|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
skuteczność pigułek przy nadwadze
jak każdy chciałabym być jak najlepiej zabezpieczona przed niechcianą ciążą. prezerwatywom do końca nie ufam, dlatego chciałabym zacząć brać pigułki antykoncepcyjne. jednak moim problemem jest dość duża nadwaga. wiem, że wtedy pigułki nie działają tak, jak w przypadku normalnych kobiet. dlatego chciałabym się dowiedzieć, jaki wpływ na skuteczność pigułek ma nadwaga ? ( jak mniej więcej przedstawia się to w procentach ) czy konieczne jest wtedy połączenie pigułki + prezerwatywa, czy może jest inny sposób na zwiększenie pewności ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: skuteczność pigułek przy nadwadze
up
bo naprawdę mi zależy na odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
to ja powiem ze tabletki biore ponad rok..mam nadwage i w ciazy nie jestem
![]() wystarczy dobrac odpowiednio wyzszy poziom hormonow...ja biore trojfazowy triquilar...wczesniej bralam cilest, ale plamilam... przy tabletkach wazne jest by BMI bylo mniejsze niz 35...
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
BMI jest niższe niż 35, ale mimo wszystko od lekarza nasłuchałam się wielu nieprzyjemnych uwag i po ubliżaniu mi lekarka stwierdziła, że samych pigułek brać nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
zmien lekarke!! chociazby za ublizanie...
mi moja ginekolog powiedziala ze mimo nadwagi-bo tez mialam o to obawy- tabletki beda mnie chronic o ile bede je brala prawidlowo... zaczelam brac cliest w maju 2004 roku...po 5 opakowaniach zmienilam na triquilar, bo plamilam pod koniec opakowania i wplywaly mi na nastroj-mialam lekka depresje.... znam inne osoby z nadwaga ktore tabletki biora z powodzeniem, wiec... oczywiscie jak bys bala sie tylko zaufac tabletk to mozesz dodatkowo sie zabezpieczac...
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
oczywiście nigdy więcej do niej nie pójdę, bo co przeżyłam to moje. teraz jestem na etapie wypytywań i poszukiwań dobrego lekarza, ale ciężko idzie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja mialam szczescie, bo moja ginekolog to rowna babka
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja chodze do faceta i tez jest wporzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
to pozazdrościć
![]() ja mam nadzieję, że też niedługo zacznę chodzić do normalnego, dzięki jednej miłej pani z tego forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
heheh...milego chodzenia
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.