|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zależy czy nie zależy?
Witam śledzę to forum od pewnego czasu i widzę jak dajecie dobre rady więc chciałabym was prosić żebyście spojrzały "z boku" na moją sytuację.
Od pół roku spotykam się z B. przez pierwsze 3,5 miesiąca wszystko było dobrze albo nawet bardzo dobrze. Znajdowaliśmy czas dla siebie pomimo, że oboje wtedy studiowaliśmy(ja dziennie a B. eksternistycznie) i pracowaliśmy. Kiedy zbliżał się czas żeby B. oddał swoją pracę i obronił się mieliśmy dla siebie miej czasu - całkowicie dla mnie ok(tzn nie ok, ale rozumiem), ale dla mnie cały "problem" zaczął się po jego obronie. Wiadomo odeszła mu już nauka na studiach i została wyłącznie praca. I od tego czasu ciężko ba nawet bardzo ciężko jest nam się spotkać. Wg moich przyjaciółek nie powinnam narzekać w końcu spotykamy się CAŁY raz w tygodniu ![]() Przyznaję, że mamy ze sobą dobry kontakt online ale jak same wiecie to nie jest to samo. Nie mieszkamy też na 2 końcach Polski tylko na 2 końcach miasta gdzie droga nawet w godzinach szczytu to nie więcej niż 40 min samochodem. Zawsze uważałam że " choćby skały srały, a mury pękały – to jeśli jemu zależy znajdzie sposób, by się spotkać". I tu jest moje pytanie: czy mam dobre przeczucie, że coś tu nie gra, czy po prostu jestem przewrażliwiona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zależy czy nie zależy?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogolnie moim zdaniem to trudny temat bo nie wiemy jak to wygląda od jego strony.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja nie wymagam od niego żebyśmy spędzali całe dnie razem(było by miło raz na jakiś czas nie powiem
![]() ![]() Też dodam, że praktycznie całymi dniami ze sobą piszemy; oboje pracujemy w branży IT więc całe dnie przy komputerze i te rozmowy są takie jak dawniej, tylko tych spotkań mi brakuje...no w końcu do komputera zacznę się przytulać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Czyli raz na ile sie widzicie? Jaka jest czestotliwosc tych spotkan?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;48514381]Czyli raz na ile sie widzicie? Jaka jest czestotliwosc tych spotkan?[/QUOTE]
Raz na tydzień na może 3h bo ostatnio często coś wypada :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Bardzo mało... rozumiem, że ludzie są zapracowani, nie mają czasu, ale zdecydowanie coś tu nie gra.
Jak tak bardzo tęskni, to przyjechałby chociaż raz na jakiś czas nawet na godzine późnym wieczorem, byleby cie zobaczyć. Czy raz by się nie wyspał do pracy... Przynajmniej dla mnie jego zachowanie nie jest normalne. Piszę to też z własnego doświadczenia, bo mój facet studiuje medycyne, więc czasu dla siebie mamy tyle co nic.... Edytowane przez wartamarrta Czas edycji: 2014-10-13 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jestes przewrażliwiona. Rozumiem i jest to oczywiste, ze chciałabyś spędzać z nim jak najwiecej czasu, ale z tego,co piszesz, nie masz żadnych podstaw, zeby mu nie ufac i myślec, ze cos jest nie tak. Porozmawiaj z nim po prostu, ale nie na zasadzie awantury, a prośby.
" O najtrudniejszych sprawach najtrudniej powiedzieć. Słowa powodują, ze rzeczy, które były nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie,po wypowiedzeniu kurczą sie. Zdobywasz sie na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc.Mysle, ze to jest najgorsze." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Poza tym, jeżeli np. Będzie musiał kiedyś przypilnowac bratanka, to co stoi na przeszkodzie byście pilnowali go razem? Też w tym momencie spedzacie razem czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja uważam, że coś jest nie tak - skoro na początku studiował i pracował i spotykaliście się częściej, a teraz tylko pracuje i spotykacie się rzadziej. Raz w tygodniu na max 3 godziny to naprawdę bardzo mało. A pisanie do siebie na komputerze to żaden kontakt tak naprawdę. Jak już któras dziewczyna napisała - możecie razem popilnować bratanka. Możecie też spotykać się wieczorami i nocować u siebie, żeby spędzić razem więcej czasu. Moim zdaniem po pół roku facetowi zaczyna przechodzić zauroczenie i tyle. Rozumiem, że on pracuje, ale każdy pracuje - to żadna uzasadnienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Zależy, czy nie zależy - tego nie wiem. Ale na pewno facet ma źle poukładane priorytety.
