![]() |
#1 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Nie lubię słodyczy - zbiorczy?
Hej
Założyłam ten wątek z pewną dozą nieśmiałości, liczą na to, że ktoś dołączy i mnie wesprze. Otóż nie lubię słodyczy - po 3 kostkach czekolady czuję się tak zasłodzona, że to aż nieprzyjemne uczucie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I teraz pytani, czy jeszcze ktoś nie lubi słodyczy i ma z tego powodu różne "ciekawe" doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie lubię słodyczy - zbiorczy?
Hej. Ja mam podobnie. Tzn. lubię słodycze, ale są dla mnie za słodkie.
![]() ![]()
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2012-09-04 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja po przestawieniu sie na dietę bez cukru(i ogolnie z ograniczeniem, weglowodanow)nie mam ochoty na slodkie i wcale nie marze,by ją miec.Jakies dwa tygodnie temu skubnęłam dla smaku "nutellopodobnego"kre mu,z ktorym moj chlopak je kanapki i chociaz doslownie zamoczylam język,myslalam,ze wszystko mi sie cofnie,ble!
U mnie w sumie zaczelo sie od celowego(i trudnego wtedy)odstawienia slodyczy,ale teraz to juz zwyczajna niechęc a nie z gory zalozone postanowienie ![]() A co do sytuacji z tym zwiazanych-ile ja sie nasluchalam....o matko! Ze znow sie odchudzam,ze przeciez "organizm potrzebuje troche cukru"(moje ulubione haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja w ogóle jestem przeciwna słodyczom. Mam pięcioletniego chłopca, który żyje w świecie nie umiejącym funkcjonować bez słodkiego. Ograniczam mu te wątpliwe przyjemności (pierwszy raz lizaka zjadł kilka miesięcy temu), przez co jestem wyśmiewana. Inne mamy mówią, że moje dziecko nie ma dzieciństwa.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja też nie lubię słodyczy, żadnych, i nic, co słodkie mi nie smakuje, nawet słodkie napoje i owoce. kiedy ktoś mi próbuke wręczać czekoladki z okazji imienin - mówię "znowu zapomniałeś, ze nie lubię słodyczy, trudno dam to komuś"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mój synek jest fanem lego. Potrafi godzinami budować statki (Z Gwiezdnych Wojen - nie jestem z tego dumna, uważam, że to za wcześnie na Gwiezdne Wojny, ale tatuś zwyciężył w tej kwestii), tak samo puzzle. I dzięki temu wiem, że jak pójdzie do szkoły nie będzie miał problemu z usiedzeniem w ławce i słuchaniem nauczycielki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj się dowiedziałam się, że moje dziecko w przedszkolu musi pić słodzoną herbatę. Męczy się podobno strasznie, ale pije, bo co ma zrobić. Mąż ma dziś to załatwić. W zeszłym roku była inna wychowawczyni i ona dopilnowała, żeby synek mój miał wodę. Posrane to społeczeństwo. Wszędzie cukier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
watek dla mnie
![]() tez nie lubie wszelkich ciastek, ciasteczek, tortow, itd. kremow orzechowopodobnych, dla mnie to za slodkie, ze az mdli ![]() ale za to lubie czekolade 80% kakao, lody czekoladowe lub/i orzechowe ![]() owocow tez nie jadam bleeee slodkie i lepiace, nie rusze soku owocowego ![]() moje otoczenie wie, ze nie lubie- tak mam i juz ![]() rok temu na urodziny przywloklam do pracy pizze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;36319605]owocow tez nie jadam bleeee slodkie i lepiace, nie rusze soku owocowego
![]() moje otoczenie wie, ze nie lubie- tak mam i juz ![]() rok temu na urodziny przywloklam do pracy pizze ![]() Ooo ja też nie cierpię owoców, fuj. No tego to już nikt zrozumieć nie może, jeszcze bardziej, niż tego że słodyczy niet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pizza na urodziny to świetny pomysł!! Tort to jest zawsze taaaaka męka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zapomnialam- wyjatkiem sa sliwi suszone, to ok od czasu do czasu, ale surowej juz nie rusze ![]() Cytat:
napojow slodkich gazowanych nie znosze, fuuujjjj a cole pije tylko na mega kaca, czyli baaardzo rzadko i kurdze- pomaga ale musi byc normalna, nie zadna light czy zero bo te sa trujace red bulla te nie znosze, pije kiedy naprawde musze jeszcze offtopujac- nie tkne cycka kurzego ![]() raz na pare lat- probuje skrzydlo albo noge ale jeszcze nie udalo mi sie zjesc w calosci tego ustrojstwa ![]() za to watrobke drobiowa- juz z checia zjadam ![]() taki ze mnie dziwolag ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Biała Dama
|
No, też nie mam potrzeby ani ochoty jedzenia słodyczy. Dla mnie to zupełnie niepotrzebne, zwykle jem po prostu po to żeby nie czuć głodu, i lubię jak jedzenie jest smaczne, ale, hmmm... "praktyczne". Czasami mam ochotę na coś dobrego, ale bardzo rzadko i nie mogę jeść dużo słodkiego, momentalnie się zasładzam i jest mi niedobrze. Nawet jak nie są to produkty spożywcze, np. płyn do płukania ust ma słodki smak, to jest to dla mnie niekomfortowe.
