|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Bluzka z brokatem
Witam
![]() Mam czarną, prostą bluzkę. Chciałabym ją troszke zmienić i myślałam o brokacie. Znacie może jakies sposoby lub preparaty dzięki którym na mojej bluzce będzie brokat??? Bardzo Was proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bluzka z brokatem
nie znam preparat, ale myślę, że na co być go nie przykleiła to i tak się odklei... miałam kiedyś bluzkę fabrycznie z brokatem, zawsze odlatuje, niestety...
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
oj będzie ciężko, własnie nawet z kupionych bluzek z brokatem dosyć szybko on odlatuje, jeśli cos wymyśle to napisze
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
O zaletach brokatu a raczej ich braku(ja tez lata temu miałam leginsy całe w brokacie-wszystko odleciało...) wypowiedziały sie juz dziewczyny wyżej,ja może zaproponuję cekiny,świecące koraliki?Naszyte w jakąś ładną kombinację...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
właśnie, cekiny czy koraliki moim zdaniem też są lepszym pomysłem, albo jakaś naprasowanka
![]() ktoś gdzieś wklejał link jak samemu zrobić ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Sprzedaję swój (wypraktykowany)sposób na brokat na ciuchu.
Kupiłam kleje z brokatem, na ciuchu ołówkiem wyrysowałam kształt kwiata i całość wypełniłam klejem. Robiłam też różne bazgroły na jednolitej bluzce. Schło kilka godzin, trzymało się potem dobrze, ale do pierwszego prania. Ma to swoje wady (nietrwałość), ale i zalety. Zawsze po praniu można se walnąć coś nowego, bez szkody dla portfela i ciucha. Chodził mi po głowie też pomysł, by psiknąć materiał brokatem w sprayu i popatrzeć jak zareaguje w praniu, ale na razie nie mam takowego, więc polecam sposób pierwszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Chyba rzeczywiście wymyśle coś z cekinów
![]() Dzięki za porade.... ![]() Jak wyjdzie coś ładnego to wkleje fotke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja mam kupnąbluzkęz brokatem i ...nigdy więcej. Brokat zawsze będzie odpadał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
mie sie zdaje że jeśli zrobisz to brokatem i zejdzie po pierwszym praniu zrobisz nowy wzór to tak jak byś miała 1 bluzke ale wszyszscy będza myśleć ze więcej. a cekiny to chyba jest najlepszy sposób
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja niewiem jak można zrobić z brokatem, ale może coś wychaftuj, przyszyj koraliki albo cekiny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.