seks a... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-12, 21:03   #1
kasia3434
Przyczajenie

seks a...

Hej dziewczyny!
Zwracam się z prośbą o ocenienie czy przypadkiem nie zachowałam się jak zimna... wobec swojego chłopaka (ja wiek 21, on 30, razem 10 miesięcy).

Otóż 5 dni temu przypadkiem dowiedziałam się, że oszukał mnie (albo inaczej - zataił co nie co) co do paru rzeczy już na początku związku (pytałam się go o coś z przeszłości - dla mnie to było istotne, odpowiedział w 1 sposób, a teraz dowiedziałam się że prawda jest inna. Wciąż mówił swoją wersję we wtorek, dopiero po powiedzeniu mu że wiem jak było zaczął się przyznawać. Jak stwierdził nie chciał bym się zraziła, dla niego to nie było istotne, chciał to wyprzeć z pamięci. Po kilku dniach szlochania, długich rozmów, postanowiłam że jednak spróbuję ochłonąć, zapomnieć/wybaczyć i budować dalej to co zaczeliśmy.

Teraz sedno - jeszcze 2 dni temu płakałam przy nim, mówiłam że potrzebuję czasu. Dzisiaj chłop zaczął się namiętnie całować, ewidentnie po wszystkim było widać czego chce - mi niestety wciąż po choćby głębszym pocałunku pojawiały się sceny i uczucia co do tego co się zdarzyło przez ten tydzień i tego co zataił.
Gdy zrozumiał niewerbalnie że nic nie będzie, w końcu pojechał do siebie, bo mówiłam wczesniej że muszę się porządnie wyspać.

Mi zrobiło się głupio, ale tak bardzo nie chciałam zrobić czegoś wobec siebie, wciąż nie ochłonąwszy po wszystkim i tak naprawdę nie mając tego zaufania co miałam jeszcze tydzien temu (także tuż po tym jak się dowiedziałam o wszystkim 5 dni temu, po płaczu i wyrzuceniu z siebie został u mnie na noc, bo bardzo źle się czuł, i w nocy też nie miał oporów by się pieścić mówiąc w prost - uległam, nie wiem czemu, myslałam że on lepiej się poczuje zdrowotnie z głową itp. (stfu, jak to żałośnie brzmi) a po drugie myslałam że on po prostu inaczej nie umie i tak próbuje łagodzić napięcie z zaistniałej sytuacji, dopiero po kilku dniach zrozumiałam że nie tędy droga...).

A teraz? napisałam że przepraszam jesli byłam oschła - a on zdawkowo i bez emocji odpisuje.

czy rzeczywiście zachowałam się wobec niego jakbym grała seksem jak nagrodą i karą? czy też mam prawo się czuć jak się czułam i odmówić

Edytowane przez kasia3434
Czas edycji: 2014-10-12 o 21:05
kasia3434 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 21:09   #2
201607040940
Konto usunięte

Dot.: seks a...

dla mnie to chyba normalne zachowanie. Nie ufasz kłamliwemu skur......wi i nie masz ochoty na seks z nim. Facet Cię okłamał, nie wyjaśnił tego, a Ty masz przed nim z radością nóżki rozkładać.
Jeżeli okłamał Cie w istotnych sprawach to nie ufaj mu bo to kłamca.

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2014-10-12 o 21:10 Powód: ,
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 21:24   #3
wiekanka
Zakorzenienie

Wspaniale sie zachowalas i tak trzymac.NIC nie rob ,co by bylo nie zgodne z Twoim przekonaniem!
Gdyby facet byl wartosciowy ,tak szybko nie zapomnialby o Twoich lzach...
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 21:34   #4
ARAKSJEL
Hrodebert

Nic z tego nie zrozumiałem .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 21:34   #5
cherry_flamme
Zakorzenienie

Zataił przed Tobą to co robił, ZANIM byłyście razem? Nie nazwałabym tego kłamstwem, ani oszustwem. Pewnie faktycznie nie chciał Cię do siebie zrazić, a to co było przed, się nie liczy.

Nie obrażałabym się o coś takiego.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 21:39   #6
kasia3434
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Zataił przed Tobą to co robił, ZANIM byłyście razem? Nie nazwałabym tego kłamstwem, ani oszustwem. Pewnie faktycznie nie chciał Cię do siebie zrazić, a to co było przed, się nie liczy.

