![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
7-dmio, 5-cio i trzy latek - help me!
Jedziemy z Tż do rodziny mojej, prosić na ślub bo akurat jesteśmy w tamtych stronach.
W czym problem? Jedziemy do siostry ciotecznej ma trzech uroczych synków w wieku jak wyżej no i wiadomo że nie pojadę do dzieciaków z pustymi rękami bo jak to dzieci cieszą się jak coś dostają ![]() Pytanie co kupić? - słodycze? -zabawkę - ale jak tu wiedzieć co kupić? -- najlepiej byłoby kupić to samo by chłopcy nie uważali że jeden dostał coś lepszego niż ten kolejny. Nie chciałabym aby któryś z nich płakał że drugi ma fajniejszą zabawkę - pamiętam że kiedyś uwielbiali ciężarówki ![]() - wiem że 2 starszych na 100% nie jest alergikami więc można przypuszczać że najmłdoszy również i czekolade jeść mogą. Co kupić? No jestem w totalnej kropce w rodzinie nikt nie ma dzieci w takim wieku same nastolatki ![]() Chcielibyśmy tak symbolicznie ![]() Ja zawsze od cioci dostawałam prezent jak tam byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: 7-dmio, 5-cio i trzy latek - help me!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zapytaj rodziców. Ogólnie nie przesadzaj ze słodyczami. Wybieraj te z lepszym składem. tzn z małą ilością cukru. Jakieś owoce.
Co do zabawek to ja bym kupiła klocki typu lego, jakieś zestawy. Pasuje dla każdego wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - tak zrobimy kupimy im jakieś słodycze każdy dostanie ten sam zestaw ![]() - zapytam też siostry profilaktycznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ja bym im zrobiła po jakimś małym zestawie słodyczy po konsultacji z rodzicami. Niekoniecznie muszą wszyscy dostać to samo, bo ich gust i smak mogą się różnić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, myślę, że kupno każdemu po jednej dużej czekoladzie (np. Milki) byłoby dobrym rozwiązaniem. Nie ma co kupować całej torby łakoci, a taka duża tabliczka robi wrażenie na maluchach.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Planowaliśmy bo u nas w sklepie są takie fajne zestawy właśnie dla młodszych z jajkiem niespodzianką i dla starszych z czymś innym z kinder ![]() ![]() Owoce odpadają to jednak dzieci nie chcę im kupować tony słodyczy tylko sprawić przyjemność ![]() pooglądamy ze zestawy z kinder albo właśnie czekolady z milki są właśnie fajne - tylko nie będę kombinowała ze smakami bo wiadomo dzieci lubią naprawdę przeróżne rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja tak szczerze mówiąc nie rozumiem po co cokolwiek im kupować?
![]() Dlaczego do dzieci nie wypada iść z "pustymi rękami"? Bo co? Wg mnie przyjazd na chwilę żeby tylko zaprosić na ślub, nie jest niewiadomo jaką wizytą wymagającą kupowania czegokolwiek dzieciom. Serio nie rozumiem tego, może jestem niekulturalna, ale ja bym sobie darowała jakiekolwiek prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niezależnie od tego, czy ma to być wizyta z zaproszeniem na ślub, czy po prostu zwykłe odwiedziny bez powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
@mogg Co do czekolad Milki to ich dużym plusem jest to, że jest mnóstwo kombinacji smakowych i na pewno coś się trafi ![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
kuzyn ma małe dziecko (jestem chrzestną) i za każdym razem jak idę do cioci na obiad i oni też wtedy do tej samej cioci przychodzą na ten sam obiad, to pada pytanie np. od mojej babci "a co kupiłaś X?" no litości, co tydzień mam z prezentami biegać? na mikołaja czy urodziny dostaje coś konkretnego, ale nie za każdym razem jak ją widzę. w takiej sytuacji jak autorka też bym się zbytnio nie produkowała, max. po zwykłej czekoladzie, a i tego nie jestem pewna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Poważnie kupienie lizaka-serduszka za kilkadziesiąt groszy to jakaś tragedia?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
ale tu nie chodzi o kilkadziesiąt groszy, tylko o fakt że za każdym razem dziecko jak mnie widzi ma coś dostać. serio tak to działa? nie wiem, może jestem złą ciocią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Duża czekolada to fajny pomysł, robi wrażenie na dzieciach i jest dosyć neutralnym podarkiem (jeśli nie ma alergii). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dzieci najbardziej ucieszylyby sie z takiej paki kilogramowej zelkow z lidla
![]() ![]() albo pianki marshmallows. Najlepiej rozne drobiazgi im napakowac do toreb, to sie uciesza, zaplacisz po 10 zl, a bedzie wieksza radosc z tej roznorodnosci niz jedna czekolada. To wygrzebywanie, ogladanie, porownywanie smakow, kto co ma i na co wymienic. Ach cudowne dziecinstwo. Albo zamiast czekolady wafelki, moj dziec bardzo lubi wafelki. I rodzynki. Dzieci bardzo lubiz bakalie. I delicje, bo ma galaretke. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2014-10-20 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Najmilszym jednak gestem sa zelki.
