Detoks dla w³osów ? dlaczego warto stosowaæ szampony oczyszczaj±ce? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artyku³y i newsy

Notka

Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzêdzia
Stary 2013-10-03, 14:03   #1
redakcja
(ro)BOT

Wiadomo¶ci: 25 437

Detoks dla w³osów ? dlaczego warto stosowaæ szampony oczyszczaj±ce?

U¿ywasz od¿ywek, masek i produktów do stylizacji w³osów? Wiêkszo¶æ z nich zawiera silikony, które obci±¿aj± w³osy. Zobacz, jakich szamponów u¿ywaæ, ¿eby skutecznie oczy¶ciæ w³osy! czytaj wiêcej
redakcja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:23   #2
Elessar
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 584
Dot.: Detoks dla w³osów ? dlaczego warto stosowaæ szampony oczyszczaj±ce?

Fajnie, ¿e podajecie szampony, których ju¿ nie mo¿na kupiæ, np. szamponu z Oriflame od jaki¶ 2 lat ju¿ nie ma w ofercie firmy i nie mo¿na nigdzie go kupiæ z aktualn± dat± wa¿no¶ci.
Elessar jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:30   #3
simsa22
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 403

Do oczyszczenia wystarczy zwyk³y zio³owy szampon typu familijny pokrzywowy, rumiankowy itp.
wiêkszo¶æ wiza¿owej elity studiuje na renomowanych uczelniach,rozwijaj± swoje ambitne hobby, spêdzaj± aktywnie czas, maj± swoich idealnych T¯, i przyjació³- wiêc sk±d do cholery macie jeszcze czas na codzienne kilkugodzinne przesiadywanie na wiza¿u?
simsa22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:33   #4
StarsBeachSunriseAndHe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 618

Osobi¶cie u¿ywam do takiego oczyszczania klasyku - szamponu Barwy - tego zwyk³ego za 3z³ Spisuje siê u mnie idealnie, z tego co wiem - u innych w³osomaniaczek równie¿

Proszê, przeszukaj swoje pó³ki, zapytaj znajomych...
StarsBeachSunriseAndHe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:11   #5
vannessa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

S³ysza³am, ¿e szampony Joico s± super, ale jeszcze nie mia³am okazji stosowaæ. Zastanawiam siê tylko czy taki szampon nie wyp³ucze te¿ koloru z w³osów farbowanych. Po ka¿dym myciu zwyk³ym szamponem kolor mi siê trochê sp³ukuje, a nie chcia³abym go ca³kiem usun±æ.
Stary 2013-10-03, 16:04   #6
ajdija
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 243

ja polecam barwê. tania, ³atwo dostêpna, dobrze oczyszcza w³osy i nie zawiera niczego zbêdnego
ajdija jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-03, 16:54   #7
Anahi1307
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 291

nie którym silikony s³u¿± ;P
Anahi1307 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 18:08   #8
paulla777
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Myje w³osy codziennie- dwa razy- mycie pierwsze i drugie mycie podstawowe, wiêc u¿ywam delikatnego szamponu z naturalnym i przyjaznym sk³adem- teraz u¿ywam p³ynu do higieny intymnej-Facelle jako szamponu. ¦wietnie oczyszcza i ma dobry sk³ad. U¿ywam od¿ywek, te¿ naturalnych, ale spryskujê w zasadzie codziennie w³osy lakierem czy raz na jaki¶ czas dodam mleczko do prostowania, wiêc by bardzo dobrze oczy¶ciæ w³osy, raz na tydzieñ u¿ywam szamponu z silniejszymi detergentami- z SLS. Polecam Syoss bez silikonów i parafiny, parabenów.
paulla777 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:40   #9
UnluckyCat
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Nigdy osobi¶cie nie mia³am problemów z lekko¶ci± w³osów i uczuciem ¶wie¿o¶ci. Ba - moje w³osy s± zbyt lekkie i ³atwo lec± w pionowo w górê w najdrobniejszy wietrzyk. Ale aby uzyskaæ taki efekt, jeszcze wiêkszej lekko¶ci, polecam szampon Timotei z Ró¿± z Jerycha, Moc i Blask. Nie posiada parabenów i po dwóch myciach w³osy s± leciutkie.
Stary 2013-10-04, 12:28   #10
herrbata
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 26
GG do herrbata Send a message via Skype™ to herrbata