Nie miałam pretensji o to co robił ZANIM bylismy razem, ale o to zataił, a raczej powiedział coś na dane tematy (sam z siebie na niektóre nawet gdy nie pytałam) jak już byliśmy w związku.

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Nic z tego nie zrozumiałem .
To znaczy?

Gosiaczek i wiekanka dziekuję za odpowiedzi.

Czas edycji: 2014-10-12 o 21:42
Stary 2014-10-12, 21:40   #7
Wisnia34
Zadomowienie

Dość istotne jest, co takiego zataił?
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 22:04   #8
cherry_flamme
Zakorzenienie

Jeżeli zataił liczbę partnerek, to nie miej pretensji. Może prowadził bogate życie i miał ich tysiąc, a teraz spotkał Ciebie i chce mieć jedną do końca życia Naprawdę lepiej by Ci się zrobiło, jakbyś znała dokładną liczbę?

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 22:04   #9
wartamarrta
Raczkowanie

Jeżeli poczułaś się jego zachowaniem urażona, masz prawo nie mieć ochoty na sex, nie jesteśmy maszynami...
wartamarrta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 22:45   #10
czekoladowa273
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość

Może i to co było przed się nie liczy, ale jednak ja osobiście wolałabym znać prawdę. Nie chciałam bym budować jego fałszywy obraz w mojej głowie. Doceniłabym to, że na tyle mi ufa, że jest w stanie przyznać się nawet do najgorszego. Związek powinno budować się na fundamencie prawdy, a tu zaczęło się od niedopowiedzeń i kłamst.
czekoladowa273 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 08:20   #11
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez Wisnia34 Pokaż wiadomość
Dość istotne jest, co takiego zataił?
Dokładnie. Jeżeli facet zataił, że kiedyś palił papierosy to bzdura, ale jeżeli miał żonę i nie powiedział Ci o tym, to grubo. Za dużo ogólników, aby ferować wyroki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 10:42   #12
kasia3434
Przyczajenie

Nie chciałam wdawać się w szczegóły, bo tak naprawdę to już inny wątek niż problem który tutaj opisałam.
Chodzi o romans z koleżanką z pracy, która była wtedy w związku, pracują do dziś razem. Na początku sam z siebie gdy o niej opowiadał mówił że nic bliższego nie było, że jej nienawidzi itp., potem podczas jakiś rozmów o związkach, zbliżeniach też cisza o niej, dopiero teraz gdy go przycisęłam do muru gdy juz sie przydkiem inaczej dowiedziałam. Niby do seksu nie doszło, ale nie w tym rzecz, bardziej też chodzi o to jak jej umiał mówić pare nieprawdziwych rzeczy, ale pewnie miał powód. Oraz że od kiedy mnie ujrzał byłam tylko ja oczkiem w głowie i inne takie słówka, a tak naprawdę serducho biło mu jeszcze do innej, którą też teraz unika. Doszło też parę innych małych kłamstewek, typu że mi mówił że się nie upił gdy był tam i tam, a było inaczej z tego co się dowiedziałam czy obietnice że nikomu swoich zdjeć nie wysyłamy które robimy wzajemnie, a okazało się że wysłał przyjaciółce. Pierdoły pewnie te ostatnie kłamstewka, no ale..

Co do tego co ktoś pisał - mi nie chodzi o to co było, bo o to nie mam pretensji, żalu, mógł robić co chce, chodzi tylko o skłamanie czy tez chęć bycia przede mną nieskazitelnym czy co tam.

Nie chciałam poruszać tutaj tego o co poszło między nami i tego czy jest sens się zagłębiać w przeszlość partnera, bo to temat rzeka i każdy inaczej podchodzi (mój stosunek jest taki jak czekoladowej273).

Załozyłam watek bo chciałam wiedzieć co mysleć o tym co napisałam w 1. poście

Czas edycji: 2014-10-13 o 10:54
Stary 2014-10-13, 10:54   #13
mary_poppins
sissy that walk

No cóż, według mnie to w ogole nie jest materiał na partnera, skoro tak kręci w takich sprawach, i do ostatniej chwili się nie przyznaje. Nie znosze ludzi, którzy dopiero przycisnięci do muru przyznają się do kłamstwa, a potem manipulują człowiekiem. Kłamca pozostanie kłamcą, jeśli nie chce o czymś mowić to się mówi "nie chcę o tym rozmawiać", a nie kłamie do ostatniej chwili.

