![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Popęd seksualny=seks bez zobowiązań?
Trafiałam tu na wątki o seksie bez zobowiązań, ale od strony dziewczyn - pytały co Wizażanki sądzą o takich "układach" i czy warto w nie brnąć.
![]() Mnie interesuje jak Wy podchodzicie do tego, że Wasi Tż przed związkami z Wami mieli przygody seksualne (nie uogólniam, pytam potencjalne Wizażanki, których faceci mieli jednak takie sytuacje). Nie żyjemy w średniowieczu, wiem, że takie sytuacje mają miejsce i są elementem życia tych, którzy wolą luźne relacje, ale ja nigdy nie preferowałam czegoś takiego, a mój facet owszem. Jak na razie wiem o jego jednej tego typu przygodzie i ... dochodzę do wniosku, że czym mniej wiesz, tym lepiej śpisz. Drażni mnie ta dziewczyna swym samym bytem, tym, że ją dotykał, pieścił, uprawiał z nią seks. ![]() Może to chore, zdaje sobie z tego sprawę, ale chętnie dowiem się, co o tym sądzicie? Dodam, że mówił mi, że Ona nawet nie była w jego typie, a kierował nim instynkt i popęd. Znacie podobne sytuacje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Popęd seksualny=seks bez zobowiązań?
Cytat:
On miał żonę z którą był 20 lat. Więc seks w pakiecie. Czemu miałabym sobie to wyobrażać? Teraz jest ze mną, ja też nie byłam od lat dziewicą, gdy go poznałam. Nie widzę problemu, a jeśli go masz, nie potrafię go zrozumieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sytuacja pasuje bardzo do mojej
![]() Swietnie cie rozumiem, jak chcesz wiedziec cos wiecej to pisz pw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Może nie wyraziłam się jasno. Nie mam problemu z jego związkami, a bywał w związkach długotrwałych i zdaje sobie sprawę, że seks to nieodłączny element związku. Miałam na myśli niezobowiązujące przygody seksualne, czasem jednorazowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jeśli już w ogóle miałoby mi być przykro, to bardziej chodziłoby mi o te długotrwałe związki, bo, jak wiadomo, tam w grę dodatkowo wchodzą uczucia. Tymi jednorazowymi przygodami bym się mniej przejmowała, ale nie rozumiem jednego- Twój TŻ miał/ma dalej kontakt z dziewczyną, z którą tylko sypiał?
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dla mnie to zupełne uprzedmiotowianie człowieka. Nigdy bym się nie związałą z mężczyzną, który takie coś miał na koncie. Wręczy byłby dla mnie obrzydliwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od tamtego czasu nie pisała, aż kiedyś odezwała do niego przy mnie. Odłożył telefon, powiedział, że nie odpisze. To ja chwyciłam po swoją komórkę, napisałam w jego imieniu, że pisze od dziewczyny, że nie ma nic na koncie i że nie wie kiedy będzie miał. Poskutkowało, nie pisze. Szkoda, że tylko dlatego, że ja "wkroczyłam do akcji". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hmm.. mam wrażenie, że wszystko co możliwe w związkach już przeżyłam i ten temat mnie nie zaskoczył również. Jestem z facetem, który miał taki układ z dziewczyną, powiedział mi o tym gdy byliśmy jeszcze tylko kumplami. Tłumaczył, że chciał spróbować sexu- dla mnie to strasznie głupie, ale każdy był kiedyś młody. Zerwał z nią kontakt gdy zaczął do mnie podbijać- taki był mój warunek, że nie chcę słyszeć o związku kiedy on jest w jakimś układzie. Z zaufaniem jest ciężko, czasem myślę, że może mieć skłonności do zdrady. Mimo wszystko nie zależy mi na tym związku jakoś super-do bólu-ponad wszystko więc sądzę, że łatwo przyszłoby mi zostawić go w momencie wywinięcia mi jakiegokolwiek numeru. Za bardzo kocham siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Autorko przeciez golym okiem widac ze on Cie oklamal i cos jest na rzeczy a nie tylko pociag seksualny. Poza tym nie w przeszlosci a to terazniejszosc.
Kazda z nas by miala stresa gdyby jakas panna wypisywala do naszych misiow a on udawal singla przed nia. Tobie mowi ze z nia bez zobowiazan, jej ze Ciebie nie ma. Moze w ogole na dwa fronty leci? Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Buc
|
Cytat:
nie interesuje mnie to. w sensie wiem zapewne o jego 90% przygód ale absolutnie nie wpływa to na moje postrzeganie jego.
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Sarawiasta, stwierdziłam, że jednak napiszę. Ogólnie się brzydzę spotkaniami tylko i wyłącznie na sex i nigdy takich nie miałam. Mój narzeczony miał, spotykali się przez pewien czas i się znudził. Spotkania zaczęły się gdy ja go odrzuciłam. Jasne uważam, że źle postąpił ale było to przed naszym związkiem więc mógł robić co mu się podobało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Mnie się zdarzały, jemu jedna. Nie mamy z tym problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tż był wcześniej w związkach, miewał przygody na jedną noc, miewał dziewczyny, z którymi łączył go tylko seks.
Ja zresztą też takie rzeczy mam na koncie. Nie zadręczam się myślami o tym, szczerze to w ogóle o tym nie myślę. Ot taką ma przeszłość, możliwe że gdyby miał inną nie byłby teraz tym człowiekiem, którego pokochałam. Jednak rozumiem, że są osoby, które mogą mieć problem z taką przeszłością partnera. Myślę, że wtedy warto nauczyć się oddzielać to, co było, od tego co jest (w końcu teraz jest w związku i już nie miewa takich przygód i zapewne wcale go do takowych nie ciągnie). Jeśli to ni wyjdzie to znaczy, że ludziom nie po drodze, bo decydując się na kogoś trzeba go wziąć "z dobrodziejstwem inwentarza", a jak nie pasuje coś co nas by zadręczało dniami i nocami to wtedy trzeba szukać szczęścia gdzie indziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ile macie lat?
