|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zaproszenie dla świadkowej - osoba towarzysząca?
Dostałam zaproszenie na wesele do kuzyna na przyszły rok, poprosił mnie również, czy mogłabym zostać świadkową.
Oficjalnego zaproszenia jeszcze nie dostałam, więc nie wiem, czy będzie na nim napisane "z osobą towarzyszącą" czy nie. Jestem singielką, ale jednak wolałabym wziąć ze sobą jakąś osobę towarzyszącą. I tu moje pytanie - czy jeśli jestem singielką, to jako świadek otrzymam zaproszenie z osoba towarzysząca, czy będę musiała pełnić role osoby towarzyszącej świadka? Bo generalnie gdy singiel dostaje zaproszenie na wesele, to w 99% i tak jest napisane, że z osobą towarzyszącą, ale jak to jest w przypadku gdy świadkowa jest singielką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaproszenie dla świadkowej - osoba towarzysząca?
O to musisz zapytac kuzyna,bo roznie z tym bywa.Ale najczesciej zaprasza sie z os.tow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie lepiej po prostu zaczekać na zaproszenie od kuzyna, ewentualnie go podpytać? Raczej żadna z Nas tu obecnych nie ma daru jasnowidzenia i nie jesteśmy w stanie przewidzieć, jak będzie brzmiała jego treść
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to czy dostaniesz sama czy z kimś zależy od zapraszających, zazwyczaj dostaje się z ot, ale moja koleżanka jako świadek dostała sama, z tym że było to niewielkie przyjęcie i jak ktoś nie miał partnera to dostawał zaproszenie sam, zresztą nie każdy zaprasza singli z ot |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
u mnie świadek jest singlem, ale do głowy by mi nie przyszło żeby miał być OT dla świadkowej gdyby ona też była sama.
myślę, że na 100% dostaniesz zaproszenie z własną osobą towarzyszącą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zależy od młodych. Ale wydaje mi się że dostaniesz zaproszenie z OT. My świadkom dawaliśmy zaproszenia z osobami, a przyszli razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Work, work, work
|
U mnie jest tak, że zawsze zaproszenie dostaje się z osobą towarzyszącą.
Mimo iż wiadomo, że dana osoba jest singlem, zawsze jest zaproszenie dla dwóch osób. Tak samo dotyczy to świadków ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Ciężko przewidzieć jaką będziesz miała treść na zaproszeniu.
Ja jakie bym zaproszenie nie dostała zawsze było z os. towarzyszącą, chyba z reguły się już takie daje.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ponoć w złym tonie jest dawać zaproszenia na ślub bez osoby towarzyszącej, dlatego nie powinnaś go dostać samotnie, zwłaszcza, że jesteś młodą osobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.