A co do sprawy tytułowej - nie, nie zachowałas sie jakbyś grała seksem, NIENAWIDZĘ takiego przeświadczenia w takich sytuacjach, które wyznaje wiele osób. Co rusz słyszę "handluje seksem", "manipuluje seksem", "brak seksu za karę" itd. - TO KOMPLETNA BZDURA, krzywdząca, paskudna, i czekam z utęsknieniem na moment kiedy przestanie się tak ciągle gadać. Pokłóciłaś się z kimś, zranil Cię, smutno Ci i źle, jesteś zła - masz prawo nie chcieć z nim spać! Seks to nie kara i nagroda, tylko coś co wynika z chęci jednej i drugiej strony, a jak ktoś zachowuje się jak baran to ta chęć zwyczajnie znika - to proste jak budowa cepa. Może niektórzy są w stanie oddzielić seks od sytuacji w związku, ale jeśli nie, to nie ma w tym niczego złego. Mialaś prawo i słusznie, że się nie zmuszałaś do niczego - nie masz absolutnie takiego obowiązku, nie masz nigdy obowiązku spać z nikim jeśli tego nie chcesz.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 11:56   #14
Kolor kremowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
A co do sprawy tytułowej - nie, nie zachowałas sie jakbyś grała seksem, NIENAWIDZĘ takiego przeświadczenia w takich sytuacjach, które wyznaje wiele osób. Co rusz słyszę "handluje seksem", "manipuluje seksem", "brak seksu za karę" itd. - TO KOMPLETNA BZDURA, krzywdząca, paskudna, i czekam z utęsknieniem na moment kiedy przestanie się tak ciągle gadać. Pokłóciłaś się z kimś, zranil Cię, smutno Ci i źle, jesteś zła - masz prawo nie chcieć z nim spać! Seks to nie kara i nagroda, tylko coś co wynika z chęci jednej i drugiej strony, a jak ktoś zachowuje się jak baran to ta chęć zwyczajnie znika - to proste jak budowa cepa. Może niektórzy są w stanie oddzielić seks od sytuacji w związku, ale jeśli nie, to nie ma w tym niczego złego. Mialaś prawo i słusznie, że się nie zmuszałaś do niczego - nie masz absolutnie takiego obowiązku, nie masz nigdy obowiązku spać z nikim jeśli tego nie chcesz.
Ja tez tak uważam i zawsze mnie dziwiły określenia, że ktoś gra seksem albo traktuje go jako nagrodę i karę. Dla mnie to jest oczywiste, że mogę nie być w nastroju do seksu i wtedy go nie uprawiam. I oczywiste jest dla mnie, że jeśli się z facetem pokłóciłam, zrobił mi przykrość itd., to mogę nie mieć ochoty na seks. Przecież nie jesteśmy robotami, czujemy emocje i mimo że sprawa została wyjaśniona (załóżmy), to nie da się wyłączyć emocji, które mogą się tlić jeszcze przez jakiś czas i zniechęcać do seksu. Przecież nie mamy obowiązku uprawiać seksu codziennie tylko dlatego, że jesteśmy w związku i to jeszcze niezależnie od tego, co się w życiu wydarzyło.
Kolor kremowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 11:58   #15
Fleur_D
Zakorzenienie

To nie jest twój pierwszy watek tutaj, prawda? Poprzedni pisałaś z innego konta, zaraz poszukam.

Link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=781869
Jeśli ktoś chciałby wiedzieć jak naprawdę wygląda sytuacja z facetem, to niech sobie poczyta.
Miło, że tak przejęła się radami, które dostała i teraz zastanawia się tylko, czy nie uraziła misiaczka.

Edytowane przez Fleur_D
Czas edycji: 2014-10-13 o 12:04
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 12:42   #16
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
To nie jest twój pierwszy watek tutaj, prawda? Poprzedni pisałaś z innego konta, zaraz poszukam.

