![]() |
#1 |
Wizażowy Kot Igor
|
Bieg przez pLotki
Temat w sam raz na plotkowy. W tym wątku nie chodzi o newsy z portalu: Pudelek Donosi, traktujące o życiu celebrytów, lecz o zwyczajne plotki w szkole, w grupie, w pracy, wśród znajomych.
Dlaczego ludzie plotkują? Czy to z nudy, czy z czystej zawiści, że ktoś tam ma czegoś więcej, że ma większe "branie" wśród płci przeciwnej? Czy byłyście kiedyś centrum takich plotek i jak to wpłynęło na Wasze relacje z plotkarzami? A może same kiedyś rozpuszczałyście o kims plotki (no ciekawe, kto się przyzna^^)? Jestem bardzo ciekawa Waszego zdania na powyższe. Często zdarza mi się być tematem plotek.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bieg przez pLotki
Plotki wynikają chyba głównie z tego, że lubimy podglądać i wiedzieć co się dziej w życiu innych. Taka zła ciekawość. A jak wiemy za mało to sobie dopowiemy... Z drugiej strony, plotka bywa też "narzędziem" do ukarania kogoś, zemszczenia się.
Zdarzyło mi się być tematem plotek, rozpuściła je moja wieloletnia "przyjaciółka" w momencie, gdy rozstawała się ze swoim facetem, a moim kolegą z pracy. Jako, że całą trójką przyjaźniliśmy się, zostałam wplątana w jakąś intrygę, na którą się nie zgodziłam i zostałam za to "ukarana". Nagle z osoby dość lubianej stałam się tą wytykaną palcami. Dziś ani z jednym ani z drugim nie utrzymuję kontaktów i czuję się z tym świetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wizażowy Kot Igor
|
Mi się zdarzylo być tematem plotek, dlatego, że....nie plotkuję. Wiem, jak to brzmi. Ale nie lubię "dopowiadania" i pisania scenariuszy w czyimś życiu, nie obchodzi mnie kto ile ma i skąd to ma. Ma, to ma. Nieraz byłam świadkiem, jak dziewczyny plotkowały a potem pytały: "a jak Ty myślisz?". Wiec zawsze mówię, że nie wiem, bo nie myślę o tej sprawie. Bo mam dość własnych dylematów i problemów.
Więc zostałam "ometkowana" jako ta, co to się nad drugich wynosi ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Tak, byłam w centrum plotek. I to nie było głupie ani śmieszne tylko złośliwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Trzeba odróżnić informacje od plotek, plotkowanie to takie typowe obgadywanie dla mnie, obrabianie komuś tyłka itp. W moim liceum prawie wszystkie dziewczyny tym żyły, moja pierwsza grupa na studiach też, dlatego się przepisałam do tej gdzie jest w miarę normalnie. Ja nie obgaduję, czasem ponarzekam ale nie na zasadzie obrabiania tyłka, tylko np. że ktoś mnie czymś wkurzył i na tym się kończy. Nie podoba mi się jak dorośli ludzie chamsko plotkują a zdarzyło mi się w pracy przy ''ludziach nauki'' być świadkiem takiego chamskiego obgadywania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
O RLY?
|
Z tego co mogę zaobserwować u mnie w pracy plotki rodzą się z zawiści/zazdrości.
Zazwyczaj, gdy dowiem się że jakaś plotka jest o mnie puszczona ignoruję to. Raz tylko było gorąco - jedna z dziewczyn całkowicie przekształciła to co jej powiedziałam oczywiście na moją niekorzyść tak, że w efekcie mogłam stracić pracę.
![]() |
#7 |
mOLDerator
|
Ja mam bardzo niski próg tolerancji dla plotkarzy i w zasadzie odcinam się od takich ludzi- dochodzę do wniosku, że skoro do mnie plotkują na jakąś osobę to po moim wyjściu ja jestem na tapecie. Mamy w pracy taką osobę, do obrzydzenia obłudną i fałszywą, w pięć minut zmienia fronty, używa różnych metod, by się komuś przypodobać, wyciągnąć jak najwięcej informacji, nawet bardzo osobistych po to, by mieć tematy do plotek z innymi. Odrzuca mnie to całkowicie i staram się rozmawiać z nią tylko służbowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to lubię posłuchać nowinek i dowiedzieć się co się dzieje u np. dawnych znajomych, kto ma dziecko, a kto się zaręczył. Może to po prostu z ciekawości, ale też czasem miło usłyszeć jak się wiedzie ludziom, z którymi wiążę jakieś wspomnienia itd. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Kiedyś byłam ofiarą plotki wyssanej z palca, nie mam pewności kto ją rozpuścił, była dość nieprzyjemna, ale wiem, że ludzie, którzy znali mnie choć trochę w życiu by w to nie uwierzyli więc nie przejmowałam się bardzo. w liceum miałam niesamowite plotkary w klasie, ekscytowały się wszystkim co się działo w szkole, nawet wydarzeniami związanymi z ludźmi, których nie znały w ogóle. Czasem nawet zabawne to było, jednak nie da się przyjaźnić z takimi ludźmi, bo wiesz, że jak odejdziesz od tej grupki będziesz następną ofiarą plotek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
No to ja będę niechlubnym wyjątkiem i powiem, że uwielbiam plotki
![]() Jak kogoś nie lubię, to potrafię wyśmiać za ubiór, za to, że chłopak rzucił bo z zołzą nie wytrzymał itp. No ale ja nie lubię tych osób, które mi cos złego zrobiły. Inne albo lubię, albo po prostu "nie pałam do nich sympatią" i staram się jednak temperować swoje plotkarskie zapędy. Aczkolwiek, jak są jakieś interesujące newsy, to ja to muszę wiedzieć. Muszę i już. To wścibstwo mi niedługo uszami wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co do ludzi, których nie lubię....nie zyczę im źle, bo każde życzenie może wrócić do życzącego. Wierzę w wyższą sprawiedliwość, bo w końcu i tak każdy dostaje to, na co sobie zasłużył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
jeszcze nie byłam ofiarą plotki ;p w zasadzie w życiu realnym ludzie mają lepsze tematy do plotkowania. nudna jeestem. ani romansów nie kręce nie kradnę nie obnażam się za pieniądze
![]() ale lubię plotkować, zabawne jest jak dowiadujesz się że znajoma rozbiera się na seks kamerkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Uzależnienie
|
Ja padłam ofiarą jednej plotki, która niezmiernie mnie śmieszy
![]() ![]() Plotki jednak nigdy nie zrobiły mi przykrości, czy krzywdy - zazwyczaj mnie śmieszą ![]() ![]()
Bridezilla ![]() Edytowane przez Antilia Czas edycji: 2014-10-26 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
No jej postawa kojarzyła się z takim profesorskim nadęciem, zero luzu i chęć robienia za drogowskaz. Dlatego ludzie nie za bardzo ją lubili. Taka postawa "nie zrobię absolutnie nic, co jest choć trochę nie właściwe" doprowadzona do absurdu trochę jednak irytuje i śmieszy... Więc może plotkują, bo rzeczywiście z tym przesadzasz? No bo sporo znam takich osób, które nie plotkują, kieliszka wódki do ust nie wezmą i tylko pouczają i zawsze się dziwią, czemu ludzie o nich tak a nie inaczej gadają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
co mi da? jak kolejnym razem będzie opowiadać o wierności i zasadach praworządności w życiu, albo powie że ona musi mieć ślub kościelny i tak dalej to mała zła drabina we mnie zagra na szczebelkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem nr jeden jesli chodzi o plotki. Nie wiem z czego to wynika i nie chce wiedziec.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Ale gdy wtedy ona będzie opowiadać o tej praworządności to masz zamiar coś skomentować o tych seks kamerkach?^^
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
nie. będę potakiwać i podziwiać jej tradycjonalistyczne podejście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
No dlatego nie wypomnialabym tych kamerek.
Ale jestem plotkara. Ekscytuje sie ciazami slubami i innymi rzeczami ;p tacy ludzie tez sa potrzebni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Ja tam lubię poplotkować, ale nigdy nie dopowiadam, nie zmyślam i nie powtarzam nieprawdy. Takie ploteczki w stylu kto z kim ślub bierze, kto ma dziecko, a kto kupił nowego psa. I tak, przekazuje to dalej. Ale jestem lojalna i jeśli ktoś mnie prosi, żebym nie przekazywała dalej, nie przekazuję.
I szalenie wkurzają mnie ludzie, którzy mówią: ja nie obgaduję. Każdy, mniej lub więcej, obgaduje. A kto mówi inaczej, kłamie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Przykre podejście, nie każdy obgaduje. "jak ktoś mówi inaczej to kłamie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() To śmieszne czy przykre lol |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzeniona
|
Ja się wypowiem z innej strony, że śmieszą mnie osoby, które są przekonane o tym, że są tematem plotek. Co innego, jak ktoś nam powiedział, że chodzi taka czy siaka plotka o nas albo słyszałyśmy kogoś mówiącego o nas, ale mam znajome, które żyją w przekonaniu, że są tak interesujące, że po prostu każdy o nich gada. Koleżanka wyjechała na Erasmusa, rocznik mam dość liczny, zajęcia każde z kim innym, więc na dobrą sprawę mało kto zauważył, że jej nie ma, a ona po miesiącu napisała do mnie: "No i jak tam, jakie ploty tam o mnie na wydziale chodzą?". Tak samo jedna w środku semestru przeniosła się na inną uczelnię, ludzie skomentowali, że o, X. zniknęła, ale żadnych wielkich emocji ani wymyślania powodów, a ona pytała potem, czy ludzie gadają o jej przeniesieniu i co mówią. Ja się nigdy nie zastanawiałam, czy ludzie o mnie plotkują, nie sądzę też, żeby było bardzo o czym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Porownywanie obgadywania do zdrady xDDDD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, serio, sa tacy ludzie. to, ze takowych nie znasz nie oznacza, ze ich nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.