U¿ywam numeru 3 Z regu³y u¿ywam raz na 1,5 tyg. Ostatnio jednak u¿y³am parê razy z rzêdu (chyba w³osy mia³y do¶æ olejowania) ale nie przesuszy³ w³osów, poprawi³ ich czêstotliwo¶æ przet³uszczania. Dobry artyku³. Polecam równie¿ pilingi skóry g³owy

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez simsa22 Poka¿ wiadomo¶æ
Do oczyszczenia wystarczy zwyk³y zio³owy szampon typu familijny pokrzywowy, rumiankowy itp.
Niestety nie ka¿demu. Ja szuka³am czego¶ znacznie mocniejszego, chodzi³am po salonach fryzjerskich. Choæ nie stosujê nic do stylizacji, raz na jaki¶ czas muszê umyæ w³osy agresywnym szamponem.
herrbata jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:52   #11
rzezuszka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

ja kiedy¶ od mojej fryzjerki us³ysza³am, ¿e umyty w³os "skrzypiê a drogie szampony w stylu L'Oreal, Pantene, Dove pokrywaj± tylko w³os takim ¶liskim "czym¶" nie myj±c ich w ogóle. Dlatego przestawi³am siê na tañsze, zio³owe i widzê efekt. W tej chwili u¿ywam szamponu z Green Pharmacy i w³osy rosn± jak szalone a ich kondycja znacznie siê poprawi³a.
rzezuszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 07:48   #12
herrbata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rzezuszka Poka¿ wiadomo¶æ
ja kiedy¶ od mojej fryzjerki us³ysza³am, ¿e umyty w³os "skrzypiê a drogie szampony w stylu L'Oreal, Pantene, Dove pokrywaj± tylko w³os takim ¶liskim "czym¶" nie myj±c ich w ogóle. Dlatego przestawi³am siê na tañsze, zio³owe i widzê efekt. W tej chwili u¿ywam szamponu z Green Pharmacy i w³osy rosn± jak szalone a ich kondycja znacznie siê poprawi³a.
O tak, zdrowy, go³y w³os skrzypi :P Ale nie ka¿dy z nas ma piêkne i zdrowe w³osy. Poza tym "oblepiacze" chroni± w³osy. Kiedy¶ oczy¶ci³am w³osy g³êboko, po czym nastêpnego dnia wysz³am na mróz. W³osy pozbawione ochrony (no w przypadku tego szamponu pewno sebum te¿) najzwyczajniej zamarz³y. Czarne pasma zrobi³y siê siwe - cieszê siê ¿e nie uszkodzi³am sobie w³osów ;/
Takie szampony te¿ maj± swoj± funkcjê. Ale jak pisze w artykule, trzeba czasem oczyszczaæ w³os z tych substancji. Wtedy wszystko bêdzie ok.
Stary 2013-10-05, 15:16   #13
piniata
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 649

jakos do tej pory chyba za malo sie interesowalam pielegnacja wlosow, nie slyszalam o oczyszczaniu wlosow, dla mnie sprowadzalo sie to do zwyklego mycia szamponem ale po przeczytaniu innych watkow na forum postanowilam zakupic szampon i odzywke z fitomed i wyprobowac.moze rzeczywiscie moje okropne wlosy sie poprawia od tych specyfikow
piniata jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:51   #14
84kaaniaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

S³ysza³am ¿e niektóre salony fryzjerskie oferuj± taki zabieg oczyszczania. Ciekawe czy efekt d³ugo siê utrzymuje. Swoj± drog± jak czêsto nale¿y stosowaæ taki oczyszczaj±cy szampon?
Wybra³am pielêgnacjê w³osów z mark± Braun
84kaaniaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-05, 19:46   #15
Burberry19
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

