|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Niesłuszne oskarżenie o kradzież - jak się bronić?
No, niespodziewałam się że kiedykolwiek napiszę tutaj, ale stało się. Mam problem i kompletnie nie wiem co robić. Nie mam właściwie kogo się poradzić, nikt mi nie wierzy oprócz rodzeństwa, nawet babcia z którą mieszkam ale do rzeczy.
Wczoraj wieczorem byłyśmy z siostrą u drugiej babci, może na godzinkę. W tym czasie chciała żebyśmy poszły dla niej na zakupy. No ok, to starsza osoba ponad 80 lat, do tego wiek już zrobił swoje z jej psychiką i lepiej żeby sama nie chodziła bo potrafi wydać dużo a nic potrzebnego nie kupić. Namawiała mnie żebym kupiła za swoje ale nie ugiełam się bo nie mam obecnie pracy, a do tego mój ojciec ją wspomaga finansowo mimo kasę swoją dostaje niezłą. Przyszło do szukania portfela - nie ma. Pomogłyśmy jej przeszukać całe mieszkanie, dalej nie ma, zginął ![]() Martwią mnie jednak relacje z rodziną. Ta kobieta obdzwoniła chyba wszystkich że jesteśmy złodziejki ![]() No i najważniejsze czy jest w ogóle sens im cokolwiek udowadniać skoro od razu uwierzyli w coś takiego? Naprawdę jest mi przykro, ale nie wiem czy ich wszystkich, oprócz rodziców olać czy się postarać, żeby nie myśleli o nas źle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niesłuszne oskarżenie o kradzież - jak się bronić?
Chyba nie ma sensu przekonywać całej rodziny o tym, że to nie wy. Jeśli nie są to jakieś bliskie osoby i od razu uwierzyły, że okradłyście babcię to olać ich!
Rodzice też wam nie wierzą? Bo to mnie nieco dziwi, bo chyba orientują się, że babcia ma pewne problemy z psychiką itp... Nikt nie dopuszcza do siebie, że to mogła być X albo babcia zgubiła albo schowała zwyczajnie portfel? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ciężka sytuacja. Sam nie wiem jak bym zareagował na twoim miejscu. Wszelkie odbijanie piłeczki będzie szło na waszą niekorzyść. Babcia nie pamięta sytuacji, że szukałyście? Co ona w ogóle na wszelkie oskarżenia? Też mówi, że to wy zabrałyście?
Nie wiem czy po takich bezpodstawnych oskarżeniach pokazałbym się w najbliższym czasie. Na pewno, kontakty by się nieco rozluźniły, nawet jeśli mowa o babci.
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Bardziej chyba się chciałam wygadać, może usłyszeć dobre słowo
![]() Przyszło. Ona właściwie ma manie zwalania wszystkiego na x, ale nie było jej wczoraj. Była przedwczoraj tyle że babcia jest przekonana że ona ten portfel przy nas wyciągała. A druga kwestia. Za jej zakupy zapłaciłam 80zl, teraz to dla mnie dużo. i nie mam ochoty jej czego kokwiek sponsorować. Upominać się o zwrot? Cytat:
![]() Edytowane przez semprebambino Czas edycji: 2014-10-26 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Portfel mogla zgubić sama lub ukradł ktoś z przychodzących sąsiadów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jak zażądasz zwrotu to i tak Ci tyłek obrobią jeszcze bardziej i tak, także nieważne co zrobisz bo i tak już jesteś na przegranej pozycji. Wątpię też, że oskarżając Cie o kradzież odda Ci kasę. No, ale znasz babcię lepiej i wiesz jak zareaguje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Raczej nie będzie miała wyjścia. Co do rodziców to oni tylko pytali, wiec po prostu muszę z nimi porozmawiać. Powinni się za nami wstawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
dziwię się, że Twoja rodzina wierzy 80letniej kobiecie, która w dodatku co ma problem to zwala na jakąś osobę, która to osoba jest u niej codziennie (!) i jeszcze wpuszcza nie wiadomo kogo do mieszkania, dziwię się jeszcze bardziej, że Twoi rodzice mogliby mieć jakiekolwiek wątpliwości.
