Zagięcia na plecach?
Witam !
Mam mały problem. Od siedmiu miesięcy regularnie ćwiczę. Schudłam dosyć sporo na brzuchu zaczęły mi się uwydatniać mięśnie. Nawet udało mi się zgubić parę cm z ud co niedawno wydawało się dla mnie niemożliwe. Jedyny problem jaki mam to moje plecy w dolnym odcinku a właściwie wałeczki, które mam odkąd tylko zaczęłam się rozwijać. Przed odchudzaniem były dużo większe i teraz są niby niewielkie, ale nie wygląda to za fajnie. Pomimo tych wszystkich ćwiczeń, które już dosyć długo wykonuje - nic nich nie rusza, w ogóle się nie zmniejszają. Mam boczne skrzywieni kręgosłupa co widać po biodrach (jedno jest lekko wyżej od drugiego) w dodatku mam szerokie biodra przez co tą deformację widać jeszcze bardziej. Czy te wałki mogą być spowodowane tym skrzywieniem ? jeśli tak to czy jest w ogóle jakaś szansa na pozbycie się ich? Od 3 dni ćwiczę Callanetics bo niby poprawiają postawę, ciekawa jestem czy to coś pomoże. Skrzywienie, czy jednak tkanka tłuszczowa? (z którą jednak jeszcze walczę bo pomimo tego, że niby jestem szczupła to dookoła bioder jest jeszcze trochę tłuszczu, którego ciężko jest się pozbyć ; c). No i czy można się tego pozbyc? Już tak długo walczę i żadnych efektów.
|