|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
sosy do ryb
Witajcie,
poszukuję ciekawych przepisów na gorące sosy do ryby smażonej lub pieczonej, nie zawierających zasmażki i alkoholu. Są takie? z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sosy do ryb
najprostszy przepis na sos do ryby: stopione masło plus sok z cytryny plus sól i pieprz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sosy nadające się do ryb
Sos biały - 2 żółtka - jogurt nat. - 1/2 szklanki mleka - korniszon Lekko podgrzać mleko, posolić je i popieprzyć. Dodać 2 żółtka cały czas dobrze ubijając, następnie dodać jogurt i potartego korniszona. Na zakończenie podgrzać całość w naczyniu do gotowania na parze z podwójnym dnem. Sos chrzanowy Zmiksować 1/2 opakowania serka homogenizowanego naturalnego z 1 łyżeczką tartego chrzanu, solą i pieprzem aż do momentu uzyskania puszystej masy. Sos holenderski W rondelku do gotowania na parze roztrzepać 1 żółtko z 1 łyżeczką musztardy i 2 łyżeczkami soku z cytryny. Dogrzewać przez kilka minut na wolnym ogniu aż do zgęstnienia sosu, następnie powoli dodawać 50 ml ciepłego mleka, ciągle mieszając. Doprowadzić do zgęstnienia. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
pyszny do ryby jest pomysł na ... rybę w sosie śmietankowo-szpinakowym, jest jeszcze sos śmietankowo-koperkowym ale ten już mi mniej smakuje , rybę zapieka się w piekarniku
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wpisalam w google i...http://www.google.pl/search?client=o...utf-8&oe=utf-8
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.