|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Siłownia po raz pierwszy
Drogie Wizażanki!
Kupiłam karnet na siłownię, do której będę mogła chodzić od przyszłego tygodnia. I tu pojawia się pytanie do Was: Co powinnam mieć ze sobą? Na pewno jakiś dres ![]() Mogę prosić o jakieś rady? ![]() Edytowane przez Pearl Bolger Czas edycji: 2014-11-07 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Siłownia po raz pierwszy
Na pewno powinnaś mieć ze sobą:
-wygodny strój, (dres, bądź legginsy i bluzkę na ramiączka, co do butów, na pewno lekkie i wygodne, -butelkę z wodą, -zegarek ze stoperem, żeby móc mierzyć czas wykonując dane ćwiczenie i serie, -malutki ręcznik żebyś mogła wytrzeć ew, czoło ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja na siłownie brałam zawsze wygodny strój czyli spodnie dresowe i do tego t-shirt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Pearl Bolger jak wrażenia po pierwszych wylanych potach na siłowni?
Ja też będę zaczynać i chcę zapytać o buty. Mogę ubrać jakieś trampki na lżejsze zajęcia, czy jednak coś solidniejszego? Nie chcę super markowych butów tylko może coś mniej kosztownego... Edytowane przez Kirenne Czas edycji: 2014-11-17 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Najzwyklejsze trampki wystarczą, mogą być getry, dres, ale najważniejsza jest wygodna bielizna. Na początku denerwowałam się bo chodziłam w zwykły staniku i ciągle mi ramiączka spadały, więc kupiłam taki biustonosz sportowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mój gust zamiast getrów czy legginsów lepiej krótkie spodenki, lub przynajmniej takie do kolana, fajnie by było mieć oddychające - wygoda nie z tej ziemi ![]() A z reszty ubrań? Właściwie można wziąć wszystko byle wygodne, nie ciągnęło się i nie spadało i się człowiek nie gotował. Z butów mam zwykłe adidasy. Byłoby wszystko ok gdyby nie to, że czymś sliskim pastują podłogi i mam kiszkowatą przyczepność ![]() A z tego jeszcze co wiem to wcale nie trzeba wydawać ekstra na buty ![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mierzyłam z firmy Dalia, ale nie leżał mi. Kuzynka ma różne i ostatnio mówiła, że też zainwestowała w Panache i jest z niego najbardziej zadowolona porównując z innymi markami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Strój na siłownię nie jest istotny. Ważne tylko aby był wygodny. Najistotniejszy jest dobrze dobrany trening, który da efekty oraz właściwe odżywianie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
buty i wygodny stroj najlepiej specjalnie do tego przystosowany butelke wody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. Nikogo nie inteteresuje, jakie walory ma kobieta w legginsach robiąca przysiady. Każdy powinien się skupić na swoim treningu i dać z siebie 100 %, a nie patrzeć, kto jest jak ubrany.
'możesz krzyczeć na mnie, ile chcesz, pokaż, jak w żyłach szybko płynie krew, będę się uśmiechać, bo wiem, że w środku jesteś taki sam- za mocno kochasz, tak, jak ja.' Edytowane przez kcia161991 Czas edycji: 2014-11-20 o 01:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Święte słowa kcia161991
Czasem można zaobserwować na siłowni rewię mody,a nie o to przecież chodzi. Mnie na przykład denerwuje jak ludzie urządzają sobie pogaduszki podczas treningu i próbują mnie wciągać w rozmowę o niczym.Ja przychodzę na siłownię ĆWICZYĆ. Co innego jeśli ktos prosi o poradę odnosnie ćwiczeń,to wówczas chętnie pomogę,ale nie lubię paplaniny bez sensu,bo uważam,że na treningu szkoda na to czasu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
też uważam, że na siłowni każdy powinien się skupić na sobie, ale pytanie nie było związane z modą, tylko jeśli dobrze rozumiem z funkcjonalnością. Każdy ma prawo czuć się zagubiony przed pierwszym pójściem;] stałym bywalcom siłowni spakowanie swojej torby nie zajmuje już więcej niż 2min;p ja zabieram leginsy, koszulkę, buty, skarpetki, stanik sportowy, butelkę wody, ręcznik, żel pod prysznic i szczotkę do włosów;p
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze mam załadowaną torbę,bo ręcznik,buty,litrowa butelka wody + klapki pod natrysk,jakieś kosmetyki i suplementy diety zajmują trochę miejsca.
Warto mieć jeden ręcznik pod natrysk i jeden na trening,na który będziemy się kładli podzcas ćwiczeń.Wiekszość siłowni wymaga ręcznika do ćiczeń ze względów higienicznych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Dziś po raz trzeci byłam na siłowni i choć pierwszego dnia poczułam się niemal jak Bridget Jones https://38.media.tumblr.com/tumblr_m...462ao6_250.gif to dziś już moje ciało tak bardzo nie protestowało.
Co do stroju to wybrałam długie spodnie dresowe, tshirt i sportowy stanik. Dodam jeszcze, że ręcznik jak najbardziej się przydaje, no i skarpetki na zmianę również. Co do zawstydzenia podczas pierwszej wizyty, to szybko mija. Człowiek skupia się na sobie i swoim ciele i w zasadzie przestaje widzieć ludzi dookoła (przynajmniej ja tak mam). Jedyne do czego nie mogę się przekonać to prysznic. Zawsze po treningu wracam do domu i tam się dopiero kąpię. Może dlatego, że w siłowni do której chodzę przebieralnia jest tak mała, że trudno o prywatność. Jutro idę do innej zobaczyć jak tam jest. Pozdrawiam Was wszystkie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Pearl Bolger - super,że rozpoczęłaś treningi siłowe.Życzę Ci wytrwałości w dążeniu do celu
Powiem Ci,że z tymi natryskami na siłowniach to jest często masakra.Ja musze po treningu brac natrysk,bo prosto z siłowni idę do pracy i nie mogę śmierdzieć,ale faktem jest,że wolałabym sie umyć w domu,bo szatnia jest tak skonstruowana,że faktycznie o intymności mozna zapomnieć.Na szczęście trenuje rano (godz.8.00) i najczęściej jestem jedyną kobietę,więc w szatni często jestem sama i chociaż tyle dobrze Warto mieć też klapki pod natrysk,aby grzyba nie złapać Jak będziesz potrzebowała jakiejś pomocy odnośnie treningów,to wal śmiało Edytowane przez Agafitness Czas edycji: 2014-11-22 o 11:45 Powód: błąd w pisowni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam żądnej siłowni blisko domu i ni emogę sobie wybrać takowej. Zresztą szczerze mówiąc ważniejsze od szatni jest dla mnie wyposażenie samej siłowni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chodze wieczorem, wiec myje sie juz w domu. Jakos nie przekonuje mnie branie prysznica w jakims klubie sportowym i ciesze sie, ze nie mam takiej koniecznosci.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.