|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gdzie są porządne buty ?
Witam,
Zastanawia mnie w jakich sieciówkach opłaca się kupować buty. Jestem co do tego trochę sceptyczna, ponieważ kiedyś kupiłam śliczne szpilki w House i po dwóch tygodniach je zwróciłam. Na jakie sieciówki uważać jeżeli chodzi o buty ? Zastanawiają mnie szczególnie buty z Zary i Mohito ? Trwałe czy tylko przez chwile pięknie wyglądają ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie są porządne buty ?
W zasadzie w każdym sklepie możesz znaleźć porządne buty. Ja 2 sezony temu kupiłam skórzane botki w Reserved (za 350zł) i nic się z nimi nie dzieje. Ale już oficerki z Venzii mi się rozwaliły
![]() Zwracaj uwagę na to, z czego są zrobione, jaką mają podeszwę (niektóre tak cienką, że chyba papierową) i jak są wykończone. Cena też jest ważna, bo za 100 zł ciężko znaleźć zimowe buty. Szpilki już prędzej, ale one nie są eksploatowane w ciężkich warunkach ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Buty z Zary i Mohito to chińszczyzna moim zdaniem, kiedyś kupiłam w Zarze zalożylam je dwa razy i nie nadawały się do niczego.
proponuję kupić skórzane buty, w Ryłko mają fajne albo fajn e są z firmy Simen
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie kupuję butów w sklepach odzieżowych bo to zazwyczaj plastik i to nie tani.
Tylko w sklepach z butami np. tamaris, ecco, z sklepow polecam butyk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Możesz też przejść się po szewcach - niektórzy z nich mają skórzane buty w rozsądnych cenach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Nigdy od nich nie kupowałam. To nie na moją kieszeń - najczęściej dobieram buty w przedziale 50-100 złotych, a i tak chodzę w nich kilka sezonów. Często też wykorzystuję okazje. Ostatnie botki na Merg kupiłam za cztery dyszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam, korzystałam z wielu dobrych marek (Puma, Nike, Kazar, Geox, Guess, THE NORTH FACE, WOJAS) oczywiście sama sprawdziłam czy buty są takie dobre jak zachwalają i gwarantują wysoką jakość, stabilność itd.
![]() PUMA-miałam dwie pary adidasów z tej firmy, mogę stwierdzić, iż buty są naprawdę wizulanie piękne, miękko się chodzi, swobodnie, ale jeżeli chodzi o bueganie odpadają. Wystawiłam opinię kupując 2 pary z tej firmy, dlatego do końca nie można kierować się moją opinią, ponieważ każdy ma inny gust. Za jedną parę zapłaciłam 350zł-390zł. NIKE-po kupnie pierwszej pary zdecydowanie zraziłam się firmą, buty niewygodne, sztywne. Zapłaciłam ok. 200zł KAZAR- ![]() ![]() KIT, że kupują buty tylko z tej marki, ponieważ są piękne, stabilne, zrobione z dobrych materiałów, co do tego pirwszego to się zgadzam , ale to czy są stabile, tutaj bym się kłóciła ![]() ![]() Geox- tutaj mogę dać naprawdę dużego plusa, pomimo tego, że sporadycznie kupuję buty z tej marki ze wzglęgu na to, że w większości buty nie są w moim guście, 3 lata temu nabyłam adidasy z w/w firmy, są świetne! ![]() GUESS- Buty wizualnie bardzo ładne, wykonane z wysokogatunkowego materiału, skóry. Ładne, ale uważam, że standardowo za drogie. Zraziłam się do ciuchów z tej firmy, może dlatego nie chętnie kupuję buty z tej firmy. Radziłabym zastanowić się porządnie nad zakupem butów z tej firmy, uważam, że są lepsze marki np. ALDO , -również miałam kilka par butów z tej marki, piękne, stabile i zdecydowanie tańsze od guess. Gino Rosi również słyszałam, że ma dobre buty, ale nie mam tego sprawdzonego na sobie ![]() ![]() THE NORTH FACE- Tutaj również duży plus, kupiłam buty z tej firmy zimowe, ocieplane do -30st.C, ponieważ miałam lecieć do Norwegii, koleżanka dała mi radę, aby kupić za kilka stówek dobre buty z dobrej firmy, że przydadzą się na dłuże, efekt, mam je już 5 rok! Na prawdę! ![]() ![]() Ale ogólnie jeśli kupić buty na zimę to tylko z tej firmy, zapłaciłam 550zł. WOJAS- Szpilki czasne ze złotymi obcasami z odkrytym palcem, koszt 370zł. Bardzo wygodne, widać i czuć. Mam je 1 rok, obasy niestety są zrobione tandetnie, złoty lakier (czy niewiem co oni tak użyli) odpryskuje się, ocasy bardzo źle i tandetnie wyglądają z takimi odpryskami, moim zdaniem jeśli coś kupuję za większe pieniądze powinno być dobrej jakości, stabilne, dobrze wykonane, ale niestety nie zawsze sprawdza się to w praktyce. ![]() Jeszcze chciałam wspomnieć na koniec słowa mojej koleżanki, że lepiej jest kupić daną rzecz drożej, z dobrego materiału (np. Kurtka, buty), ponieważ będziemy mieć na dłużej, wcześniej nie parktykowałam tego, ale spróbowałam i buty za 500zł. mam na kilka lat (nie wiem czy nie drożej wychodzi kupowanie rzeczy za 100 zł co kilka miesięcy lub co rok). Pozdrawiam Edytowane przez linda22 Czas edycji: 2015-05-08 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ryłko
polecam też http://www.macris.com.pl/katalog,damskie.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Polecam firmę Bata. Może nie należy do najtańszych, ale buty są ładne, porządnie zrobione, a czasem udaje się dostać po okazyjnych cenach.
Ponadto ja osobiście wolę mieć dobre buty przez 2, 3 sezony niż kupować co sezon (albo częściej) jakieś badziewie, które szybko się niszczy, więc finansowo wychodzi na to samo. Mój drugi wybór - Ryłko. Tam kupiłam swoje ulubione szpilki, które mimo upływu czasu wcale nie zniszczały, są klasyczne, więc zawsze będą modne, a są wygodne jak kapcie ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Również polecam buty firmy Bata, jednak moimi ulubieńcami jeśli chodzi o jakość jest firma WOJAS.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Też polecam wojasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
a Badura? ostatnio kupiłam pierwszą parę w tym sklepie i zastanawiam się jak z jakością tej firmy...wyglądają nieźle, ciekawe czy posłużą dlugo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jak chcesz naprawdę porządne szpilki to poszukaj wątku „szpilki w szkole” czy jakoś tak.
Laski się tam chwalą że noszą szpilki którymi mogą nawet cegły kopniakami rozbijać na kawałki i nic się nie dzieje. Podały chyba nawet jakieś zdjęcia konkretnych modeli... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.