|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Toksyczna matka- zerwac kontakt?
Problemem jest moja Matka, ktora rujnuje mnie psychicznie. Mam jej dość, nie mam ochoty z nią gadac, a ona nagminnie dzwoni :/ Nie mam w niej żadnego oparcia, z niczym sobie nie radzi, maentalnosc nastolatki, czasami mam wrażenie, ze ja jej musze matkowac, a ja nie mam zamiaru. Ona starcia prace za granica i od grudnia siedzi w domu, szuka pracy... Do splacenia ma ratę za meble w wysokości 450zl, plus oplaty mieszkania. Mieszkanie to kawalerka. Babcia ze mna postaralysmy sie o remont. To miala byc niespodzianka (mieszkanie nie rwmontowane 20lat nic kompletnie) a ona wewzla z mina srajacego kota i:a dlaczego taki kolor nie bylo innego? Mieszkanie moim zdaniem ślicznie wyszlo! Wyobraźcie sobie ruinę i swierzutko wyremontowane mieszkanie(Babcia zafundowala) a gdIe tu wdzięczność? :/ pierwsze co po podróży o godzinie 3 w nocy to sobie zachlac:/ duuuuzo takich sytuacji z nią bylo, gdzie byscie q szoku byly. Ganiala mnie do Babci i wyzywala darla sie w twarz, szarpala ze mam isc w sądzie zeznawać na Tatę w rozprawie rozwodowej, odmowilam skladania zeznań. Boli mnie to wszystko, codziennie o tym mysle, mam wyrzuty symienia z racji tego, ze przesylala Tacie i mi pieniądze jak byla za granica. Rozwiodla sie z Tata, on jest w ośrodku opiekunczym. Teraz wymyslila, ze wezmie w znim slub poraz drugi, bo po jego śmierci dostanie rentę po nim. Pomijam to, ze zadzwonią do mnie z okropnym szlochem, strasznie sie przejelam, bo myslalam, ze cos sie stalo Tacie
![]() ![]() Edytowane przez lakier_do_paznokci Czas edycji: 2014-10-27 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Toksyczna matka- zerwac kontakt?
Zerwij kontakt, skoro ona sobie nie radzi z nałogiem, a ty nie musisz ponosić konsekwencji jej nałogu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Trochę chaotycznie to napisałaś, ale wniosek nasuwa się prosty - tak, zerwać kontakt. Terapia też jest Ci potrzebna, szczególnie, że na pewno zerwanie kontaktu nie będzie łatwe.
Wydaje mi się, że u Was cała rodzina jest współuzależniona, nie rozumiem remontowania matce mieszkania, podczas gdy ona nie ma pracy, a ma długi... Na dodatek jest alkoholiczką, ma zerowe poczucie odpowiedzialności i nikomu w tej rodzinie kontakt z nią nie służy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4870333 9]Psychiatra nie jest tylko od ordynowania leków.
Diagnozuje też problem i określa jaka terapia byłaby najlepsza i u kogo.[/QUOTE] Psychiatra to lekarz medycyny, który diagnozuje chorobę i przepisuje leki. Nie spotkałam sie nigdy z tym, żeby określał, jaka terapia byłaby najlepsza i u kogo. Autorka nie ma choroby, tylko problem, na który może pomóc terapia. A gdy terapeuta uzna, że potrzebne jest wsparcie, to powie jej, żeby poszła do psychiatry i pewnie wskaże jakiegoś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja bym nie zrywala. ale za kazdym razem tloczyla : mamo musisz sie leczyc itd.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ona pójdzie grzecznie do lekarza? Jest dorosła i dopóki sama się nie ogarnie to się nie zmieni a autorka będzie cierpieć. Teraz ona musi sie sama soba zająć.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.