|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy wasi ex-faceci do was piszą?
Przed obecnym facetem, z którym jestem na poważnie (mieszkamy razem) miałam kilka krótszych związków (żaden nie przekroczył roku). W 2009 i 2010 roku, spotykałam się z dwoma chłopakami. Ja wtedy byłam zakochana (oczywiście nie w obu na raz
![]() ![]() Czy to jest normalne? Czy wasi byli faceci też do was wypisują? Nie chodzi o to, że czuję się prześladowana, ale co jakiś czas dostaję z nienacka wiadomości typu: "cześć, co słychać?" Nie wiem jaki w tym sens. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: Czy wasi ex-faceci do was piszą?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
O RLY?
|
Cytat:
Zazwyczaj ignoruję, albo odpisuję "zajmij się swoją dziewczyną".
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mój eks na szczęście nie pisze. Zrozumiał prosty komunikat: "nie chcę mieć teraz z Tobą kontaktu. Jak kiedyś mi się zachce to się odezwę" . Jakoś nigdy mi się nie zachciało
![]() W mojej sytuacji nie widzę sensu pisania z byłym, ale są osoby, które po zerwaniu utrzymują kontakt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba skłaniam się do teorii, że byłam i jestem da nich świetną kumpelką. Tylko, że ja już od dawna nie chcę nią być. Mam jeszcze dwóch innych i jeden do mnie pisał tylko na święta i urodziny, a drugi wcale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nie pisze.Mój ex usunął mnie nawet ze znajomych na facebooku, po 1,5 rocznym związku. Nie ubolewam, jego sprawa. Niestety byłam na tyle głupia, że po rozstaniu utrzymywaliśmy kontakt i myślałam, że do siebie wrócimy...ale byłam młoda i głupia, a to inna historia
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ex który zerwał ze mną przez telefon po ponad 4 letnim związku nie tyle pisał co wydzwaniał. Jak telefony ignorowałam to wypisywał. Dodatkowo wypisywał takie rzeczy, że to się by nawet twórcom "Oszukać przeznaczenie" nie śniło.
![]() Całe szczęście po jednej interwencji obecnego TŻ telefoniczne akcje ustały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mOLDerator
|
Ja swojego ex faceta nie widziałam na żywo już około 12 lat, ale czasami napisze mi jeszcze życzenia np. urodzinowe. Nigdy żadnych nachalnych smsów, czy dwuznacznych tekstów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lux Mundi
|
Żaden z moich exów nie pisze z uwagi na brak takiej możliwości - po zakończeniu związku zazwyczaj odcinam się od przeszłości grubą krechą zmieniając nr etc.
Lubię mieć spokój ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Do mojej kobiety ex się odezwał... co ja mam biedny zrobić
![]() A tak na serio to IGNORANCJA, bo wystarczy, że jedno zdanie napisze się a to dla tych jełopów tylko pretekst by pisali dużo więcej i nachalnie.... Tekst typu "zajmij się swoją dziewczyną" - prędzej te palanty zrozumieją, że ex jest zazdrosna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Do mnie mój ex co jakiś czas pisze. Z tym, że te smsy nie mają być do mnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ex pisze zawsze gdy jakaś laska go rzuci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Mój ex z rok pisał do mnie intensywnie na facebooku głównie. Jak się spił to pisał do mnie sms i dzwonił (to ja zerwałam), widać że się nie mógł pogodzić z całą sprawą.
Ignorowałam go równo, bo kontaktowanie się wg mnie nie miało sensu, facet narobiłby sobie nadziei jakiś, że do siebie wrócimy czy cokolwiek. Dał sobie w końcu spokój, odzywa się raz na miesiąc może, ot.
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Nie. I mój się nigdy nie odezwie.
![]() A to ciekawe, bo jednak duużo exów się odzywa jak tak czytam forum to czy inne. Większość pisze. A mój milczy jak zaklęty ![]() W sumie dobrze. Bo gdyby się odezwał w konkretnym celu to jeszcze, jeszcze. A tak? Bez sensu ![]()
A tam, od jutra. Edytowane przez nie_powiem Czas edycji: 2014-10-17 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Moi byli sie nie odzywają ani ja do nich. Wyjątkiem byl jeden,ktory jeszcze wiele miesięcy po rozstaniu pisał mi smsy po pijaku,ze za mną tęskni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mój ex też już nic nie pisze . Ogólnie byliśmy ze sb 3 lata w pewnym momencie się rozstalismy na pół roku i w tym czasie napisał do mnie , (niestety) zaczeliśmy się spotykać i tak wróciliśmy do siebie na kolejne pół roku ,po czym i tak się rozstaliśmy czego nie mogłam przeżyć ,zablokował mnie na fb ale od kilku dni zauważyłam , że mnie odblokował , tak czy owak nie mamy kontaktu jedyny problem , ze widuje go czasem na mieście lub jego mame z która byłam bardzo związana , a teraz udaje ze mnie nie zna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wizażowy Kot Igor
|
Na szczęście ex szanuje moją decyzję i prośbę o zerwanie wszelkiego kontaktu, dzięki czemu mogę zachować dla niego resztki szacunku i ślad sympatii ze względu na stare, dobre czasy (choć od rozstania minęło dopiero nieco ponad 3 miesiące). Jestem zdania, że po rozstaniu nie nalezy utrzymywać kontaktów bo to bez sensu a pytanie: "Co u Ciebie słychać?" jest idiotyczne, bo to eksów zupełnie nie powinno interesować już. Wiem, że to pytanie byloby stricte grzecznościowe, ale po co rozdrapywać stare sprawy próbą nawiązania zdawkowego kontaktu?
Na pytanie: "Co u Ciebie slychać?" odpowiedziałabym zapewne równie zdawkowo:" Zależy, gdzie się ucho przyłoży". Natomiast przy kolejnej próbie chyba już wyszłabym z roli i chętnie wskazała miejsce, w które może mnie cmoknąć a potem zmykać na drzewo. Na szczęście, póki co, mój ex milczy, co jest najlepszym wyjściem z sytuacji dla obu stron (cóż...tak zupełnie bez winy nie byłam bo wina zawsze gdzieś po środku jest).
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Do mnie czasem odzywa się 1 z byłych chłopaków. Są to zwykłe wiadomości, w stylu co słychać, pogadamy chwilę i kontakt urywa się na jakiś czas. Poza tym on ma dziewczynę.
![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Życzenia na święta i urodziny mogą być miłym gestem, ale takie pitolenie "co słychać" do niczego nie prowadzi, skoro nie jesteście już ani parą, ani kolegami. Założę się, że mają wtedy jakiś gorszy dzień, np. w obecnym związku i szukają dowartościowania gdzie indziej. Mnie by nie odpowiadała rola zapychacza czasu i łechtania ego. Cytat:
![]() ![]() ![]() Większość moich eksów jest obecnie moimi kolegami, więc piszemy do siebie regularnie lub spotykamy się, ale ci, z którymi nie utrzymuję znajomości, też czasem się odzywają. Nie zranili mnie jakoś bardzo, więc przypominanie o sobie co jakiś czas zupełnie mi nie przeszkadza. Nie są to faceci szukający przygody na jedną noc, a o to niestety często chodzi typom odzywającym się ni z gruchy, ni z pietruchy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.