W moim przypadku raz w tygodniu oczyszczam w³osy szamponem z dodatkiem ³agodniejszej wersji silnego detergentu jakim jest SLES. Jest to szampon do w³osów os³abionych i suchych z dodatkiem czarnej rzepy firmy Zielona Barwa. Szampon kosztuje nieca³e 3 z³ i jest ogólnodostêpny. W³osy po nim s± têpe w dotyku i a¿ ' piszcz± '. Minusem jest jedynie zio³owy zapach, którego nie lubiê.
Burberry19 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 05:33   #16
Kittyknave
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Ja oczyszczam w³osy ³agodnym szamponem dla dzieci. Nie ma on w sk³adzie ani detergentu jakim jest SLS ani innych tego typu substancji. Oczyszcza mi ¶wietnie w³osy. Szampon z SLSem stosujê tylko wtedy gdy moje w³osy s± po zmêczone po stylizacjach na wyj±tkowe okazje jakimi s± wesela, imprezy - wtedy pomaga mi oczy¶ciæ z lakieru do w³osów b±d¼ gumy. Ale jak mówiê to jednorazowo raz na jaki¶ czas. D³u¿sze u¿ywanie takich szamponów powodowa³o u mnie wysuszenie skóry g³owy i nadmierne przet³uszczanie siê a w dodatku niemi³osierne swêdzenie skóry g³owy.
Kittyknave jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-06, 06:34   #17
Renatka 01
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Najtañszym i skutecznym ¶rodkiem jest zwyk³y szampon przeciw³upie¿owy stosowany od czasu do czasu.
Renatka 01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-06, 08:47   #18
mysha25xx
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 774

Do "detoksu" w³osów nie potrzeba ¿adnych reklamowanych ¶rodków, wystarczy wspomniany prosty szampon, czyli najczê¶ciej tani-podejrzanie tani, niereklamowany, stoi na najni¿szej pó³ce w sklepie, jest rzadki i przezroczysty, w "obciachowym" opakowaniu, lista sk³adników to zwykle 3 linijki. Np. szampony zio³owe Barwa, Pollena Eva, Familjjny Pollena Savona. Trzeba umyæ w³osy 2x szamponem i na³o¿yæ od¿ywkê bez silikonów albo wyp³ukaæ w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny lub octem jab³kowym (domknie ³uski, u³atwi rozczesywanie, ma w³a¶ciwo¶ci od¿ywcze). Czasem takie oczyszczanie trzeba powtórzyæ raz lub kilka razy je¶li przez lata u¿ywa³y¶my tony silikonów i ¶rodków do stylizacji. Mo¿na równie¿ u¿yæ wody z sod± oczyszczon± (1³y¿ka sody na 1 szkl. letniej wody) zamiast szamponu i w/w kwa¶nej p³ukanki. Mo¿na te¿ dodaæ 1³y¿eczkê sody do szamponu, bêdzie szampon z delikatnym peelingiem skóry g³owy-co¶ dla t³ustej skóry g³owy. Osobi¶cie stosujê sodê i ocet jab³kowy naturalny (czyli mêtny, ten z Rossmana) i wolê od szamponu. Moje krêcone w³osy maj± lepszy skrêt ni¿ po szamponie, no i soda zawsze jest w domu. Zwykle oczyszczanie stosuje siê 1x w tygodniu. Sod± mo¿na myæ co 4 dni w przypadku w³osów t³ustych, suche 1x w tygodniu lub rzadziej. Jak ze wszystkim wskazany umiar.

Edytowane przez mysha25xx
Czas edycji: 2013-10-06 o 08:51
mysha25xx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-06, 11:40   #19
Leniszuek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

A to w³osy trzeba poddawaæ detoksowi ?? Pierwsze s³yszê.
Leniszuek jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 16:46   #20
piniata
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 649

a czy trzeba kupowac jakies specjalne szampony do oczyszczania cz wystarczy np Timotei with Jericho Rose, Szampon do w³osów `Moc i blask` ??w skladzie tez ma SLS wiec moze to wystarczy?myje nim wlosy co drugi dzien razem z szamponem dove do farbowanych i obowiazkowo odzywka lub maska..czy to wystarczy???
piniata jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:16   #21
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Wiadomo¶ci: 10 952

Ja mam detoks w tañszej wersji- zwykle jest to szampon firmy Barwa Zio³owa, ew co¶ z Joanny.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-10-06 o 21:18
kobietasukcesu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:47   #22
amarenamena666
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

g³ównie je detoksuje po olejowaniu
Dzi¶ olejowa³am wiec umylam BB .
amarenamena666 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:40   #23
agie07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45
GG do agie07

