|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie do Pana Doktora
Witam
Mam pytanie do Pana. Jestem 14 dni po zabiegu powiększenia piersi, mam zdjęte szfy ogólnie czuję się dobrze (troszkę bolą mnie mięśnie przy podnoszeniu rąk choć staram się tego nierobić). A moje pytanie dotyczy blizn. Wkładki pod mięsień 275 ml (szef pod piersiami) szfy bardzo ładne nic się nie "maśli", ale nie wiem czy mogę je masować (i jak) i czym smarować. Na forum dowiedziałam się że dziewdzyny smarują linomagiem. Mam jeszcze jedno pytanie czy z takiego rodzju cięcia zostaną widoczne ślady? i czy nie ma przeciwwskazań do spania na boku bo na plecach już nie mogę?(gdy kładę się na boku to mam uczucie ze coś mi się przesunie). Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie do Pana Doktora
Bliznę po cięciu należy natłuszczać, np. Linomagiem. Można przy tej okazji wykonywać masaż - zawsze wzdłuż blizny lub ruchami kolistymi lecz w taki sposób aby opuszka palca nie wychodziła poza bliznę.
Blizna z czasem stanie sie bardzo mało widoczna. Wymaga to jednak czasu, do kilku miesięcy. Nie powinna pani spać na boku w taki sposób aby odczuwać ucisk na piersi i implanty. Może pani zmieniac pozycję i leżeć nieco na boku, prosze jednak leżeć prawie tak samo długo na jednym jak i na drugim boku, ze względu na kształtowanie się piersi oraz obrzęki. Przed stosowaniem się do rad innych lekarzy oraz innych osób proszę zawsze konsultować się z lekarzem wykonującym zabieg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie do Pana Doktora
Bardzo dziękuję za odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.