![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() związek z prawie rozwodnikiem
Poznałam naprade fajnego faceta. Aktualnie jest w trakie rozwodu i walczy ze swoją ex o dziecko, które niesamowicie kocha. Rozwód jest z jej winy bo ona go tak naprawde nie kochała tylko złapała go na dziecko i chce zeby dawał na alimenty za które ona będzie sobie układać życie z nowym kochasiem. Nie chciałabym ingerować w jego kontakty z córeczką bo go pokochałam i nie chciałabym go też stracić. W czerwcu ma chyba ostatnią rozprawę rozwodową więc powiedział mi ze do tego czasu nie chciałby sie pokazywać publicznie z jakąkolwiek kobietą bo walczy też o dziecko. Chodziło mu o to że np. nie chce chodzić za rączki i całować sie w miejscach publicznych czy też nie okazywać sobie uczuć przy innych ludziach. Dla mnie takie powstrzymywanie się od uczuć jest ciężkie ale wytrzymam do konca jego rozwodu. Zależy mi na tym aby otrzymał rozwód jak najszybciej i aby zamieszkał z córeczką.
Mam pytanie co was czy byłyście w podobnej sytuacji jak ja? Jak przeżywałyscie ten okres swojej "tajemniczości" lub "pobytu w cieniu " i ukrywaniu się przed światem. Dodam jeszcze że On ma 30 lat a ja 27 i kocham go strasznie mimo ze krótko się znamy to czuje ze to jest miłość. Narazie tylko przyjaciółce mówiłam o tym a boje się powiedzieć swojej rodzinie bo napewno będą negować ten związek. Jak mam postąpić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: związek z prawie rozwodnikiem
Cytat:
2. Nie znasz go na tyle dobrze i blisko, aby wiedzieć, że wszystko co mówi o eks partnerce i sytuacji z rozwodem jest prawdziwe. To jego subiektywny punkt widzenia, a prawda może leżeć gdzieś pośrodku. Nieco mniej zaufania i dystansu nie zaszkodzi. Nie wspominając o tym, że tak pochopne i złe mówienie o eks często nie najlepiej świadczy o facecie. 3. Rodzinie mów o czymkolwiek jak już będziesz pewna jego uczuć, tego związku, czyli najwcześniej za kilka miesięcy. Co innego powiedzieć "jest po rozwodzie, jesteśmy razem 6 miesięcy", a co innego "rozwodzi się niebawem, poznałam go ... 2 miesiące temu, ale ja już go tak kocham". No sorry, ale słysząc to drugie rodzina ma prawo się zmartwić. 4. Skoro rozwód tuż tuż, to ten jego pomysł z ograniczeniem spotkań, zejściem z tym "do podziemia" wydaje się być nieco dziwny i podejrzany. No chyba, że Ty naprawdę chciałaś całowanek-macanek publicznie jak co najmniej zakochana nastolatka. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-05-02 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż nie chce mi się wierzyć, że autorką TEGO postu jest 27 letnia kobieta, po stylu wypowiedzi i naiwności oraz wyrażeniu zgody na "pobyt w cieniu" dałabym ci co najwyżej 16 lat. W sumie wiek nijak ma się do dojrzałości psychicznej, więc niech będzie, że masz prawie 30 lat. Po pierwsze, żona żąda alimentów dla siebie czy na dziecko? Jeśli dla siebie, a nie jest inwalidą, nie pogorszy się jej znacznie status społeczny po rozwodzie - to o alimentach może pomarzyć. Jeśli na dziecko - to zasrany obowiązek twojego kochasia, żeby je utrzymywał. I uwierz mi, lepiej dla Ciebie jest aby płacił alimenty niż w druga stronę, czyli wychowywał dziecko a żona płaciła alimenty. Taniej mu wyjdzie, może ci czasem pizze postawi... Odpowiadając na Twoje pytanie - nie byłam w takiej sytuacji. Uważam się za osobę dość inteligentną stronię od naiwności i głupoty, dlatego wszystkich facetów trąbiących o złych i niedobrych ex odsiewałam na początku. Nie zgodziłabym się także na związek w tajemnicy, z jakichkolwiek powodów. To jakaś porażka, nieporozumienie według mnie. Uwierz mi, na świecie są normalni, fajni faceci, nie trzeba łapać byle czego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę jestes taka naiwna...?
