![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() chłopiec czy dziewczynka?Objawy że to on/ona
Jestem w 23 tygodniu ciąży...mój mały fasolek jest strasznie ruchliwy...jakby miał za dużo siły i wyładowywał ją na mnie
![]() Myślę że jak taki z niego siłacz to być może to jest CHŁOPIEC...!!!! tak naprawdę to płeć naszego dzidziusia nie gra roli..ale ta nasza wrodzona ciekawość... ![]() Słyszałam że jak w ciąży je się na kwaśno i ostro to chłopczyk, a jak ma się ochotę na słodko to dziewszynka, albo też że łagodne znoszenie ciąży(tzn bez wymiotów)wpływa na płeć dziecka... myślicie ze to się sprawdza??Jestem ciekawa jak to było z wami!!?? ![]()
Dzieci są skrzydłami człowieka... Edytowane przez szmidtka Czas edycji: 2007-05-29 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: chłopiec czy dziewczynka?Objawy że to on/ona
![]() U mnie było tak ![]() ![]() Drugie to na USG schowało to i tamto ![]() Trzecie nie klasyfikowało sie do żadnych przepowiedni, nie chciało pokazać nic na USG i wyskoczył Chłopak ![]() Więc z tymi zabobonami i przepowiedniami to jakieś 50% ![]() ![]() Najwarzniejsze jest to na co pisaliście się u szefa ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
nie wierze w zabobony.
Z pierwszą ciążą jadłam tylko słodycze ,w dzien jak i w nocy. brzucha szpiczastego nie miałam ,a urodził sie chłopak. Kształt brzucha uzalezniony jest od budowy ciała ciezarnej. W drugiej ciązy,nie jadłam wogóle słodyczy ani kwasnego,brzuszek był duzy ale okrąglutki.wszyscy mówili,ze będzie dziewczynka. a urodził sie chłopak. Takze to na co mamy ochote i jaki jest kształt brzucha nie ma znaczenia co do płci dziecka. Aaa i moje chłopaki kopały jeden z leweja drugi z prawej.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
a u mnie sie to wszytsko sprawidzlo
![]() ![]() mialam straszna ochote na slodkie (i to przez cala ciaze ![]() ![]() ![]() ![]() no i urodzila sie dziewczynka ![]() mam nadzieje, ze Twoje dzidz szybciutko sie ujawni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja będę mieć usg za jakieś 2tygodnie...ciekawe czy fasolek pokarze co tam kryje... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Szmidtko ma do ciebie pytanie,a nawet i prosbe... z tego wzgledu ze napisalas,ze jestes w 20 tygodniu ciazy... jaki jest twoj brzuszek? widoczny? znaczny? masz moze jakies zdjecia? pytam z tego wzlgledu,ze ja w 19-20 tygodniu ciazy bede wychodzila za maz i jestem ciekawa... slub byl zaplanowany juz od ponad roku,a tutaj nam sie taka wiadomosc i szczescie trafilo jak malenstwo, ale teraz problem z sukienka, i tak bede musiala zmienic,ale ciekawa jestem jaki brzuszek w 20 tygodniu moze b yc... i jak mozesz to powiedz ile przed ciaza wazylas, a ile teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz wiele napotkanych znajomych którzy nic nie wiedzieli wczesniej o mojej ciąży już pytają czy zostanę mamusią bo widzą zaokrąglony brzuszek...sukienkę będziesz musiała raczej luźniejszą założyć bo dzidziusia tak uciskać ciasno nie wolno, jak to mój gin powtarza ![]() Czyli jednym słowem przy półmetku, bo to już 5 miesiąc będzie, brzuszka nie załwazyć już się nie da.. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no na pewno bedize dalo sie brzuszek zauwazyc, patrzylam po zdjeciach dziewczyn na watku z fotkami, i roznie to bywa... wiem,ze sukienke bede musiala zmienic, moze jutro sie przejde by zobaczyc czy ma cos nowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Odnośnie takich przepowiedni to tylko wtrące swoje trzy grosze (ale to na "produkcję" wymarzonej płci). Mój kolega zarzeka się, że na początku chciał syna (i ma
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A ja odkąd dowiedziałam się o ciąży byłam pzrekonana ze to chłopiec
![]() ![]() jeśli miałabym dać wiarę ktorymkolwiek ze sposobow "przepowiadania" płci to chyba najpewniejszy jest moment w cyklu kiedy doszo do zapłodnienia. Jesli bylo to w pierszym dniu owulacji - wtedy najprawdopodobniej dziewczynka[ tak jest m.in u mnie] jeslli natomiast podkoniec - to raczej chłopiec. Gdzieś chyba nawet czytalam ze jest to medycznie udowodnione ale jak wiadomo - natura płata figle ![]() ps. pierwszy kopniaczek byl z prawej str brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plemniczki "żeńskie" są ociężałe, powolne, ale dłużej żyją, natomiast "męskie" są bardziej żywotne i ruchliwe. Jeśli dojdzie do zapłodnienia w pierwszym dniu owulacji, to będzie chłopak (wtedy większe szanse na szybkie dotarcie mają męskie plemniczki), jeśli przytulanki były przed owulacją, to "męskie" żołnierzyki zdążą już poumierać, a wtedy do dzieła przystępują te żeńskie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
to w koncu jak to jest z ta owulacja i zaplodnieniem? my sobie wymyslilismy z TŻtem, ze najpierw chcemy chlopca a pozniej dziewczynke
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
rzeczywiście napisałam na odwrót:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Co do tych plemniczkow to chyba cos w tym jest.. My kochalismy sie prze4d owulacja i mam teraz sliczna coreczke:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
hmm ciekawe czy ta "metoda" sie sprawdza na wiekszej liczbie przypadkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A ja zawsze wiedziałam, ze będe mieć pierwszą córeczke i mąż też chciał dziewczynkę i nic nie planowaliśmy i wyszło to co chcieliśmy.
