Siłownia po raz pierwszy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 13:50   #1
Pearl Bolger
Przyczajenie

Siłownia po raz pierwszy

Drogie Wizażanki!

Kupiłam karnet na siłownię, do której będę mogła chodzić od przyszłego tygodnia. I tu pojawia się pytanie do Was:
Co powinnam mieć ze sobą? Na pewno jakiś dres, ale co z butami (jakie najlepiej wybrać)?

Mogę prosić o jakieś rady? Pozdrawiam

Edytowane przez Pearl Bolger
Czas edycji: 2014-11-07 o 18:41
Pearl Bolger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 19:18   #2
malinowa2693
Przyczajenie

Dot.: Siłownia po raz pierwszy

Na pewno powinnaś mieć ze sobą:
-wygodny strój, (dres, bądź legginsy i bluzkę na ramiączka, co do butów, na pewno lekkie i wygodne,
-butelkę z wodą,
-zegarek ze stoperem, żeby móc mierzyć czas wykonując dane ćwiczenie i serie,
-malutki ręcznik żebyś mogła wytrzeć ew, czoło
Stary 2014-11-08, 18:47   #3
Shiva1988
Raczkowanie

Ja na siłownie brałam zawsze wygodny strój czyli spodnie dresowe i do tego t-shirt wodę zawsze kupowałam na miejscu stopera nie potrzeba kiedy się robi konkretną ilość serii i powtórzeń więc zależy jak zamierzasz ćwiczyć.
Shiva1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 19:43   #4
irene adler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pearl Bolger Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki!

Kupiłam karnet na siłownię, do której będę mogła chodzić od przyszłego tygodnia. I tu pojawia się pytanie do Was:
Co powinnam mieć ze sobą? Na pewno jakiś dres, ale co z butami (jakie najlepiej wybrać)?

Mogę prosić o jakieś rady? Pozdrawiam
Jeżeli podnosisz ciężary, to buty powinny być całkowicie płaskie (bez amortyzacji jak w butach do biegania) poza tym mały ręcznik, butelka z wodą. Co do stroju - ja nie wytrzymam na siłowni w innej koszulce niż oddychająca, a do legginsów zakładam tylko koszulki za tyłek (nie ma nic gorszego niż robiąca przysiady dziewczyna, której pięknie w tej pozycji widać wszelkie walory ).
Stary 2014-11-17, 09:14   #5
Kirenne
Zadomowienie

Pearl Bolger jak wrażenia po pierwszych wylanych potach na siłowni?

Ja też będę zaczynać i chcę zapytać o buty. Mogę ubrać jakieś trampki na lżejsze zajęcia, czy jednak coś solidniejszego?
Nie chcę super markowych butów tylko może coś mniej kosztownego...

Edytowane przez Kirenne
Czas edycji: 2014-11-17 o 11:45
Kirenne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 10:47   #6
kasztaneczka
Przyczajenie

Najzwyklejsze trampki wystarczą, mogą być getry, dres, ale najważniejsza jest wygodna bielizna. Na początku denerwowałam się bo chodziłam w zwykły staniku i ciągle mi ramiączka spadały, więc kupiłam taki biustonosz sportowy ))
kasztaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 11:05   #7
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasztaneczka Pokaż wiadomość
Najzwyklejsze trampki wystarczą, mogą być getry, dres, ale najważniejsza jest wygodna bielizna. Na początku denerwowałam się bo chodziłam w zwykły staniku i ciągle mi ramiączka spadały, więc kupiłam taki biustonosz sportowy ))
Mozna tez w zwykłym o ile ma się odpinane ramiączka przepiąć i skrzyżować. wygodne, nic nie spada, ale stabilizacja biustu i tak żadna.

Na mój gust zamiast getrów czy legginsów lepiej krótkie spodenki, lub przynajmniej takie do kolana, fajnie by było mieć oddychające - wygoda nie z tej ziemi Noszę takie ze względu na fakt, bo wtedy widać jak mięśnie pracują i lepiej w takich nauczyć się prawidłowej techniki.
A z reszty ubrań? Właściwie można wziąć wszystko byle wygodne, nie ciągnęło się i nie spadało i się człowiek nie gotował. Z butów mam zwykłe adidasy. Byłoby wszystko ok gdyby nie to, że czymś sliskim pastują podłogi i mam kiszkowatą przyczepność Ale chyba sprawię sobie coś lepszego.
A z tego jeszcze co wiem to wcale nie trzeba wydawać ekstra na buty Zresztą w takim Martesie na buty sportowe są często promocje, więc można coś złapać w przyzwoitej cenie.

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 11:50   #8
Kirenne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasztaneczka Pokaż wiadomość
Co do reszty stroju to nie mam jakiś kompleksów, żeby była tam "metka". Waże byle było wygodnie. Sportowy biustonosz mam, bo jakiś czas chodziłam na zumbę

Cytat:
Napisane przez Drakan Pokaż wiadomość
Mozna tez w zwykłym o ile ma się odpinane ramiączka przepiąć i skrzyżować. wygodne, nic nie spada, ale stabilizacja biustu i tak żadna.

