|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Kiermasz![]() Macie może jakies pomysły co na ten kiermasz? Wpadłam na pomysł, że możemy zrobić : duże i małe pierniki na wstążce ozdobione lukrem kartki świąteczne bądź mikołajkowe może aniołki z masy solnej macie jeszcze ajkeiś pomysły? będę wdzięczna za każdąpomoc pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiermasz
W moim gim robimy także podobną akcję,tylko,że na WOŚP i jest to w formie licytacji. Kase zbieramy także po krótkim przedstawieniu, coś w rodzaju jasełek,które wystawia się cały dzień przed każdą klasą. Na licytacji wystawia się wszystkie (te ładniejsze) prace uczniów. Wystarczy poprosić plastyczkę, by poszukała w swoich zbiorach nadających się do tego celu prac. Możesz poprosić,by na kółku plastycznym wykonali kilka rzeczy na taki kiermasz.Np.malowane na szkle obrazki(zwykłymi farbami plakatowymi tez mozna fajny efekt uzyskać),aniołki(tutaj jest fajny sposób http://eduseek.interklasa.pl/artykul...da/4235/idc/6/).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
może bombki, stroiki i inne ozdoby choinkowe i swiąteczne, kalendarze adwentowe, jakies drobne słodkosci do jedzenia (ciasteczka, pierniczki) ładnie zapakowane, window-artowskie obrazki na okno albo serwetki wyszyte np. haftem krzyżykowym w świąteczne motywy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Pomysłów jest dużo i dużo można zrobić. My na wsi na kiermasze świąteczne robimy wieńce i bombki z łodyg chmielu, sianoploty- koguciki, kurki, wieńce z siana z drugiego pokosu, kwiaty z papieru, girlandy ... itp,
![]() Pochodź po sklepach po 5 zł, innych z ozdobami świątecznymi, proponuję stare katalogi, gazety to skarbnica pomysłów. Najlepiej się sprzedają zwykłe ozdoby które wprowadzą w nastrój świąt... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Wielkie dzięki
![]() a może cos jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na pewno w bibliotece znajdziesz książki "każde dziecko to potrafi" jest taka z ozdobami świątecznymi itp. i tam jest pełno takich różnych tanich rzeczy do zrobienia
Kółko plastyczne na pewno pomoże ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
mam chyba dwie książeczki ztej serii...na śmierć o nich zapomniałam. Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja proponuję zrobić kartki świąteczne - takie z kirigami, tzn jak otwierasz kartkę to rozkłada się w niej piękna choinka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
bardzo prosze o przepis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A macie jakieś patenty na aniołki z masy solnej?
Można robić dzwoneczki z masy solnej, widziałam wczoraj hipermarkecie takie, i bardzo mi się podobały. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.