|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prostowanie włosów bez użycia ciepła
Witam. Co myślicie o takim prostowaniu włosów? Mam na myśli czy włosy bardzo się niszczą od tych wsuwek? Albo czy jest jakaś alternatywa dla nich? Wypróbowałam pierwszy sposób z tym że na suche włosy - działa, tylko czy to nie jest przypadkiem ślepy zaułek, że rezygnuję z prostownicy po to aby nie katować włosów a tymczasem i tak czy siak się niszczą może nawet bardziej. Który sposób byłby bezpieczniejszy? Pozdrawiam
![]() https://www.youtube.com/watch?v=m1RO-d1Z9Hs https://www.youtube.com/watch?v=pdnEqKCjTpo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prostowanie włosów bez użycia ciepła
ciekawy pomysł, choć nie wyobrażam sobie spać w takiej ilośći wsówek
może spróbuję, ale wiem że moje włosy byłyby odgniecione od wsówek - w tych miejscach pewnie by wyglądały jak po karbownicy a część włosów którą podpinasz do góry może po wyschnięciu odstawać od głowy na pewno nie niszczy to włosów tak bardzo - o ile nie szrpiesz potem zdejmując wsówki częste spinanie tak ciasno na całą noc może też osłabiać cebulki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wsuwki tak ciasno i gęsto upięte, szczególnie na noc osłabią cebulki włosów.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Naszła mnie jeszcze myśl.. Czy te wsuwki nie odgniatają włosów i nie zostawiają poziomych kresek? W efekcie włosy nie wyglądają jak po użyciu karbownicy? Edytowane przez 1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 Czas edycji: 2014-09-27 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja nie zauważyłam takich śladów. Włosy były wyprostowane i lekko przylizane jak po prostownicy. Kurcze szkoda, bo ja i tak mam bardzo rzadziutkie włosy a nie chcę dodatkowo ich osłabiać
![]() Mam takie pytanko jeszcze nie związane do końca z tematem, zastanawiam się nad keratynowym prostowaniem tylko boję się, że kiedy ta keratyna mi się wypłuka to końcówki zmienią się w jeszcze większe siano niż jest za sprawą formaldehydu. Czytałam też gdzieś, że wielokrotne wykonywanie tego zabiegu osłabia włosy, że wypadają. Co o tym myślicie? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zajrzyj na wątek o keratynowym prostowaniu, jest tutaj calutki, masa opinii.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.