Trochê przesada z tymi ciê¿ko dostêpnymi i drogimi szamponami. Jest wiele szamponów oczyszczaj±cych o wiele tañszych, np. : Szampony Barwa Natura (ok. 3 z³), Szampony Joanna Naturia (ok. 5 z³), Garnier Ultra Doux z rozmarynem (ok 10 z³).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 13:48   #24
panimonka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Do oczyszczania polecam szampon Familijny z Czrna Rzepa pollena Savona, oczyszcza, po umyciu w³osy skrzypia, s± sypkie i mniej siê przet³uszczaja. Dodatkowo u¿ywam mgie³ki Radical ze skzypem. Wcieram ja po umciu i nie sp³ukuje. Przed myciem natomiast stosujê naftê kosmetyczn± marki Anna, która wzmacnia w³osy i równiez je oczyszcza. Nacieram ni± skórê g³owy na 20 miut przed myciem. Dodam, ze szampon familiny równiez zawiera SLS, ale ten sk³±dnik mj± równie¿ ¿ele pod pprysznic, wiêc wystepuje w wielu kosmetykach i niekoniecznie to on jest odpowiedzialny za oczyszczanie. To zapewne detergent pomocniczy
panimonka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:18   #25
NatalieHet
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Na rynku jest pe³no szamponów, które bardzo dobrze oczyszczaj± w³osy i skórê g³owy, g³ównie s± one z pokrzyw±, czarn± rzep±, brzozowe i z rumiankiem. Producentami takich szamponów s± Farmona, Elfa (Green Pharmacy, nie zawieraj± SLS), Barwa, Pollena Eva (Eva Natura), Joanna.
Ceny tych produktów wahaj± siê od 3 do 7 z³. Powy¿sze produkty to strata pieniêdzy, kiedy za ¶mieszn± kwotê mo¿emy dostaæ bardzo dobre szampony oczyszczaj±ce.
NatalieHet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-15, 05:59   #26
agie07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45
GG do agie07

Green Pharmacy zawieraj± SLS, sama to sprawdza³am. Poza tym SLS jak i SLES s± odpowiedzialne m. in za to, ¿e dobrze myj± i zmywaj± trudne do zmycia silikony. Szampony bez SLS/SLES nie s± w stanie czêsto zmyæ ciê¿kiego silikonu, przez co wg mnie nie s± oczyszczaj±ce ani trochê
Ja od zawsze u¿ywam szamponów z tym sk³adnikiem i to na co dzieñ. Nie wp³ywa on jako¶ negatywnie na moje w³osy, poza tym lubiê mieæ je dobrze umyte i nieobci±¿one. Od roku nie u¿ywam silikonów w szamponach i naprawdê jest lepiej.
Stary 2013-10-15, 08:54   #27
herrbata
Przyczajenie

Jedne szampony Green Pharmacy maj± slsy - inne nie. Dlatego trzeba czytaæ sk³ady.
Dro¿sze szampony oczyszczaj±ce ró¿ni± siê np od takiego Timoteia z SLSami np tym, ¿e w swoim sk³adzie raczej niewiele ma ¶rodków pielêgnuj±cych. Nie powinno byæ w nim nic ponadto, powinien tylko oczyszczaæ.
Stary 2013-10-15, 16:47   #28
Sa Binka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Moim zdaniem nie trzeba wydawaæ du¿o by dobrze oczy¶ciæ w³osy . Dobrym produktem oczyszczaj±cym zarówno skórê g³owy jak i w³osy jest szampon Fructis z serii Detox . Jak dla mnie i kilku kole¿anek rewelacja a cena przystêpna.
Sa Binka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-20, 16:41   #29
lovetoby
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Ja u¿ywam szamponu oczyszczaj±cego Joanna Professional i jestem zadowolona ¶mieszne jest wydawanie oko³o stówy na kosmetyki...
lovetoby jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:46   #30
PiszacDniem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 511

Ja stosuje najtañszy szampon z Barwy czy Tanii, za który daje 4 z³ i sprawdza sie bardzo dobrze i dobrze oczyszcza w³osy .

Believe in yourself and live happily !
PiszacDniem jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-11-12 20:10:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.