Jak byłam młoda myślałam tak samo jak wy. Potem wpływ wychowania rodziców się bardzo zmniejszył, na rzecz oczywiście kontaktów ze znajomymi. A że wpadłam w takie a nie inne środowisko, zbyt silna psychicznie raczej wtedy nie byłam, to zaczęłam żyć tak, jak ci chłopcy, o których tu z obrzydzeniem mówicie. Przez jakiś czas się wyszalałam, miałam kilka wręcz "filmowych akcji", a potem mi przeszło. Nie robię już tego i wiem, że robić nie będę. Pewnych rzeczy żałuję, ale reasumując była to za**sta zabawa! Każdy po prostu ma w swoim życiu kilka różnych etapów, które musi przejść. Ludzie się cały czas zmieniają, zwłaszcza w młodym wieku. Także, odpowiadając na wasze pytanie: nie, nie przeszkadzałoby mi to. Jeżeli tylko czułabym, że jestem teraz dla mojego faceta najważniejsza, że jest ze mną szczery i niczego nie ukrywa, jego przeszłość nie miałaby żadnego znaczenia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Nie przeszkadza mi przeszłość seksualna partnera. Ale już fakt, że pisze ze swoją była przygodą i nie przyznaje się, że jest w zwiazku ze mną - to jest przegięcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jedna z jego partnerek to taki szmul, że jak się dowiedziałam przestraszyłam się czy nie mam jakiegoś syfa - i zmusiłam Tż do badań. równocześnie ubodło mnie to że z kimś takim się spotkał. obrzydził mnie na dobre kilka tygodni, serio! nie potrafiłam go dotknąć. to było baaaardzo dziwne. ![]() Mam nadzieje że ludzie się zmieniają!
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... ![]() Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2014-10-27 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
zuy mod
|
Nie mam z tym problemu. Liczy sie dla mnie nasz związek, a nie to z kim, ile razy i w jakich pozycjach sie seksil.
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Pojedyncze przygody czy związki to normalna sprawa. Pierwsze może się zdarzyć, drugie jest dla mnie naturalną koleją rzeczy. Nie zaakceptowałbym partnerki która miała związek opierający się wyłącznie na seksie albo dziury między związkami zalepiała luźnymi znajomościami/bzyku-bzyku z którymś z byłych.
Sam się brzydzę tego typu relacją i bym na nią nie poszedł. A przygody, nieliczne ale miałem. Błędy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Nie, w małżeńśtwie jest miłym dodatkiem. Gdyby mąż nie mógł uprawiać seksu to dalej bym go kochała. Z kolei Twój kochaś poszedłby w odstawkę, dlatego dla mnie takie podejście samo w sobie jest obrzydliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie dla wszystkich seks jest "miłym dodatkiem". Śmiem nawet twierdzić, że dla większości osób jest bardzo ważną składową związku. Oczywiście, że w sytuacji niedyspozycji się partnera nie przestaje kochać, ale nie ukrywajmy, że w przypadku zdrowych osób udane życie seksualne przyczynia się do większej bliskości i zaspokaja popęd, który większość z nas ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Seks nie jest w związku miłym dodatkiem, tylko częścią składową dobrego związku. Nie mówię o chorobie, ale zanik seksu oznacza zwykle początek końca związku, a przynajmniej dobrych relacji w nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam FF, bo miałam swoje potrzeby i chciałam się z kimś pobzykać ![]() Jest seks i jest miłość, a jest jeszcze seks z miłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Może dziwi mnie po prostu fakt, jak można iść do łóżka z osobą, która rzekomo Ci się nie podoba.
Więc chyba zwykły popęd niestety wygrywa z rozumem, bo dla mnie uprzedmiotowieniem samego siebie jest uprawiać seks z kimś, kto wizualnie Ci nie podchodzi. No takie jest moje zdanie, które właśnie mnie gryzie, ale widzę, że wiele z Was ma zupełnie odmienne niż moje, jesteście bardzo tolerancyjne, zazdroszczę Wam podejścia. ![]() Edytowane przez Sarawastia Czas edycji: 2014-10-29 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten popęd też się musi skądś brać, chyba wizualna atrakcyjność jest do tego niezbędna. Nikt nie mówi, żeby rozkładać nogi przed osobami, które są dla nas nieatrakcyjne. TŻ Ci tak mówi? Że ona mu się nie podoba? Skoro poszedł z nią do łóżka to podobać fizycznie mu się musiała albo był bardzo zdesperowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Nigdy nie poszłam do łóżka z kimś, kto mi się nie podoba, nie jestem masochistką, bez przesady.
Ale bez uczucia - owszem. Czy mój facet był z kimś w łóżku, bo kochał, czy dlatego, że chciał seksu - bez znaczenia, to było kiedyś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja nie rozłożyłabym nóg przed kimś, kto mi się nie podoba.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie chciała być z facetem, który miał takie przygody, to zwyczajnie nie pasuje do mojego światopoglądu i systemu wartości. Co wcale nie znaczy, że sama idea FF to coś złego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaakceptowałabym natomiast, że kiedyś, przez jakiś krótki etap czasu, facet miał intensywne życie uczuciowe i często zmieniał dziewczyny - a w pewnym wieku z dziewczynami/ chłopakami chodzi się do łóżka. Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2014-10-30 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.