![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Polecane obozy językowe - wątek zbiorczy
Długo się zastanawiałam gdzie by tu pojechać na wakacje. I wymyśliłam, że może wybrałabym się na obóz językowy. Poszperałam już po necie ... Biuro ATAS ma dużo fajnych ofert.
No ale takie pytanka do Was: - która z Was była na tego typu obozie? - co o nich sądzicie, w sensie czy naprawde można tam sie czegoś nauczyć? - czy jadąc tam trzeba znać dobrze język? Kończe właśnie gimnazjum, angielskiego ucze się od podstawówki ale to nie ma znaczenia, w szkole jakoś nie można nauczyć się perfekcyjnie. Ale boje się, że się po prostu zbłaźnie z tym moim angielskim ;D Wiem, że na początku robią testy by przydzielić do odpowiednich grup. A jak dadzą mnie do grupy z ... 12 latkami? ;D Wiem, że może głupoty pisze. Ale boje sie ... ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Obozy językowe
Naprawde nie ma sie czego bać. Mi sie marzy obóz jezykowy w USA niestety nie jest na moją kieszeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ojj w USA też mi się marzy, ale niestety muszę się narazie zadowolić Anglią ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze ze nigdy nie bylam na takim obozie ale wydaje mi sie ze napewno sie wiecej nauczysz niz w szkole pod warunkiem ze bedziecie mieszkac u angielskich rodzin. Nie wiem jak anglicy ale irlandcycy sa naprawde mili i przyjaznie nastawieni. Nawet jesli bedziesz mowic zle oni mowia ze jest super wystaczy ze choc w polowie cie zrozumieja. I bardzo zachecaja do rozmowy. W kazdym razie nawet jesli sie duzo nie nauczysz mozesz zyskac naprawde wspanialych przyjaciól, i bedziesz na 100% wiecej rozumiec!!!
Tak wiec zycze udanych wakacji!!!
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Moja siostra była na takim obozie w tamtym roku. Ale w Hispanii, w Alicante. Była bardzo dowolona i teraz super gada po hiszpańsku.
![]() Tak mi się zdaje... hehehe.... W Alicante spędziła 4 tygodnie, poza nauką dużo zwiedzała i chodziła na kurs tańca latino. Mieszkała w apartamęcie z włoszką i niemką, które też gadały po hiszpansku. A przy okzaji nauczyła się pare słówek po włosku i niemiecku. W tym roku też jedzie ale do Granady na 3 tygodnie. ![]() http://kolonieobozy.watra-travel.pl/...rsy_caloroczne Ale jej zazdrosze, ja za rok też musze się wybrac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Podbijam wątek
![]() Strona podana wyżej się nie ładuje, a zamierzam w tym roku wybrać się na obóz językowy, żeby podszkolić Hiszpaaański ![]() Gdyby ktoś mógł mi polecić jakieś sprawdzone biura podróży bądź innyt sposób by tak pojechać, będę wdzięczna tym bardziej, że zalezy mi, aby jednak kontaktu z Polakami było tam niewiele ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja znów zaczynam poważnie rozważać Irlandię i Szkocję. Kompletnie nie wiem, czego mogłabym się spodziewać, bo nigdy nie byłam na żadnej kolonii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
MalinowaMamba,
obóz językowy za granicą to świetna rzecz, nie dość, że masz bezpośredni kontakt z native speakerami, to dodatkowo możesz zwiedzić mnóstwo ciekawych miejsc. Jeśli nie Irlandia lub Szkocja, to może zdecydujesz się na Londyn? Ok-tours organizuje tam wakacyjne kursy, latem zeszłego roku mój brat przeżył tam przygodę życia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może jeszcze się ktoś znajdzie, kto był na takim obozie. Bo np. boje się, że w programie będzie wypisane tyle fajnych rzeczy, że nauka poprzez zabawe i zwiedzanie, a na miejscu okaże się, że nie będzie wykwalifikowanych nauczycieli, czy coś takiego i będe zdana na samą siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
Tak naprawdę transport do Londynu nie jest dużym problemem, ale w sezonie letnim ceny są dużo wyższe - więc albo lepiej zarezerwować sobie coś wcześniej, albo wybrać kurs, w którym przejazd jest już wliczony w cenę. Jeśli chodzi o samą naukę, to w tym biurze są naprawdę rozsądnie zorganizowane i prowadzone przez doświadczonych nauczycieli. Poza tym mieszkając z angielską rodziną będziesz mogła poznać język bardziej potoczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
Właśnie słyszałam o tym obozie językowym w Londynie organizowanym prze Ok-Tours i jest dużo fajnych opinii. Generalnie - nie ma się co denerwować przed wyjazdem. Na pewno grupy są odpowiednio dobierane. A poza tym, taki wyjazd to ogromna przygoda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
A może macie jakieś konkretne pomysły na obóz językowy do Londynu? Był ktoś może kiedyś? Proszę o opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Polecam gorąco obozy językowe szkoł Olton. (www.olton.com.pl)
Moje dzieci wielokrotnie uczęszczały na obozy ze szkoły językowej Olton, która jest ich organizatorem. Wielokrotnie były na obozie językowo-sportowym Ryczywół i wracały bardzo zadowolone z niezapomnianymi wrażeniami. W tym roku wybierają się na Camp Dębki do nadmorskiej miejscowości Dębki, nad Morzem Bałtyckim. Polecam wszystkim! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
wiem, od nas ze szkoły, gdzie uczę angielskieg, że w przyszlym roku rusza obóz językowy z udziałem polskiej i amerykańskiej młodzieży, a cały projekt ma być finansowany przez sponsorów. Wydaje mi sie to ciekawe rozwiązanie, tym bardziej, że nasza młodzież będzie miała możliwość porozmawiać bezpośrednio z rówieśnikami ze Stanów. Z tego co wiem, to każdy uczeń z PL może z tego skorzystać, choć wg broszury, ktorą mam, to liczba miejsc ograniczona. Tu macie wstępne informacje: languagecamp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
|
Ja chciałąm zapytać o Wasze odczucia jeśli chodzi o obóz językowy jednocześnie będący zimowiskiem. Myślę tu o wyjeździe dla dziecka. Przeglądam oferty BUT-a na ferie i zastanawiam się czy będę jędzą sugerując Siostrze taki wyjazd dla dziecka 5 letniego. Nauka języka połączona z zabawą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Ze swojej strony bardzo polecam obozy językowe z Almaturem (http://almatur.pl/)
![]() ![]() ![]() Gdyby ktoś chciał się wybrać na obóz języka niemieckiego, to służę pomocą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Obozy językowe z Perfect English
Witam
Ponieważ nie stać mnie na obóz językowy za granicą wyszukałam sobie takowy nad polskim morzem: http://obozy.perfectenglish.pl/obozy...d-morzem-2012/ Cena przyzwoita, program wygląda ok, mam tylko pytanie, czy ktoś z was był z tą szkołą na jakimś obozie językowym? Jakieś opinie? Chyba, że możecie mi coś polecić ale do 1500 zł?
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Obozy językowe z Perfect English
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dot.: Polecne obozy językowe - wątek zbiorczy
znalazłam w necie taką ofertę:
http://www.atas.pl/obozy_mlodziezowe...na/597&type=te opinie o biurze Atas znalazłam tylko odnośnie obozów zagranicznych, a czy był ktos może na tym krajowym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie nie masz się czego bać ! Na pewno zwrócą uwagę na to, ile masz lat i nie dadzą Cię do grupy z ludźmi w tym wieku ;]
Jeżeli chcesz to podam Ci linki, mówisz, że ograniczasz się do Anglii to proszę, ten wygląda całkiem ciekawie: http://almatur.pl/anglia-hastings-kurs-j-angielskiego-sts-junior-course-2-tygodnie__PAKJ~HJA2_2T__l ato.html Ale o wiele lepiej wygląda ten na Malcie: http://almatur.pl/malta-kurs-j-angielskiego-nsts-junior-family-2-tygodnie__PMCD~MLA_NSTSJF _2T__lato.html No i w nich też nie masz się co martwić o grupę wiekową do której Cię przydzielą bo np. na Malcie jest od 15 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja zdecydowałam się na kurs angielskiego na Malcie ze Sprachcaffe. Mam nadzieję, że będe zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej, jadę sama bo chciałabym rzucić się na głęboką wodę jeżeli chodzi o komunikację po angielsku. Z drugiej strony, szkołe poleciłą mi koleżanka która jezdziła tam 3 lata pod rząd i mówiła, że zawsze spotykała kogos z polski. Jadę w terminie 2-3 tydzień lipca i z tego co wiem 2 tydzień jest już w pelni zabookowany bo mam znajomą która też chciała zahaczyc o ten tydzień i juz nie było miejsc. Ale mozesz spróbować od 3 tygodnia (mowie o kursie U20 dla młodziezy). Nie wiem ile masz lat bo może dla doroslych sa jeszcze wolne miejsca w 2 tygodniu. Chetnie spotkam się z tobą na miejscu chociaż wolałabym podrózowac i mieszkać sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Jeżeli ktoś z Was myślał nad obozem w Anglii, a właściwie Londynie, to szukam towarzysza. Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt 8699803. ( mam 16 lat ).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja dwa lata temu byłam w Brighton z http://www.kursy-jezykowe-za-granica.pl/ i było świetnie. W tym roku wybieram się do Florencji. Mam nadzieję, że też będzie fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Cześć
Ja byłam dwa lata temu na 2 tyg. obozie w Anglii z firmą EF. W tym roku chcę również pojechać ale na pewno nie z tą firmą, ponieważ nasza wycieczka do Londynu trwała ok 3 h, nie mieliśmy przewodnika, brak muzeów i innych atrakcji tylko zostawili nas w jakimś zadupiu Londynu i kazali przez 2h chodzić po nieciekawych sklepach ![]() Kolejnym minusem tej firmy jest to, że nie sprawdzają rodzin, u których rejestrują młodzież, nasza host zrobiła sobie hotel dla ludzi ... Ale poziom języków jest bardzo dobry. Jeżeli macie jakieś pytania dot. obozów jęz. służę pomocą- chętnie pomogę ci w spakowaniu potrzebnych rzeczy ! ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Jak oceniacie obozy/kursy językowe firmy Almatur? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Jak Londyn to szczerze
![]() Organizacja pierwsza klasa, rodzina w której byliśmy rewelacyjna, sam kurs bardzo pomocny. Sporo to dało ...ktoś wcześniej tez pisał o tym biurze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Moja córka była w tamtym roku z biurem ATAS w Anglii, w Bournemouth, 2 lata temu był Londyn. Wróciła naprawdę zadowolona z wyjazdu. Ja od strony technicznej nie mam się absolutnie czego przyczepić, dzieciaki miały zapewnione bezpieczeństwo, program obozu naprawdę był ułożony z głową i ciekawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
@madelaine35 - zainteresowały nas kursy z tego biura, są jeszcze miejsca do Bournemouth na sierpień. Czytałam, że dzieciaki mieszkają tam u rodzin brytyjskich?? Mogłabyś coś więcej napisać na ten temat? I jak z językiem, takie kursy coś w ogóle dają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.