|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Bałagan czy artystyczny porządek?
Tak jak w temacie - co wybieracie. Lubicie porządek i wszystko na swoim miejscu czy bałagan (ale nie w sensie pejoratywnym?)
Na tym zdjęciu bardzo fajnie przedstawiony jest porządek vs bałagan -> http://kliczek.pl/588 Zapraszam do dyskusji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bałagan czy artystyczny porządek?
Cytat:
![]() ja osobiście lubię porządek, czuję wtedy przestrzeń, nie jestem przytłumiona tymi wszystkimi szpargałami porozrzucanymi po mieszkaniu. ale często po prostu nie mam ochoty sprzątać, wtedy owszem tworzy się bałagan i gdy już nie mogę nic znaleźć, to dopiero zabieram się za porządki ![]() Edytowane przez Kirsche19 Czas edycji: 2012-07-13 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hahaha zdjęcia z linka super... szczególnie badylki z gałązki i igły obok.
Ja lubię porządek, jak wszystko jest na swoim miejscu. Nie musi być poukładane od linijki, czy kolorami itp. Ale każdy przedmiot ma swoje miejsce i tam go zawsze odkładam. Zawsze wiem gdzie co jest ![]()
![]() |
#4 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Ja jestem jakaś dziwna
![]() w pokoju mam względny bałagan- tzn mówię tu o ciuchach nie włożonych do szfki, tylko leżących na fotelu ![]() ![]() u innych od razu po sobie sprzątam ![]() a w moim komputerze jest absolutny porządek- żadnych zbędnych programów, muzykę zgrywam i wyrzucam z kompa, na pulpicie mam tylko 5 ikonek ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
jednak porządek - to zdecydowanie ułatwia życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
sorry za taki mały OT, ale mam wrażenie, że od pewnego czasu ktoś sobie urządza darmową reklamę pewnego portalu, bo ostatnio od groma tematów z odsyłaczem do niego.
![]()
"Każdy powinien mieć kogoś, z kim mógłby szczerze pomówić, bo choćby człowiek był nie wiadomo jak dzielny, czasami czuje się bardzo samotny." Ernest Hemingway Edytowane przez Seline16 Czas edycji: 2012-07-13 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie wolę porządek, ale mam duży problem z utrzymaniem go, a im większy mam bałagan, tym większą ogólną niemoc odczuwam. Po prostu wszystkiego mi się odechciewa
![]() Na komputerze to wszelkie takie tymczasowe szpargały trzymam na pulpicie. Np. robię parę zdjęć, zgrywam je na pulpit, potem kadruję i te wykadrowane też na pulpicie... i gdy się uzbierają dwie kolumny ikonek, zakładam folder o nazwie gdehyvfdfys, wszystko tam wkładam, a ten folder kładę w rogu... Potem znów zbierają mi się szpargały i w końcu zakładam folder o nazwie hdeywfdtwj i ląduje tam znów wszystko, łącznie z gdehyvfdfys ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Lubię porządek, ale odrobina nieładu mi nie przeszkadza. Za to wszystkie szuflady muszą być u mnie domknięte, a kiedy czytam, małe papierki itd. leżące na podłodze strasznie mnie rozpraszają, choć mogę żyć z np. górą ciuchów na krześle.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Porządek: w bałaganie i rozgardiaszu źle się czuję, nie umiem wypocząć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
mój kolega robił tak samo. Na końcu nie miał już miejsca na pulpicie ![]() co wtedy robił? w folderze KOSZ miał powiedzmy takie sobie mało potrzebne rzeczy. Wrzucał je tam ![]() a co robił z tymi plikami, które są niepotrzebne i u normalnych ludzi lądują właśnie w folderze KOSZ? założył folder (autentycznie) o nazwie inne gówn* i tam wrzucał śmieciowe pliki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-07-13 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Lubię porządek, ale u siebie ie umiem go utrzymać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Lena
|
artystyczny nieład.. aczkolwiek gdzieniegdzie potrzebuję porządku bo sie nie odnajdę za żadne skarby
![]() moje biurko przypomina dżunglę i tylko ja tam mam prawo coś przestawiać... komputer ... mam tylko 3 ikonki i to mi wystarcza; wszystko ładnie pochowane! ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zazwyczaj lubię mieć porządek, ale chyba jestem za leniwa, żeby utrzymywać go w idealnym stanie
![]() Tak więc - artystyczny nieład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To zależy.
