|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Marszałkini II RP
|
Gdzie najlepiej oddać Leicę do naprawy w Warszawie?
Niestety mój aparat marki Leica się popsuł i w związku z tym mam do Was pytanie: gdzie najlepiej oddać go do naprawy w Warszawie? Nie kupowałam go w Polsce i do tej pory działał znakomicie i stąd nie wiem gdzie teraz z nim iść, aby był sprawnie, szybko i tanio naprawiony.
Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie najlepiej oddać Leicę do naprawy w Warszawie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Leica była kupiona w Austrii, gwarancji już nie ma. Miałam na myśli najlepszy punkt serwisowy w Warszawie licząc, że któraś z Was już może naprawiała swój aparat i ma takie doświadczenie na swoim koncie. A Ty możesz mi podać jakiś konkretny serwis, bo to co napisałeś niewiele wnosi, aż tak głupia nie jestem, żeby nie wiedzieć o tym co napisałeś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś są inne czasy niż w dobie aparatów mechanicznych, gdy wystarczyło mieć talent, podstawowe narzędzia i dało się naprawić prawie wszystko. Niektóre podzespoły są trudno dostępne (lub niedostępne) poza firmowymi serwisami, więc naprawdę sugerowałbym sprawdzenie autoryzowanego serwisu firmy Leica, bo inne mogą nie mieć fizycznej możliwości zdobycia części (oprócz części używanych). Jeśli autoryzowany serwis nie podejmie się naprawy, lub wyceni ją zbyt drogo jak na Twoje możliwości, wtedy można poszukać innych. Możesz poszukać np. "Gecyngier Sylwester", "Witold Bykowski"- prowadzą od lat serwisy aparatów, i cieszą się dobrą opinią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Marszałkini II RP
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Jak na arystokratkę przystało Twojego pytania nie będę komentować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.