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
I teraz rzeczywiście może być istotna opinia publiczna o nim i o byłej (prawie )żonie. I on nie musi być byle kim tylko dlatego, że chce wychowywać swoje dziecko. Chyba nie przemyślałaś swojej wypowiedzi. Albo myśleć nie potrafisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzieki za szczere odpowiedzi. Nie chciałabym ukrywać tego związku ale on chche odzyskać opieke nad córka dlatego nie może sobie pozwolić aby jego ex dowiedziała sie o innej kobiecie (czyli o mnie) bo wtedy w sądzie on może przegrać sprawe. Jego ex jest naprawde wredna i strasznie pazerna. Powodem ich rozstania były jej liczne romanse i brak miłości do mojego faceta. Ona chce zeby on jej dawał alimenty na córeczkę w wysokości ok 800-1000 zł natomiast on sie na to nie chce zgodzić bo wie ze ona zle sie tą maą opiekuje. Pokazywał mi nagrania jak chciał ją odwieść do matki a ona strasznie tego nie chciała i za każdym razem jak strasznie płacze i mówi ze nie chce do mamy bo ona jest zła. Teraz wszstko zależy od czerwcowej rozprawy. Chciałąbym żeby to sie już skonczyło i żebyśmy sie nie musieli ukrywać.
Co do tego chodzenia za rączki i okazywania czułości w miejscach pulicznych - nie zależy mi tak strasznie na tym. Poprostu chciałabym zeby mnie czasami przytulał tak bez okazji, głaskał po włosach, czy też dzwigał zakupy. Naprawde kocham tego faceta i zrobiłabym dla niego wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laska sobie sama nie wymyśliła tego, że "była żona z alimentów będzie sobie układała życie z nowym kochasiem", to jej facet bruździ na byłą żonę. Walczy o dziecko, ok, wzorowy ojciec, ale wypowiedź autorki wątku jest tak naiwna, że aż w oczy szczypie. Dziewczyno, nie angażuj się, kiście się w domu i tam się migdalcie, nie musicie przecież obnosić się z tym po całej wiosce.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie musicie się teraz obnosić z waszym związkiem, autorko - on ma powody, by tak działać, moja koleżanka też była w podobnej sytuacji i adwokat jej doradził, by nowy związek trzymała w tajemnicy na razie, skoro walczy o dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyno, ochłoń, bedzie dobrze, tylko z czasem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorce w tej chwili radzę duuużo dystansu.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
I to słownictwo - "kochanica", "kochaś" no z twojej strony taki szczyt obiektywizmu, że nic tylko rzucać się na autorkę, że nie jest do końca obiektywna (być może). Ona ma powód - kocha. A ty? Zostałaś opuszczona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przyjmuję do wiadomości tego, że podstawowym problemem jest jak tu się pościskać, żeby nikt nie widział. Poza tym nawet nie próbuję być obiektywna, więc zarzut jest nietrafiony. Myślę, że problemu nie ma, autorka sama go stwarza. A czy facet jest ok, to pokaże czas - dla mnie takie jechanie po ex jest zawsze podłe.
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
może i jestem kochanicą ale nie rozbiłam żadnego zwiazku bo od ponad roku oni nie są razem, praktycznie od urodzenia córeczki on sie nia tylko zajmował bo ona wolała imprezować i się wyszaleć ze swoim kochankiem
ale dla niektórych i tak bedą tą złą bo uważają ze jak sie jest z rozwodnikiem to znaczy że się rozbiło żwiązek i jest się zwykłą szmata ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dramatyzujesz. Nikt Cię za złą nie uważa - ale egzaltowana plotkara z Ciebie niestety na maksa. Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie jechanie po eks jest żałosne i paskudne niezależnie od tego, czy ma sie powód czy nie - w kazdym razie zawsze śmieszyli mnie tacy faceci, którzy to muszą się nowej panience pożalić, jaka to jego eks wstrętna.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Nigdy nie jest tak, że tylko żona lub tylko mąż jest winien, zawsze to dzieło obojga. Nie rozumiem dlaczego kobieta miałaby złapać na dziecko faceta, którego nie kochała, no po co? Dla marnych 500 zł alimentów na nie? Więc nie wierzę w bajkę o złej, winnej żonie. 2.Są ludzie tchórzliwi ukrywający po kątach swój związek, są ludzie którzy lubią rzucać błotem na byłych partnerów, są także ludzie honorowi, którym związek nie wyszedł ( małżeński lub nie) ale nie zniżają się do zdrad ani opluwania swoich ex, z szacunku do wspomnień czy samych siebie ( jeśli nie tych byłych, których kiedyś kochali). I ci ostatni zasługują na wszystko co najlepsze, pozostali niech sobie dalej egzystują...z daleka przynajmniej ode mnie. To moje zdanie. 