|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Wybity ząb, jutro ważne spotkanie...
Mam taki problem. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Wybiłam ząb, a jutro mam wazne spotkanie (w sprawie pracy - to ważne). Do dentysty nie zdążę, aby w jeden dzień coś zaradził, bo to spotkanie jest przed południem. Czy są jakieś metody, aby na gwałt poprawić estetykę zębów? Nie wiem, coś wkręcanego, naprawdę muszę jutro iść na to spotkanie, a nie wyobrażam sobie, aby tak się zaprezentować.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybity ząb, jutro ważne spotkanie...
Ja bym jednak poszła do dentysty i przedstawiła mu sytuację a jeśli nic nie poradzi to na rozmowie bym nawiązała do tego zęba.
Powiedziałabym albo poważnie albo w żartach (zależy od tego kto będzie przeprowadzał rozmowę) że normalnie tak się nie prezentujesz, ale wczoraj zdarzył ci się wypadek i żaden dentysta nie był w stanie nic tak szybko poradzić. Możesz dodać że mimo tego przyszłaś bo zależało Ci na tej rozmowie- powinnaś zapunktować za determinacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zależy który to ząb. Jeśli przedni i widać go podczas mówienia, to poszłabym do dentysty, żeby jakoś to załatał na chwilę.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() byłam przed trzecim etapem rozmowy kwalifikacyjnej, gdy wypadła mi koronka z jedynki ![]() ![]() poszłam na rozmowę, ale kiepsko się czułam z ułamanym zębem bo nie mogłam w żaden sposób zatuszować jego braku. Przeprosiłam za braki w uzębieniu i wytłumaczyłam skąd jego brak. ale pracy i tak nie dostałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Buc
|
Cytat:
no sorry nie wierzę, ze nie ma żadnej kliniki stomatologicznej, żadnego dyżuru stomatologicznego? jak powyższe odpada to jedyną metodą jest uprzedzenie rozmówców zanim zapytają czemu nie ma się kła.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do większego miasta o tej porze też bym miała problem dotrzeć bo TZ w pracy samochodem i nawet jakbym chciała to bym nie miała jak dojechać także no się może być i tak, że jej tego nikt nie załatwi od ręki tam gdzie mieszka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W miastach jest nocą dyżur stomatologiczny i przyjmują nagłe przypadki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Domowymi sposobami to można sobie najwyżej tak pomóc: http://www.filmixer.pl/galeria_pocz/...biaka,1223.gif |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie chce je wiedziec ile kosztuje nocny dyzur stomatologiczny. Bylam po wyrwaniu zeba w gdansku wrzeszczu na zmianie opatrunku. 100 zl od zeba, normalnie zrobilby mi to za darmo albo za 20 zl w ramach zajecia dentyscie 30 sekund
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Są prywatne pogotowia dentystyczne. Wystarczy poszukać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ta. Na Miszewskiego? Dobrzy specjaliści, ale kasują, jak za zboże. Ja byłam właśnie tam. Wyjścia nie było, jednak to była dwójka. Gdyby to było gdzieś z tyłu zaczekałabym może na termin w NFZ, choć pewnie nie, bo nie mam dobrego zdania o stomatologach w mojej przychodni. Już wolałam płacenie niż szczery uśmiech kombinerek przez kilka (co najmniej) dni.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja za nadbudowanie zęba zapłaciłam 150 zł, zadzwoniłam do babki o 20:00 i przyjęła mnie o 9:00 następnego dnia.
Jest spora różnica czy ząb wybity czy tylko nadłamany, bo jak poszedł cały, to rzeczywiście nie ma mowy o tym, byś załatwiła to w jeden dzień - trzeba wykonać rtg by zobaczyć ile zęba zostało i potem to różnie bywa, bo są opcje budowy na tych skrawkach, lub usuwanie (zazwyczaj) chirurgiczne korzeni i sztuczny ząbek. Też bym powiedziała wprost na rozmowie, że miałam mały wypadek, (bez szczegółów) zażartowała, że normalnie prezentuje się lepiej, ale na tyle mi zależało, że wolałam przyjść mniej dysponowana niż odwołać spotkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Z całą pewnością na Twoim miejscu zgłosiłabym się do dentysty. Dziś pracodawcy zwracają uwagę na wszystko. M.in. na zęby.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.