sluchajcie, ja do dzisiJ pamietam, jak nasza znajoma z 20 lat temu przywiozla dla mnie z niemiec ogromna pake slodyczy z roznymi ksztaltami zelkow, to byl obled. Nie tyle je zjesc, co ta roznorodnosc. I widze tez po mojej corce, ze czesto bardziej ucieszy sie z drobiazgu niz z wielkien zabawki, nie wiem, na czym to polega. Jak sroka, co znajdzie naszyjnik w sklepie, to musi miec, a duzy prezent, to fajnie fajnie i do szafy. Dzieci najbardziej lubia duzo, kolorowo i najlepiej to, czego nie moga dostac na codzien. Ach, moja corka jeszcze wielbi mms. Ogolnie ja bym wziela dla kazdego duzo malych roznych batonikow, zelkow, wafelkow whatever, byle by bylo kolorowe, male i duzo. Nawet sezamki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Layla79, żelki są git, się zgadzam, ale nie błagam, że pisz, że są zdrowie, bo mnie aż telepie. Żelki są mega kaloryczne - w wieku lat 10 i mniej jasne, że się to potem wybiega, dzieciaki od cukru nie zejdą z tego świata, ale generalnie żelki to zdradliwe bestie. Małe to, można zeżreć dużo, ale co to tej "zdrowotności" to ja by się kłóciła. To, że w reklamie tak mówią, nie znaczy że tak jest.
Tu nie chodzi o jakieś sępienie się, ale ja jestem przeciwna dawaniu dzieciom słodyczy przy każdej okazji, bo sama byłam tak uczona i teraz mam duży problem ze słodyczami (rzuciłam palenie, ale słodycze to inna broszka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
zdrowe jak ja cie sunę, żelatyna z kopyt i chemiczne barwniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie no zelki to nie - to najgorsze co moze byc
![]() Ja sie z dzieciakami widzialam ostatni raz dawno temu bo dzieli nas odleglosc prawie 450 km . Nie sadze by dzieciaki mnie jeszcze pamietaly ![]() Nie tyle co wypada cos dac co po prostu chce sprawic im przyjemnisc jak i mi sprawiano jako dziecku i wspominam to naprawde super bo nie mowimy o widywaniu sie co tydzien i dawaniu non stop prezentow ![]() Ja widzialam chlopciw jakies 2,5 roku temu to bardzo duzo u tak malych dzieciakow ![]() Planujemy dac im po czekladzie milka albo czekokadki kinder bo mi babcia podpowiedziala ze lubia bardzo ![]() ![]() zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo ![]() Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-10-20 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Jakieś drobne słodycze czy coś, jak najbardziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba jeszcze w życiu nie spotkałam dzieciaka, który lubiłyby rodzynki. Co do wyższości żelek nad czekoladą - też nie byłabym taka pewna. A wafelki... Może znam jakieś dziwne dzieci, ale raczej każde z nich woli czekoladę niż wafelki ![]() Czekolady są jednak najbardziej uniwersalne. Każdemu po jednej, może być nawet zwykła, mała. Ze smakami radzę nie kombinować, bo z dzieciństwa pamiętam, że jak ktoś przychodził z czekoladami dla mnie i braci, to pozwalałam wybrać młodszym jako pierwszym, a sama dostawałam jakąś bakaliową czy gorzką, której żadne z nas nie lubiło wtedy ![]() Kinder Niespodzianka też jest fajną opcją. Chłopcy są na tyle mali, że chyba każdy ucieszy się z jajka z niespodzanką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
.
|
Cytat:
samo zdrowie ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
sissy that walk
|
O fakt, świetny pomysł z Kinder Niespodzianką. Słodyczy mało ale dobre plus zupełnie losowa zabawka. Fajne jak jest dużo dzieci naraz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że książka to zawsze dobry prezent ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.