Często się spotykam z takimi tekstami, że pewnie się odchudzam, i po co bo jestem szczupła, że po co sobie odmawiać przyjemności ![]() ![]() O, zapomniałam, napojów nie słodzę od dzieciństwa, dla mnie cukier w cukierniczce może nie istnieć, a jak mieszkałam w liceum w internacie to na stołówce była tylko słodzona (i to jak?!) herbata i kakao, do wyboru ![]() Owoce jem bez problemu, bardzo lubię, teraz w letnim okresie jako że mieszkam obecnie na wsi właściwie w dużej mierze żywię się nimi. Tylko arbuz mnie zasładza, truskawki, czereśnie itp. mogę jeść w dużych ilościach, i bardzo to sobie chwalę bo od czerwca bardzo mi się poprawił stan paznokci, są dużo twardsze niż zimą i nie rozdwajają się (witaminy!)
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook ![]() Filmweb ![]() Last.fm ![]() Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2012-09-04 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "organizm potrzebuje troche cukru" rowniez moje ulubione ;D "lubię" też "przeciez w zyciu trzeba miec jakies przyjemnosci" taaa jakby cukier byl jedyna... albo "jak nie bedziesz jadla cukru to sie w chorobe wpedzisz" - a ponoc to cukier jest biala smiercia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Ja najbardziej lubię argument: "Ale to jest NA PRAWDĘ bardzo dobre, spróbuj"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ale Wam zazdroszczę, też bym chciała NIE LUBIĆ i NIE JEŚĆ słodyczy... Chociaż powoli staram się odstawiać poszczególne np czekoladę, cukierki czekoladowe, chałwa, marcepan, ciasta, torty,ciężkie kremy. Po tym mi bardzo niedobrze. Co by tu zrobić, żeby nie mieć pociągu do tego:/?
Zazdroszczę!Podziwiam!Poz drawiam
![]() |
#19 | |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie jest mi z tym dobrze, nie uważam się za jakiegoś dziwaka. Nie pakuję w siebie pustych kalorii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chipsy, lody, czekolady, nutelle i dosładzane płatki stanowią chyba połowę ich menu. raz próbowałam młodemu zrobić jakąś kolację, a ten wyjął z zamrażalnika loda. siła moich argumentów nie była zbyt duża i skończyło się histerycznym rykiem ; -) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie jem słodyczy prawie 5 lat, moja rodzina, jak i otoczenie do dzisiaj czasem nie potrafią tego zrozumieć, a babcia moja szczególnie
![]() ![]() Polecam przy każdej okazji komentować, że nie jesz słodyczy lub mówić, że wolałabyś np. owoce, albo niech nie kupują nic, bo te czekolady i tak się marnują. Mój chrzestny też już się "nauczył" i np. pod choinkę (mimo, że już stara jestem ![]() ![]() Jak ktoś zmusza Cię do spróbowania to pytaj czego ta osoba nie lubi. Jak odpowie, że np. szpinaku to mów, że jej na pewno też nie byłoby miło gdybyś ją do spróbowania namawiała ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;36323199]jeszcze offtopujac- nie tkne cycka kurzego
![]() za to watrobke drobiowa- juz z checia zjadam ![]() taki ze mnie dziwolag ![]() ![]() ja mam odwrotnie, jak jem mięso to tylko kurczaka a wątróbki nie tknę ![]() Cytat:
a potem się dziwić że już tyle dzieci waży zza dużo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Moi rodzice nie, czasem kupią, ale wyłącznie za moją zgodą. Pytają się, bo ja i tak się dowiem, jeśli dadzą po kryjomu. Poza tym to właśnie od nich nauczyłam się nielubić słodyczy (tata i brat w ogóle nic słodkiego nie lubią, mama lubi). Za to drudzy dziadkowie, którzy na szczęście mieszkają 200 km od nas uwielbiają słodycze i jak tylko się spotykamy to oczywiście tona czekoladek itp. Ale ja i tak je wydzielam. U nas czekolada 100 g starcza na tydzień. Herbatniki leżą od piątku, zjedzone dopiero ze 4.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Czemu je męczysz, skoro nie lubisz? Wyrzuć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja cala rodzina przepada za slodyczami. Przyniesiesz bombonierke to wiedz, ze jej nie bedzie w przeciagu 10 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.