Drugie wydaje mi się że będzie chlopczyk-no ale muszę urodzić napierw pierwsze a potem postaramy się o drugie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
tez bym tak chciała ale niestety
![]() moja cera wygląda jak po wojnie, włosy to samo. Wiem, ze wyglądam okropnie a mimo to szykuje sie prawdopodobnie synuś (ponoc to córeczka wysysa urode z mamusi ) ![]() druga rzecz, ze wszyscy w koło mi mówią, ze ładnie wyglądam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bede na swoim slubie juz w 6 mcu takze brzuch bedzie widac na bank pytanie wlasnie co z sukienka lepiej moze uszyc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
slyszalam ze wczesniej sie czuje ruchy jak ma byc chlopiec.....
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Oj chyba nieprawda, ja czułam pierwsze ruchy bardzo wcześnie ok. 15 t.c. w 16 t.c. już mąż je czuł jak połozył rekę na brzuchu i jest dziewczynka, a to moja pierwsza ciąża-podobno w pierwszej czuje się później ruchy. Mówią, ze jak bardzo się rusza to też chłopczyk-ale nieprawda bo nasza niunia jest bardzo ruchliwa.
To kiedy wyczuwa się ruchy zależy od wrażliwości macicy, od sylwetki (podobno szczuplejsi wyczuwają wcześniej-ja byłam bardzo szczupła) i od temperamentu dziecka-chyba najbardziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wróżenia z objawów to na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że miałam serczący do przodu brzuch, cerę tragiczną i apetyt na kwaśne - mam synka. moja mama natomiast w trzech żeńskich ciążach miała brzuch układajacy się na boki a w jednej męskiej do przodu. apetyty miała różne, zależnie od okresu ciąży, a cerę niezmiennie piękną za każdym razem. specjalnie nie wierzę w to wrózenie po kształcie brzucha czy po apetycie, bo znam też mnóstwo przypadków całkowicie odwrotnych. pomijając już bliźnięta różnych płci (połowa brzucha z boku a połowa z przodu? ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam, jetem w 7 miesiącu ciąży, każdy mówił że napewno bedzie chłopczyk. No bo ani jednej chrostki i gładziutka skóra na twarzy (a wcześniej nie wychodziłam na miasto bez podkładu a teraz lepiej wyglądam bez niego), brzuszek taki szczupasty, ochota na kwaśne, wrużka tez twierdziła że bedzie chłopczyk no i moje przeczucie. A tu niespodzianka na USG okazało sie ze bedzie dziewczynka. Wierzycie w takie przesądy, czy wam sie to sprawdziło?? Jak to jest wierzyć w przesąd że dziewczynka kradnie urode, itp??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
no ja właśnie nie wieżę już w takie przesądy...
Z tym przeczuciem to może mi się uda bo ja myślę że to będzie chłopiec...tak czuję ale wiadomo??Może to będzie jednak ona ![]() ![]() W tym tyg mam USG wiec będę niecierpliwa wyczekiwać aż lekarz powie czy maleństwo coś pokazało ![]() A u ciebie w 7miesiącu gwiazdeczka17 to już pewne na 100%??Bo ja słyszałam ze często to jeszcze okazuje się przy porodzie że inna płeć dzidziusia jest niż się spodziewaliśmy ![]() ![]()
Dzieci są skrzydłami człowieka... Edytowane przez szmidtka Czas edycji: 2007-06-09 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
U mnie tez ludzie mowia, ze bedzie dziewczynka bo buzia mi sie wyostrzyla, a z drugiej strony w ogole odpycha mnie od slodkiego (kiedys jadlam tonami) nie moge pic kawy (ktorej kiedys pilam litrami) a ciagnie bardziej do ostrych- czyli z Waszych opinii chlopak. Wiec na dwoje baba wrozyla hehe i pozostaje mi 50% na 50%
![]() Na 1 skanie nie chcieli powiedziec co bedzie dopiero przy drugim, ktory bede miala w 20 tyg moze wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
A u mnie wszystkie przesady sie sprawdzily
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam ochote na kwasnie a od slodkiego mnie mdli czyli ze niby syn
a z drugiej strony cera i wlosy jak w skrajnym zanidbaniu -- czyli na córke gdzies tam w srodku mam przeczucie ze bedzie córka. Ale fajnie bybloby miec pierwszego syna.. ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Agnes-ja mam podobnie
![]() -kwaśne,ostre na okragło -słodkie fuj (chłopak) -cera brzydka (dziewczynka) z tym,że ja czuję chłopaka a fajnie byłoby mieć dziewczynkę ![]() hehe..ciekawe co nam większość z tych przesądów i przeczuć da ![]() i co ma większą moc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.