W domu mam porządek,w szufladach,szafach itd. też. Za to komputer w domu i w pracy to istny bałagan. W pracy zapisuję w poszczególnych katalogach,gdy na pulpicie nie mam już miejsca- wyobraź sobie ten pulpit. W domu mam plik pod swoim imieniem i w tym pliku mieści się wszystko ![]()
![]() |
#19 |
Buc
|
fajne zdjęcie.
![]() w domu lubię jak jest czysto natomiast od pedantycznie ułożonych rzeczy wolę lekki nieład. w pracy natomiast moje biurko przypomina miejsce po wybuchu bomby atomowej.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wokół siebie mam bałagan. Książki (ale nie tylko one), które uważam że czytam, muszą być pod ręką. Podobnie inne rzeczy. Ale na komputerze porządek musi być.
Za to TŻ ma w kompie straszny syfek i ostatnio był wielce zaskoczony jak szybko po folderach u siebie dotarłam do potrzebnego pliku. W związku z tym wywiązała się dyskusja w stylu: -Jak to tak szybko znalazłaś?- Ja mina w stylu "Jaja sobie robisz?!" -Przecież sama to tam wrzuciłam, nie? A jeśli chodzi o kosz w komputerze to zauważyłam że część osób tam trzyma... potrzebne rzeczy. Raz u koleżanki coś pomagałam z komputerem i wywalałam jakiś plik, potem odruchowo kliknęłam "opróżnij kosz", a ona do mnie, że tam Simsy całe miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ja lubię porządek i lubię przestrzeń, czyli niczego nie lubię mieć na wierzchu. Mój pokój jest chłodny i szorstki .
Stanowisko pracy jest gołe... tylko niezbędniki. Lubię otaczać się delikatnymi przedmiotami w kolorze złota, srebra, szkłem, przedmiotami z eleganckiej stali. Drobnostki trzymam w pojemnikach. Względny artystyczny bałagan mam w swoim mieszkaniu studenckim, ponieważ tam egzystuję w innych warunkach i nie mogę urządzić przestrzeni tak jak bym chciała, nad czym bardzo ubolewam. Porządek pomaga się skupić, wprowadza ład i ułatwia pracę, racjonalne myślenie, wprowadza spokój i poczucie panowania nad sytuacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Porządek. Bardzo długo się go uczyłam, ale w końcu się udało. Przeczytałam mnóstwo poradników, i zaczęłam się stosować "do wybranych" porad.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
generalnie jeżeli chodzi o same warunki mieszkania - lubię porządek ale nie biegam po domu z białą rękawiczką w poszukiwaniu kurzu - ot nie lubię jak mam porozwala po domu rzeczy, odkładam wszystko co biorę na miejsce po skorzystaniu ale takie większe sprzątanie to robię raz na tydzień
a co do tego co przedstawiłaś na zdjęciu to mam schizy z układaniem rzeczy i np. na biuru lubię mieć same kwadratowe/prostokątne rzeczy, które mogę poukładać jak od linijki względem krawędzi - to zdjęcie z Twojego linki z zupą i jej zawartością to kwintesencja mojego podejścia do sprawy, nie znoszę okrągłych pojemników bo trudno mi je poustawiać ale mam też inny problemy tego typu bo np. dźwięk u mnie musi być głośniej co 5 punktów (drażni mnie jak wiem, że np. radio jest ustawione na 3 czy 8 głośności ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2014-10-29 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś otaczający mnie nieład uważałam za artystyczny. Teraz jest to dla mnie chaos i syf i źle bym się w nim czuła.
Porządek ułatwia życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.