Ja mam staż 10-18 i dojeżdżam 1,5h razy dwa na niego, mój facet ma studia dzienne, pracę i 3 zespoły i godzinę z hakiem dojazdu i mieszkamy w dwóch zadupiach po dwóch stronach dużego miasta. I co? I potrafimy dla siebie wygospodarować czas, chociażby te 1,5 w kawiarni, czy na pizze. Pytanie, czy jest tak, że to on zawsze co Ciebie musi jeździć, czy np Ty się też potrafisz ruszyć do niego, albo do miasta na kawę, czy obiad? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
żona bez ogona
|
Właśnie - czy zawsze spotykacie się u Ciebie, w sensie, że to on zawsze przyjeżdża do Ciebie? Może raz na jakiś czas Ty mogłabyś wpaść do niego, żeby np. razem popilnować tego bratanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi, od rana byłam offline miałam laborki na uczelni. Napisałam do B. że chcę się spotkać spotkać i musimy porozmawiać; poprosił mnie żebym poczekała z tym do jutra, więc wszystko się okaże jutro, a co ciekawsze jego brat do mnie napisał "nie martw się nie ma czym o.O"(dwa słowa wyjaśnia brat B. był moim szefem w starym zespole i to on nas ze sobą poznał na jednej z imprez firmowych, B. też pracuje w tej samej firmie tylko w innej filii) i tu mam małą zagwozdkę o co chodzi :/
A odpowiadając na wasze pytania: spotykamy się różnie raz u mnie raz u niego, czasem na mieście, nie siedzę tylko w domu i czekam aż do mnie przyjedzie ![]() co do bratanka to wiem że jego brat nie lubi jak obcy ludzie przychodzą do małego - ma 4 miesiące, wczesniak więc rozumiem, nie będę się na siłę pchać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak z nim pogadasz to napisz co ustaliliście ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Przyznam się, że rozmawiałam z bratem B. tzn próbowałam się dowiedzieć o co biega; z tym co mi napisał i z tym że B. też cały czas milczy a to jest do niego nie podobne. I jedyną odpowiedź, którą otrzymałam to "cierpliwości młoda, cierpliwości"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
No to musisz czekać...
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
No i co wyszło?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Twoje życie, Twój czas. Nie bądź zdesperowana, aby latać za facetem, który nie potrafi tego czasu znaleźć dla Ciebie. Chcesz być tak traktowana? Tym bardziej, że wcześniej jakoś z tym problemu nie miał. Sama się zastanów co to znaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie coś mi nie gra. Albo gra na dwa fronty albo chce abyś Ty zakończyła związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam, wczoraj nie pisałam bo musiałam się pozbierać po tym wszystkim co się wczoraj stało. B. przyjechał do mnie rano przed pracą i zakomunikował że musimy jechać do niego(do biura) bo to sprawa niecierpiąca zwłoki i nie ma czasu ma żadne wyjaśnienia, wszystkiego dowiem się na miejscu. Ja lekko zmieszana zadzwoniłam do mojego szefa o co biega po co mam jechać i w ogóle wtf? Uspokoił mnie, że nic złego sie nie dzieje. Taa uspokoił to za dużo powiedziane, ale jak "mus to mus". Pomijając całą drogę przejdę do tego czego się dowiedziałam, a mianowicie; szykował się dla mnie awans(tego akurat sama się domyślałam), ale dzięki dobrym opiniom obecnego i byłego szefa został on przyspieszony o kilka tygodni. Nie chodzi tu jednak o pracę tylko o to na jaki pomysł wpadł B. kiedyś mu mówiłam że bardzo chciałabym się wybrać do usa, no to jemu się "ubzdurało" że pojedziemy tam razem tzn pojedziemy razem na konferencje to głównej siedziby naszej firmy. Tylko problemem było to, że pracuje na stanowisku o szczebel za niskim żeby tam jechać, więc on stwierdził że "zmolestuje" swojego brata i mojego szefa żeby lekko to przyspieszyli. I koniec końców udało mu się, a dowiedziałam się tego wczoraj bo właśnie wczoraj był ostatni dzwonek na zgłaszanie uczestników konferencji.
A to że się nie spotykaliśmy f2f więcej przez ten czas to wytłumaczył mi, że w inny sposób nie utrzymał by tego w tajemnicy(w tym akurat coś jest bo to człowiek co w sercu to na języku). Więc "kryzys" zażegnany, choć i tak na początku miałam ochotę go za to udusić ![]() Aaa i ta sytuacja nie trwała 2,5 miesiąca tylko miesiąc; może trochę źle to napisałam, wcześniej przez 1,5 miesiąca miał egzaminy, pracę i obronę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
To fajnie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.