|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
E-learning w szkołach i na uczelniach
Witam
Znalazłam kilka wątków o nauce przez internet, ale niestety chodziło o samodzielne kursy. A mnie interesują wstawki w szkołach raczej stacjonarnych. U mnie wygląda to tak że chodzę do liceum zaocznego i oprócz zajęć co dwa tygodnie, na każdy miesiąc jest jedna lekcja przez internet. Jest coś takiego w waszych szkołach/na uczelniach? Jak to wygląda ? Przypomina internetowy kurs a może to dokument w pdf? Nie mam na razie danych do logowania no i po prostu ciekawość mnie zżera :p I jedno pytanie, powinnam te dane do logowania dostać w sekretariacie czy u dyrektora szkoły? W tej szkole to dwa różne miejsca ![]() Jeśli jednak jest już o tym temat a ja go nie znalazłam to proszę o linka |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: E-learning w szkołach i na uczelniach
Wszystko zależy od placówki... Dane do logowania, forma itp, nie ma wszędzie uniwersalnych rozwiązań.
U nas na uczelni są prowadzone przedmioty przez internet (nie wszystkie, tylko kilka). Działa to na zasadzie logowania się na platformę. Są tam materiały instruktażowe w formie filmów, pdfów, prezentacji. A potem jest quiz z materiału, który był wcześniej przedstawiony. Dostaje się za niego ocenę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.