|
Notka |
|
Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
(ro)BOT
|
Najważniejsze zasady zimowego makijażu
Jaką formułę i odcień podkład wybrać zimą? Jak zadbać o skórę pod makijażem? Przedstawiamy wszystkie tajniki zimowego makijażu! czytaj więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Najważniejsze zasady zimowego makijażu
W pierony, nienawidzę zimy, bo jakikolwiek podkład/korektor/inne cuda przegrywają z katarem i wiecznym wycieraniem nosa, który jest czerwony jak u Rudolfa. Nienawidzę
![]() ![]() ![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Nie lubię zimy, bo wtedy zawsze czerwienieje mi twarz. Od jakiegoś czasu używam bazy i podkładu Hypoallergenic z Bella, z których jestem bardzo zadowolona, mam nadzieję, że sprawdzą się i zimą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Myślę, że to co w makijażu zimą jest tak samo istotne co po makijażem. Ja stawiam na bardziej nawilżające niż latem kremy ( oczywiście nie znaczy że są one tłuste i sprawiają wrażenie spoconej skóry) Krem oczywiście wklepuje na oczyszczoną twarz przygotowaną na wchłonięcie porcji nawilżającej kremu, aby jeszcze głębiej skóra miała warstwę ochronną przed niską temperaturą... Baza i podkład zdecydowanie bardziej nawilżające z filtrami. Puderki mineralne. Z różem staram się nie przesadzać bo skóra na mróz często reaguje zaczerwienieniem i róż mógłby jeszcze bardziej wydobyć ten kolor, ale w zdrowych ilościach czasami jak najbardziej i różyk,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.