Link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=781869
Jeśli ktoś chciałby wiedzieć jak naprawdę wygląda sytuacja z facetem, to niech sobie poczyta.
Miło, że tak przejęła się radami, które dostała i teraz zastanawia się tylko, czy nie uraziła misiaczka.
Tak jak myślałam, spore bagno. Strasznie to smutne, że po czymś takim dziewczyna przeprasza gościa, że nie chce z nim uprawiać seksu.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 12:52   #17
Fortuna1
Zakorzenienie

To jemu zależy tylko na seksie, więc ja takiego sposalabym od razu na straty, ale myślę że ważna kwestia jest to ze cie oszukał, czy to była poważna sprawa czy jakaś drobnostka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-13, 14:45   #18
kasia3434
Przyczajenie

Fleur_D tak, nie ukrywam, zakładałam już tutaj watek odnośnie tego o co między nami poszło - dlatego nie chciałam wracać do tej kwestii tutaj, w tym wątku, o czym już pisałam wcześniej. Ten watek jest z innego konta z prostego powodu - chciałam byście oceniły jego postawę wobec seksu w zaistniałej sytuacji, nie oceniając z perspektywy tego o co oszukał, ale to pewnie same się domyśliłyście. I po prostu przemyśleć całość.

Sprawa z seksem wynikła podczas okresu dochodzenia z nim i rozważania co się stało i co dalej.

Wiem, dziwicie się mojej postawie, ale czytając poprzedni wątek pewnie też domyślicie się dlaczego.
Stary 2014-10-13, 16:02   #19
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia3434 Pokaż wiadomość
Fleur_D tak, nie ukrywam, zakładałam już tutaj watek odnośnie tego o co między nami poszło - dlatego nie chciałam wracać do tej kwestii tutaj, w tym wątku, o czym już pisałam wcześniej. Ten watek jest z innego konta z prostego powodu - chciałam byście oceniły jego postawę wobec seksu w zaistniałej sytuacji, nie oceniając z perspektywy tego o co oszukał, ale to pewnie same się domyśliłyście. I po prostu przemyśleć całość.

Sprawa z seksem wynikła podczas okresu dochodzenia z nim i rozważania co się stało i co dalej.

Wiem, dziwicie się mojej postawie, ale czytając poprzedni wątek pewnie też domyślicie się dlaczego.
Tak, domyślam się dlaczego. Pewnie dlatego, że potrzebujesz pomocy psychologa. Zachowujesz się jak osoba współuzależniona, która myśli, że jeśli będzie przy misiaczku, to on się nie stoczy. Nie widzisz, że jemu nie zależy na tobie jako na osobie, którą darzy uczuciem, ale na seksie. Jeśli go rzucisz, to nie będzie rozpaczał za tobą, ale za straconą szansą na seks.
Popatrz jak zachowuje się, gdy mu odmówiłaś: nie jest już czuły, ma fochy, pomimo że to on zawalił.
A najgorsze jest to, że masz poczucie winy, choć nie masz ku temu najmniejszego powodu. Widzisz jak zręcznie tobą manipuluje?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 16:51   #20
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Tak, domyślam się dlaczego. Pewnie dlatego, że potrzebujesz pomocy psychologa. Zachowujesz się jak osoba współuzależniona, która myśli, że jeśli będzie przy misiaczku, to on się nie stoczy. Nie widzisz, że jemu nie zależy na tobie jako na osobie, którą darzy uczuciem, ale na seksie. Jeśli go rzucisz, to nie będzie rozpaczał za tobą, ale za straconą szansą na seks.
Popatrz jak zachowuje się, gdy mu odmówiłaś: nie jest już czuły, ma fochy, pomimo że to on zawalił.
A najgorsze jest to, że masz poczucie winy, choć nie masz ku temu najmniejszego powodu. Widzisz jak zręcznie tobą manipuluje?
popieram w całej rozciągłości. Koleś to zdolny bajerant i manipulant, doskonale wiedział, co Ci powiedzieć, byś siedziała cicho i była zadowolona, ale jak widać, gdy się posypało, wyszła jego prawdziwa natura. Serio, nadal chcesz z nim być? Leć na terapię i ratuj resztki swojej godności.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 17:33   #21
kacha12zx
BAN stały

Za długi problem nei chciało mi się czytac sorry ale ci nie pomogę
kacha12zx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 18:27   #22
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kacha12zx Pokaż wiadomość
Za długi problem nei chciało mi się czytac sorry ale ci nie pomogę
to po co się odezwałaś. Nie masz nic do powiedzenia to nie pisz trolu.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 18:56   #23
Pako_
Rozeznanie

Jeżeli poczułaś się urażona jego zachowaniem, masz prawo nie mieć ochoty na sex.
Granie sexem było by wtedy, gdybyś miała na niego ochotę i się powstrzymywała aby coś wymusić.
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości