W jakim odcieniu byłoby mi najlepiej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-18, 12:28   #1
metalhead280
Przyczajenie

W jakim odcieniu byłoby mi najlepiej?

Cześć dziewczyny. Od roku farbuję włosy. Jestem posiadaczką naturalnych kręconych włosów, które już trzy razy farbowałam w odcieniach rudości z różnym skutkiem ( mój naturalny kolor to nijaki brąz ). Teraz przymierzam się do kolejnego farbowania, chciałabym spróbować farby Syoss intensywna czerwień bo wyczytałam sporo pozytywnych opinii na jej temat no i kosmetyki z tej firmy bardzo lubią się z moimi włosami to może farba też polubi Jednak mam pewien dylemat ponieważ podejrzewam, że na moich włosach wyjdzie bordowy i nie wiem czy mi to pasuje. Myślałam jeszcze nad tym aby użyć innego odcienia np czerwieni Londynu ale to jest chyba jeszcze ciemniejszy niż poprzedni. Co o tym myślicie? Syoss intensywna czerwień na moich włosach to dobry pomysł czy lepiej pofarbować na całkowicie inny odcień? Aha, nie wiem jak jest z Syossem jak wypłukuje się ta farba ale jeśli na rudo to nie przeszkadza mi to. Tutaj wstawiam zdj moich włosów. Z góry dzięki za rady.
Zdjęcia są dziwne i słabo widać na nich normalny odcień, ale nie mam w ogóle zdjęć swoich włosów
1,2,3 - moje włosy normalnie lub w słońcu. Tu trochę słabo widać ale dla mnie po ostatnim farbowaniu to taki złoty brąz/ rudy brąz
4- zdj krótko po farbowaniu, wtedy rudy był bardziej widoczny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-06-23 03.03.58 1.jpg (45,3 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10269982_789221904433654_1971173707_n.jpg (37,2 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10602999_789221717767006_592464364_n.jpg (52,6 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6937aaa.jpg (19,1 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez metalhead280
Czas edycji: 2014-09-18 o 12:30
metalhead280 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 13:08   #2
asia10933
Rozeznanie

Dot.: W jakim odcieniu byłoby mi najlepiej?

Moim zdaniem masz za jasną cerę do intensywnej czerwieni, myślałaś o złocistym blondzie albo ciemnym blondzie?

http://jzabawa11.blogspot.com/
asia10933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 15:50   #3
metalhead280
Przyczajenie

Mam jasną cerę, ale gdybym rozjaśniła moje brązowe włosy do blondu to nie wiem czy loczki by to przeżyły. Nie chcę ich jeszcze bardziej rozjaśniać niż teraz dlatego wyskoczyłam z tą czerwienią. Myślałam też nad jakimś ciepłym brązem ale no czerwień kusi.. Nie zależy mi na bardzo intensywnym odcieniu aka Michał Wiśniewski, bardziej na takim stonowanym. Takim brązie pomieszanym z rudym i czerwienią. Ale dzięki za radę.
Stary 2014-09-18, 18:33   #4
Drakan
Zadomowienie

Przy jasnej cerze czerwień właśnie ma szansę dobrze wyjść, bo ładnie wtedy kontrastuje z cerą. Co do Syossa duże prawdopodobieństwo, że farba będzie ciemna, tudzież 'włosożerna' gdyż tu i ówdzie widać komentarze o jej niszczycielskim wpływie.
swoją droga jeżeli chcesz ładny rudo-brązowo-czerwony odcień to może sięgnij po hennę. Z elda jest odcień 'wiśnia', który w zasadzie może ci pasować.

A jak poważniej myślisz o czerwieni to wejdź tutaj, w zasadzie znajdziesz każdy odcień, choć większość to czyste jasne czerwienie - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=638388

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Podejrzyj też farby używane przez tę dziewczynę opisane na końcu MWH - http://www.anwen.pl/2014/08/moja-wos...-paradise.html
Prowadzi ona też bloga, tam możesz się inspirować.

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-18, 19:37   #5
201703060948
Konto usunięte

Jeśli te loki (foto nr. 1 i 4) to twoje naturalne to naprawdę robisz sobie krzywdę znęcając się nad tymi włosami. Naturalne najlepsze. Po wyprostowaniu twoje włosy wydają się bardzo zniszczone. Kolor też naturalny jest super.
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-20, 14:48   #6
lulka19
Zakorzenienie

Albo kręcone, albo całkiem proste. Zdjęcia 2, i 3 przypominają mi wygląd kobiety z lat 80
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-20, 21:21   #7
metalhead280
Przyczajenie

Wiem, ostatnie zdjęcia są tragiczne. Wtedy po raz pierwszy od dłuuugiego czasu zgodziłam się na prostowanie i nie byłam zadowolona bo w prostych czuje się jak stara ciotka z Ameryki
Właściwie tylko 1 zdjęcie jest dobre bo na nim najlepiej widać jak wyglądają moje włosy .
Zamykam wątek bo pofarbowałam garnierem intensywna czerwień i wyszedł piękny odcień burgundowy czy coś takiego. Bardzo mi pasował, teraz sprał się do ciemnego rudego i póki co odpowiada mi taki kolor na głowie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości