Jak traktować jej opinię? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 17:27   #1
szokoladasa
Raczkowanie

Jak traktować jej opinię?

Cześć dziewczyny! Sprawa jest taka... już dwa razy spotkałam się z chłopakiem, którego poznałam na fb. Ja mam 20 a on 19 lat. Moim zdaniem jest bardzo miły, zabawny i uroczy. Gdyby mi się nie podobał to nie spotkałabym się z nim drugi raz a już planujemy kolejne wyjście. Problemem jest to, że wczoraj moja siostra (38 lat) widziała nas na mieście i w domu powiedziala mojej kuzynce (która przekazała mi wszystko), że mój nowy kolega jest... brzydki. Jak dla mnie on wygląda normalnie. Powiedziałam siostrze czemu tak gada, każdy ma swój gust i każdemu podoba się kto inny. A ona na to "ładniejszych chłopaków nie ma?". Wściekłam się na nią po tych słowach. Zupełnie nie wiem jak mam traktować jej słowa... jeśli coś z tego wyjdzie to nie zaproszę chłopaka w przyszłości do domu, bo moja siostra będzie gadać że jest brzydki? Powiedzcie, jak poradzić sobie z jej słowami
szokoladasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 17:41   #2
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Jak traktować jej opinię?

wcale ich nie traktuj, tobie się ma podobać i przyznam szczerze, że gdyby ten facet podobał się dwa razy starszej od niego kobiecie to bym uznała, że ona ma coś nie tak pod kopułą - także ja bym siostrę wręcz pochwaliła, że w takim wieku nie ugania się za małolatami (z lekką nutką złośliwości, a co!)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 17:46   #3
anne_mary
Rozeznanie

Jakby tylko wyglad sie liczyl... pewnie wcale nie jest brzydki tylko Twoja siostra jest marudna/zazdrosna. I nie przejmowalabym sie nia w ogole, to Tobie ma sie on podobac a nie jej. Poza tym dlaczego mialabys go nie zaprosic? Haha siostra sobie pogada pogada i jej przejdzie. A przeciez przy nim chyba nic takiego nie powie? Ja bym ja totalnie olala, wedlug mnie to najlepsze co mozesz zrobic, najwyrazniej nie ma o czym z nia rozmawiac, podeszlas do sprawy powaznie, chcialas pogadac, a ona rzucila zalosnym tekstem. Nie wyobrazam zeby moja siostra tak sie zachowywala. Kazdy moze miec swoje zdanie ale nie zawsze koniecznie trzeba sie nim dzielic z calym swiatem...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

anne_mary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 17:47   #4
201611090905
Konto usunięte

Chłopak ma się podobać Tobie,nie siostrze
W sumie trochę mnie dziwią takie komentarze dorosłej kobiety :comfused:
201611090905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 17:49   #5
malypeszek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
także ja bym siostrę wręcz pochwaliła, że w takim wieku nie ugania się za małolatami (z lekką nutką złośliwości, a co!)
Haha, dobre, tak zrób Jako starsza siostra powiem tak - czasami niekoniecznie chce się widzieć randkujące młodsze rodzeństwo, zwłaszcza przy dużej różnicy wieku, bo to znaczy, że czas leci i podstawówka już dawno skończona. Więc może powiedziała tak z jakiejś obawy, jakby chciała jeszcze zatrzymać ten etap, może sądzi że jesteś za młoda i chciała Cię zniechęcić... Kompletnie jej nie słuchaj. Ten chłopak nie ma się podobać siostrze, babci, koleżankom czy nawet mamie, a TOBIE. Jesli uważasz, że jest ok, to jest ok.
Gdybys nie zaprosiła go tylko dlatego, że nie podoba się Twojej siostrze to byłoby to raczej niedojrzałe.

Edytowane przez malypeszek
Czas edycji: 2014-10-26 o 17:52
malypeszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 17:55   #6
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Może jej się nie podoba? Jej prawo, w końcu każdy ma inny gust.
Może czuje się stara, bo jej młodsza siostrzyczka już randkuje? Wtedy to jej problem.
Może jest złośliwa, albo chce się z Tobą podroczyć? Też jej problem.
Olej to- ważne by się Tobie podobał.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 19:02   #7
201607111040
Konto usunięte

Ja bym jej dowaliła popatrz na swojego albo jak nie ma to spytała czy zazdrości

Oczywiście że nie musi być w jej typie, ale mówić dziewczynie ze jej chłopak jest brzydki jest słabe
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 19:05   #8
szokoladasa
Raczkowanie

Czyli radzicie, żeby się nie przejmować Po prostu bardzo zaskoczyło mnie to co powiedziała. I jeszcze nie prosto w twarz, tylko mojej kuzynce. Ja się wyglądu jej faceta nie czepiam, mimo że mogłabym. To chyba ona jest niezbyt dojrzała, bo ten chłopak to przecież tylko póki co mój kolega, a ona przy wszystkich "ona ma chłopaka, ona ma chłopaka!" Pff....
Stary 2014-10-26, 19:09   #9
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szokoladasa Pokaż wiadomość
Czyli radzicie, żeby się nie przejmować Po prostu bardzo zaskoczyło mnie to co powiedziała. I jeszcze nie prosto w twarz, tylko mojej kuzynce. Ja się wyglądu jej faceta nie czepiam, mimo że mogłabym. To chyba ona jest niezbyt dojrzała, bo ten chłopak to przecież tylko póki co mój kolega, a ona przy wszystkich "ona ma chłopaka, ona ma chłopaka!" Pff....
Ona na pewno ma 38 lat? Bo zachowuje się jak mój 5 letni kuzyn
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 19:20   #10
Nemme
Raczkowanie

Nie przejmuj się. Ja miałam koleżankę, której mój facet się wybitnie nie podobał, co chwile mi mówiła, że brzydki, owłosiony, mało przystojny i takie tam różne epitety :P... a co się okazało później, smaliła do niego cholewki często i gęsto Jeżeli Tobie się podoba, to się z nim spotykaj, a siostrze powiedz żeby zajęła się swoim facetem/narzeczonym/mężem
Nemme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 19:20   #11
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szokoladasa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Sprawa jest taka... już dwa razy spotkałam się z chłopakiem, którego poznałam na fb. Ja mam 20 a on 19 lat. Moim zdaniem jest bardzo miły, zabawny i uroczy. Gdyby mi się nie podobał to nie spotkałabym się z nim drugi raz a już planujemy kolejne wyjście. Problemem jest to, że wczoraj moja siostra (38 lat) widziała nas na mieście i w domu powiedziala mojej kuzynce (która przekazała mi wszystko), że mój nowy kolega jest... brzydki. Jak dla mnie on wygląda normalnie. Powiedziałam siostrze czemu tak gada, każdy ma swój gust i każdemu podoba się kto inny. A ona na to "ładniejszych chłopaków nie ma?". Wściekłam się na nią po tych słowach. Zupełnie nie wiem jak mam traktować jej słowa... jeśli coś z tego wyjdzie to nie zaproszę chłopaka w przyszłości do domu, bo moja siostra będzie gadać że jest brzydki? Powiedzcie, jak poradzić sobie z jej słowami
podrzucam tekst do wykorzystania:
to byłoby dziwne gdyby Ci się podobał chłopak o połowę od Ciebie młodszy,
albo: miałabym chodzić z chłopakiem jaki Ci się spodoba? Może jeszcze Twoim wieku?

A poważnie to chyba dla niej dziwne że jej mała siostrzyczka randkuje.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 19:35   #12
mary_poppins
sissy that walk

Jak traktować? Nijak, przecież to nie jej chłopak Wyraziła swoją opinię - buracką, ale nie ma się zupełnie czym przejmować przecież. Nie mam pojęcia czemu miałabyś nie zapraszać go do domu w przyszłości, chyba przy nim nie będzie komentować jego wad?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 20:20   #13
szokoladasa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
podrzucam tekst do wykorzystania:
to byłoby dziwne gdyby Ci się podobał chłopak o połowę od Ciebie młodszy,
albo: miałabym chodzić z chłopakiem jaki Ci się spodoba? Może jeszcze Twoim wieku?

A poważnie to chyba dla niej dziwne że jej mała siostrzyczka randkuje.
Haha, dzięki Jak się jeszcze raz przyczepi to wykorzystam teksty

Dziękuję wszystkim za opinię, dobrze jest mieć świadomość że nie wszyscy myślą tak jak moja złośliwa siostra

Edytowane przez szokoladasa
Czas edycji: 2014-10-26 o 20:22
Stary 2014-10-26, 23:16   #14
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Po prostu olać. Może wygłosić swoją opinię (aczkolwiek zrobiła to w gówniarski sposób ). Facet ma się podobać tobie

Cięte riposty pozostawilabym na okazję, gdyby siostra swoje opinie chciała wyrażać w obecności tego faceta. To byłoby już grubym nietaktem

Mój tata zawsze się przyczepia moich wybranków. Co prawda bardziej w żartach, ale jedna. Ostatni był "krasnalem", a obecny jest "karkiem"
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 05:27   #15
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Nijak nie traktować. To Tobie ma się podobać facet. Nikomu innemu podobać się nie musi.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości