![]() |
#1 |
sentimental animal
|
Pełnoletniość, wyprowadzka.
Witajcie. Za 3 miesiące kończę osiemnaście lat, tak więc na dzień dzisiejszy jestem jeszcze niepełnoletnia. Moja matka ma ogromny problem z moim chłopakiem, dlatego zadzwoniła ostatnio na policję jak nie wracałam długo do domu (było ok. 24... i miała ze mną kontakt normalny, także nie było tak, że się bała że ktoś mnie zabił czy okradł) i dzisiaj do szkoły przyjechała policja i powiedzieli nam, że jesteśmy pod stałą obserwacją i że jeśli zobaczą nas razem w mieście po 22 to ja wracam radiowozem do domu, a on na 48h. no i zastanawiam się, jak skończę te 18 lat to co się stanie jeśli moja matka znowu zadzwoni na policję? będą mogli coś z tym zrobić jeśli z nimi mieszkam? i kwestia wyprowadzki, czy mogą mi ją utrudnić w jakiś sposób po moich osiemnastych urodzinach? albo zmusić poprzez policję żebym wróciła do domu? mi się wydaje, że nie, ale chciałabym się upewnić
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pełnoletniość, wyprowadzka.
Jestes pewna, że ci policjanci to byla policja czy przebierancy?
Nie wierzę, aby policja mogła zajmować się taka sprawą w taki sposób, na podstawie jakiego paragrafu? Wyprowadzisz sie i co dalej? Rozumiem, że masz dokąd i z czego żyć- jesli tak, to droga wolna, będziesz pełnoletnia- mozesz robić co chcesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na 48godzin wsadzaja jak jest podejrzenie przestępstwa a nie jak jest z dziewczyna niepełnoletnią po godzine 22
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Chyba że mama ma znajomych w policji i chcieli was trochę nastraszyć :P
Dziwna akcja jak dla mnie. A dlaczego mama jest tak cięta na twojego faceta?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A Twoja mama to nie ma jakichś znajomych w policji czasem?
Bo jakoś nie widzi mi się, żeby jacyś policjanci zamierzali ŚLEDZIĆ parę dzieciaków randkujących na mieście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
sentimental animal
|
Tak, ma już coś w kartotece i tak, policja na 100 % prawdziwa. I to chyba miało by być na zasadzie, że jak z nim będę gdzieś w nocy i moja matka zadzwoni.
Będę miała się za co utrzymać, ale chodzi mi głównie o to czy rodzice nie będą mogli mi zrobić z życia piekła i siłą przyprowadzić z powrotem do domu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teoretycznie nie, w praktyce jak się wkurzą, to zawsze mogą urządzić lekki koszmar, nachodzić, rozpowiadać, rożne historie słyszałam w roli głównej z wkurzonym rodzicem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To kolorowo musi tam mieć, nic dziwnego, że matka się boi. Dobrze, że się zainteresowała.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli twój facet ma coś na sumieniu i w kartotekach to nie dziwię się matce. Jesteś jeszcze młoda i pewnie chciałaby bardziej porządnego chłopaka dla ciebie. Pewnie robi co może, aby cię jeszcze jakoś ochronić.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, mozna mieć cos na sumieniu,czlowiek mlody- głupi, ale pytanie czy zrobil cokolwiek, aby twoja matka zmienila o nim zdanie? czy on sam sie zmienil? co robi w zyciu, aby odpokutowac swoje winy, aby ludzie przestali go postrzegac przez pryzmat przeszlych problemow- czy te problemy sa przeszlością? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A która matka chciałaby, aby nastoletnia córka miała chłopaka z "czymś w kartotece"? - chyba tylko matka z patologii, nie znam żadnej kobiety, która marzyłaby o takim chłopaku czy dziewczynie dla swojego dziecka (bo gdyby "coś w kartotece" miała dziewczyna, też bym dla swojego dziecka nie chciała).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No to super faceta sobie wybrałaś, no naprawdę
![]() Jak będziesz pełnoletnia, to rodzice Cię siłą do domu nie sprowadzą, bo niby jakim prawem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ReklaMO(D)żerca.
|
tyle powiem- za brak biletu w komunikacji miejskiej albo przejście na czerwonym przez pasy policja nie "ma na oku" delikwenta. Więc zmalował coś porządnego, a tym samym- mamie się nie dziwię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie może dochodzić opcja, że on się zmienił, jest miłym troskliwym misiem, czasami tylko spotka się z kumplami ze starych czasów lub przepadnie gdzieś na chwilę i wróci cały poobijany. Ale na co dzień jest kochany, tylko złej mamusi coś odbiło i się czepia. Może zazdrosna, ze córeczka znalazła miłość jak z filmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wiesz, też mam 18 lat i chciałabym się wyprowadzić, ale mam inną sytuację.
Rodzice po 18 roku życia nie mogą cie siłą w domu trzymać, nie ma takiego prawa, które by mówiło że musisz u nich mieszkać. Jednak zastanów się czy warto. Chłopak ma problemy z policją, nie znam szczegółów ale jeśli oni was szukają po nocy to chyba coś poważnego. Nie zmarnuj sobie najlepszego czasu w życiu dla kogoś komu nie warto go poświęcać. Nie chce tutaj go krytykować bo nie znam sytuacji, ale przemyśl tą decyzję, żebyś nie żałowała. Czasem z rodzicami łatwiej się dogadać niż z chłopakiem. ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Bad boy.. mhm. Czas zmądrzec.
![]() |
#18 | |
sissy that walk
|
Nie, po 18. urodzinach nie mogą wstrzymywać Ci wyjść z domu i nie mogą Ci utrudniać wyprowadzki.
Ale jesli zamierzasz przenieść się do chłopaka z wpisem w kartotece, to przemyśl to jeszcze raz. Być może po prostu głupio się buntujesz przeciwko zasadom, które mają na celu Cie chronić, będąc pod wpływem chłopaka który niekoniecznie postępuje właściwie i niekoniecznie ma równo pod sufitem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Ah, autorko, a kto będzie Cię utrzymywał po 18 urodzinach? Masz pracę? Czy z utrzymanki rodziców staniesz się utrzymanka kryminalisty albo jeszcze gorzej- jego rodziców?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Na jakiej podstawie zamknęli by twojego chłopaka na 48h?
No bo raczej nieważne co ma w kartotece, bez powodu chyba się nie zamyka człowieka? Co było to ma raczej odsiedziane, bo jakby go mieli złapać to by złapali już, skoro u dziewczyny byli. Dziwna sprawa.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, ale fakt dziwna sprawa, a Autorka zniknęła ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I przestepstwo wobec maloletnich. Nie nieletnich. Autorka sie na to nie lapie Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-11-01 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ani trochę się twojej matce nie dziwę
![]() I ty też się lepiej zastanów nad jej obawami, bo niewinnym barankiem ten chłopak z pewnością nie jest, za to ty jesteś jeszcze smark... to jest, bardzo młoda i niedoświadczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
sentimental animal
|
Autorka nigdzie nie zniknęła, jestem
![]() Cytat:
![]() nie chcę tu pisać co ma wpisane, ale żadnego uprowadzania nieletnich ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() uzyskałam już odpowiedź na pytania zawarte w pierwszym poście, więc wątek chyba się już wyczerpał ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dziewczyno w wieku 18 lat możesz się wyprowadzić, dla faceta, który ma swoje grzeszki na sumieniu nie warto. Myślę, że ta akcja z policją i Twoją mamą to trochę takie przedstawienie i rzeczywiście za chwilę będziesz mogła chodzić gdzie chcesz i z kim chcesz, jednak byłoby szkoda, gdyby i Twoja kartoteka została zapisana policyjnym atramentem. Może potraktuj tę znajomość jako "błąd młodości" i zwróć uwagę na kogoś bardziej zaprzyjaźnionego z prawem.
Edytowane przez Tuulikki Czas edycji: 2014-11-01 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
bardzo łatwo przychodzi wam ocenianie człowieka o którym NIC nie wiecie. tylko tyle, że "coś" ma w papierach.
Nie chce nikogo bronic (bo nie wiem o co chodzi) ale nie chce też oskarżać. To że ktoś miał jakiś problem z policją, nie znaczy od razu, że będzie złym partnerem dla swojej dziewczyny. Rozumiem też oczywiście mamę, ktora się martwi, ale myślę, że powinna zalatwiać to innymi sposobami niż nasyłaniem na córkę policji, w ten sposób sprawia tylko tyle, że dziewczyna marzy o przeprowadzce od niej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.