Gdyby to byla moja rodzina ![]() ![]() Oczywiście, że się opomnij, jak pani ma sklerozę tudziez robi z wlasnej wnuczki (to po co Cię wpuszczała jak ma o Tobie takie zdanie??) to niby czemu Ty jeszcze masz w tym tangu wywijać piruety. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-10-26 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Zadzwonię zaraz do niej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja bym się do takiej babci nie przyznawała. Jak można z własnej wnuczki robić złodziejkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
No to dowiedziałam się że portfel się znalazł w dziurze pod łóżkiem i to parę godzin temu, ale po co kogoś informować i przepraszać.
![]() ![]() Mogłam zadzwonić zanim założyłam wątek no ale trudno, dzięki za rady ![]() Chociaż pewnie zaraz się dowiem że sama go tam położyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Nie mamy kontaktów zbyt wiele, chciałam to zmienić ale mi się odechciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie pracowalam do niedawna, wiec wiem, ile to pieniedzy gdy liczy sie kazdy grosz, a piszesz, ze na razie masz male problemy. Ja bym jeszcze raz do tej babci pojechala. Powiedzialabym jej, ze oczernila cie przed cala rodzina nieslusznie i ze milo by bylo uslyszec chociaz 'przepraszam', oraz ze chcesz, aby to ona oddala pieniadze, bo to ona pozyczyla. Kulturalnie, ale stanowczo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurcze dla kogoś kto nie ma pracy 80 zł to na prawdę sporo. Próbuj cisnąć babcie o kasę, bądź nieugięta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;48683072]A czy babcia teraz obdzwoni całą rodzinę i poinformuje ich, że niesłusznie was osądziła?
![]() Kurcze dla kogoś kto nie ma pracy 80 zł to na prawdę sporo. Próbuj cisnąć babcie o kasę, bądź nieugięta.[/QUOTE] Pewnie babcia nie wpuści złodziejki do domu, nie pomyślałaś o tym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;48683208]Są jeszcze telefony, których babcia tak ochoczo używa
![]() ![]() Zaprawdę powiadam Ci : na miejscu autorki wolałabym się zakopać 3 metry pod ziemią niż mieć taką rodzinę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;48683328]Ja również wolałabym się odciąć od takiej kochanej rodzinki, ale to już kwestia semprebambino czy chce walczyć o tą kasę czy nie... Ja bym walczyła, a przynajmniej trochę krwi napsuła, wychodząc z założenia, że i tak jestem już złodziejką i pewnie jeszcze coś się uzbiera
![]() ![]() Haha. ![]() Autorka *przytupuje dzwoniąc do drzwi babci* Babcia - Ktoooo tam? (zrzędliwym głosem) Autorka - Tooo ja babuniu! Babcia *otwiera drzwi i widząc autorkę drze się* A kysz!Poszła mi,złodziejka jedna! Kurtyna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
- Czesc, Rysiek. Wiesz co, nie chce, zebys do nas wiecej przychodzil.
- Co?! Jak to, co sie stalo? - Jak wczoraj wyszedles z imprezy, to okazalo sie, ze zginelo nam 150 zlotych... - Chyba nie myślisz, że to ja? Znamy sie 10 lat! - Nie, nie! Pieniadze sie znalazly... no ale niesmak pozostal! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Babcia, starsza kobieta ze sklerozą, to jedno. Ale rodzina, która od razu we wszystko uwierzyła i przypięła łatkę złodziejki, to drugie. I gorsze. ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Carousel nie podobało Ci się?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Jeżeli ojciec wspomaga babcię kasą - to zażądaj kasy od ojca. Niech Ci odda albo załatwi sprawę z babcią.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Trudno, niech się pocałują w
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.