3.Kalincia, dla mnie jest byle kim jeśli pluje na swoją byłą kobietę, żonę dokładnie. Domyślam się, że z perspektywy kochanki ( czyli twojej) świat i moralność wyglądają zupełnie inaczej, więc w twoim świecie, gdzie zdrada, kłamstwo i ukrywanie związku przed światem a następnie plucie na byłą żonę i dzieci faceta jest normalne TEN facet nie jest byle kim. Jest być może nawet szczytem marzeń. Tak jak dla Autorki. I niech sobie będzie, każda potwora znajduje swojego amatora. 4.Ja tylko dziewczynie doradziłam zastanowić się jeszcze raz nad tym, czy jest to takie "ciastko z kremem" faktycznie dla niej i czy za miesiąc, rok, kilka lat to na nią nie będzie bruździł kolejnej kochance. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
dla mnie sam związek z facetem po przejściach i z dzieckiem to temat tabu. Nigdy bym się w coś takiego nie wpakowała
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Nie no najlepiej zeby kobieta woziła siebie i małe dziecko w jakimś starym gracie albo autobusie. A patrzałaś może jakie buty sobie kupiła? Może perfumy nowe? Do fryzjera chodzi? Podliczaj wszystko, podliczaj!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Brzmi jak odcinek telenoweli z cyklu :" wyznania 17 latki". Skąd wiesz, że ona "złapała go na dziecko"? Kto Ci to powiedział? Pewnie ON. Może wartoby wysłuchać drugiej strony? ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uważam, że jesteś człowiekiem gorszej kategorii bo związałaś się z kimś, kto jest żonaty, ale od dawna w separacji. Sama byłam w sytuacji, gdy nie mając jeszcze orzeczonego rozwodu, pozostając w ok. 2 letniej separacji, rozpoczęłam związek z obecnym mężem. Tylko, że nikogo nie opluwałam choć miałam powody aby twierdzić, że były mąż był draniem i miał większy wkład w nasze rozstanie. Nie ukrywałam się z nowym związkiem po kątach. Naprawdę rozumiem, że można zakochać się w kimś, kto kiedyś już był w związku małżeńskim, tylko nie rozumiem tych sztucznych przeszkód i jadu jakim niektórzy rzucają na swoich byłych partnerów ( szczególnie byłe żony), nowym kobietom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Głupia wymówka. ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Ile go znasz, że wysuwasz takie daleko idące wnioski? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Następne pytanie: ile ją znasz?? Chodziłaś z nią na kawę?? Wychodziłyście na zakupy?? Domniemam, że nie. A w tych "opowieściach dziwnej treści" zapewne mało prawdy jest, bo płynie ona z jednego tylko źródła, które jest mało obiektywne ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Tylko ochłoń Dziewczyno, ochłoń! ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moja telenowela rozwija się w pozytywnym kierunku mimo brużdżenia byłej żony, która marzy o tym, by było inaczej. 2. Istotnie, są tacy, co nie rzucają błotem. Cieszę się, że mój do nich należy. 3. Wyglądają inaczej, ale tylko dlatego, że mniej jednoznacznie - raszej w szarościach, nie w czerni - bieli. Ale to z kolei dla ciebie niezrozumiałe. 4. A może po prostu dziewczynie, którą kocha zwierzał się z tego, jak było w poprzednim związku? Nie wolno? Woda w usta i milczenie? Myśmy sobie opowiadali o poprzednich związkach, to chyba naturalne. 0. Czemu żałujesz, przecież odpowiadać i tak nie musiałaś, jeśliby ci się nie chciało.? Więc chciałaś mi odpowiedzieć, to po co piszesz, ze żałujesz? Zmuszona? Monologi i peany? Śmieszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() 500 zł to "na waciki" dla dziecka starczy ![]() No comment.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ile razy słyszałam, że ktoś nadawał na eksię, tyle razy wiedziałam, że facet jest na odstrzał, bo TAK SAMO będzie potem na ciebie nadawał.NIGDY nie jest tak, że wina leży tylko po jednej stronie, czyli jest ta hetera eks żona i pokrzywdzony misio czy też biedna żoneczka i paskudny on. Trochę już rozwiedzionych par widziałam, tylko w JEDNYM przypadku wina była ewidentna.
Na dodatek facet "nie przerobił" byłego związku (a pamiętaj, ta straszna eksia to tak dawna ukochana, której mówił, kocham, z którą się kochał, spędzał wakacje i wolny czas, z którą się śmiał i żartował) , dlaczego coś nie wyszło; łatwo to, co złe przenieść do nowego związku. Na razie demonstrujesz pozę konia, któremu nałożono klapki, aby po drodze się nie znarowił. Chcesz, łykaj kit, ale może w wieku 27 lat wypada być chociaż trochę krytyczną?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.