|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Stres w ciąży...
Witajcie kobitki..jestem w 3 miesiacu i przezywam poważne stresy..nie chce wgłębiać się w szczegóły bo nie o to chodzi..potrzebuje sie wciszyć....czy może któraś z Was ma coś sprawdzonego na te stany w czasie ciąży..nie chce zaszkodzić dziecku ale sprawy typu relaks, oddchanie, rozmowy z koleżanka itp to nie dla mnie..jest po prostu poważniej..czy któraś z Was brała coś takiego? czy taki lek może przepisać mój ginekolog? nie chce iść do psychiatry bo ten przepisuje już mocniejsze leki a tych nie chcę brać ze względu na ryzyko.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stres w ciąży...
Dziewczyno, jesteś skłonna bardziej zaufać obcym babom na forum (które w większości nijak nie mają wykształcenia medycznego) niż lekarzowi?! Psychiatrzy nie są tylko po to, aby wypisywać leki, możesz pójść, pogadać, poradzić się. Nie wychodzi się stamtąd z obowiązkową do wykupienia receptą. Kombinując na własną rękę (i forumową też) możesz sobie tylko krzywdę zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Powiem tak...mi pomaga melisa i jakieś ziołowe tabsy raz na jakiś czas biorę extraspazminę, jestem w 9 mc i lekarz mi pozwolił bo w sumie to stres jest o wiele groźniejszy dla maluszka niż tabletki heh ale jak tobie jest bardzo ciężko to leć do psychiatry oni już wiedzą najlepiej co mozna a czego nie w ciąży
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Aj chodzi mi o leki doraźne typu herbatki i ziołowe tabletki wiec nic nie kombinując na własną rękę.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Melisa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A może jednak warto przejść się do psychiatry? To nie jest straszny potwór, który Cię nafaszeruje tabletkami, które zaszkodzą dziecku. Da Ci np. skierowanie do psychologa na terapię, która jest zalecana u kobiet w ciąży (bynajmniej ta wspierająca). Są też leki, które w ciąży można brać bez szkody dla rozwijającego się dziecka a czasem wystarczy rozmowa i nauka technik kontroli lęku. Spróbować nie zaszkodzi. Powodzenia
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Lepiej idz do lekarza,on Ci cos przepisze niz pytac sie tutaj nas, kazda kobieta jest inna jak tez kazda ciaza inaczej przebiega a podczas tych miesiecy lepiej dmuchac na zimne niz brac co popadnie. Herbatki ziolowe tez maja wplyw na organizm.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Z melisą to nie takie proste - nawet na opakowaniu jest adnotacja - nie wiadomo czy szkodzi - a nikt takich badań nie będzie robił, bo to nieetyczne przecież...
Co do psychiatry, to nie idziesz do kowala przecież i on wie, co można w ciąży stosować, a co nie.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a może spróbuj sport... nic ekstremalnego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.