Na mój gust zamiast getrów czy legginsów lepiej krótkie spodenki, lub przynajmniej takie do kolana, fajnie by było mieć oddychające - wygoda nie z tej ziemi Noszę takie ze względu na fakt, bo wtedy widać jak mięśnie pracują i lepiej w takich nauczyć się prawidłowej techniki.
A z reszty ubrań? Właściwie można wziąć wszystko byle wygodne, nie ciągnęło się i nie spadało i się człowiek nie gotował. Z butów mam zwykłe adidasy. Byłoby wszystko ok gdyby nie to, że czymś sliskim pastują podłogi i mam kiszkowatą przyczepność Ale chyba sprawię sobie coś lepszego.
A z tego jeszcze co wiem to wcale nie trzeba wydawać ekstra na buty Zresztą w takim Martesie na buty sportowe są często promocje, więc można coś złapać w przyzwoitej cenie.
Zapomniałam o takim dobrodziejstwie jak Martes Mam trampki, ale po zumbowaniu chyba potrzebują zamiennika
Stary 2014-11-17, 12:05   #9
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kirenne Pokaż wiadomość
Co do reszty stroju to nie mam jakiś kompleksów, żeby była tam "metka". Waże byle było wygodnie. Sportowy biustonosz mam, bo jakiś czas chodziłam na zumbę

Zapomniałam o takim dobrodziejstwie jak Martes Mam trampki, ale po zumbowaniu chyba potrzebują zamiennika
A jaki biustonosz sobie wzięłaś? Właśnie zastanawiam się nad kupnem i widzę, że są biustonosze, które te same funkcjonalności zapewniają zarówno za 100zł jak i za 200 ponad. W teorii przynajmniej wszystko jest to samo, a praktyce nie wiem czy różnice występują. Jeżeli mam dać dwa razy więcej za to samo to po co mam przepłacać..?

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 12:10   #10
Kirenne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Drakan Pokaż wiadomość
A jaki biustonosz sobie wzięłaś? Właśnie zastanawiam się nad kupnem i widzę, że są biustonosze, które te same funkcjonalności zapewniają zarówno za 100zł jak i za 200 ponad. W teorii przynajmniej wszystko jest to samo, a praktyce nie wiem czy różnice występują. Jeżeli mam dać dwa razy więcej za to samo to po co mam przepłacać..?
Kupiłam Panache Sport. Udało mi się wypatrzeć taniej na ebay.uk i kuzynka pomogła mi z transakcją, więc zapłaciłam ok. 120 zł zamiast 180-190zł.
Mierzyłam z firmy Dalia, ale nie leżał mi.

Kuzynka ma różne i ostatnio mówiła, że też zainwestowała w Panache i jest z niego najbardziej zadowolona porównując z innymi markami
Stary 2014-11-17, 18:10   #11
Agafitness
Wtajemniczenie

Strój na siłownię nie jest istotny. Ważne tylko aby był wygodny. Najistotniejszy jest dobrze dobrany trening, który da efekty oraz właściwe odżywianie
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 06:34   #12
haneczka28
BAN stały

buty i wygodny stroj najlepiej specjalnie do tego przystosowany butelke wodyi recznik obowiazkowo
haneczka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-20, 01:03   #13
kcia161991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agafitness Pokaż wiadomość
Strój na siłownię nie jest istotny. Ważne tylko aby był wygodny. Najistotniejszy jest dobrze dobrany trening, który da efekty oraz właściwe odżywianie
Dokładnie. Nikogo nie inteteresuje, jakie walory ma kobieta w legginsach robiąca przysiady. Każdy powinien się skupić na swoim treningu i dać z siebie 100 %, a nie patrzeć, kto jest jak ubrany.
za mocno kochasz, tak, jak ja.'

Edytowane przez kcia161991
Czas edycji: 2014-11-20 o 01:04
kcia161991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-20, 05:56   #14
Agafitness
Wtajemniczenie

Święte słowa kcia161991
Czasem można zaobserwować na siłowni rewię mody,a nie o to przecież chodzi. Mnie na przykład denerwuje jak ludzie urządzają sobie pogaduszki podczas treningu i próbują mnie wciągać w rozmowę o niczym.Ja przychodzę na siłownię ĆWICZYĆ. Co innego jeśli ktos prosi o poradę odnosnie ćwiczeń,to wówczas chętnie pomogę,ale nie lubię paplaniny bez sensu,bo uważam,że na treningu szkoda na to czasu
Stary 2014-11-20, 13:30   #15
LadyLynn
Raczkowanie

też uważam, że na siłowni każdy powinien się skupić na sobie, ale pytanie nie było związane z modą, tylko jeśli dobrze rozumiem z funkcjonalnością. Każdy ma prawo czuć się zagubiony przed pierwszym pójściem;] stałym bywalcom siłowni spakowanie swojej torby nie zajmuje już więcej niż 2min;p ja zabieram leginsy, koszulkę, buty, skarpetki, stanik sportowy, butelkę wody, ręcznik, żel pod prysznic i szczotkę do włosów;p
Stary 2014-11-20, 18:00   #16
Agafitness
Wtajemniczenie

Ja zawsze mam załadowaną torbę,bo ręcznik,buty,litrowa butelka wody + klapki pod natrysk,jakieś kosmetyki i suplementy diety zajmują trochę miejsca.
Warto mieć jeden ręcznik pod natrysk i jeden na trening,na który będziemy się kładli podzcas ćwiczeń.Wiekszość siłowni wymaga ręcznika do ćiczeń ze względów higienicznych
Stary 2014-11-21, 19:37   #17
Pearl Bolger
Przyczajenie

Dziewczyny! Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Dziś po raz trzeci byłam na siłowni i choć pierwszego dnia poczułam się niemal jak Bridget Jones https://38.media.tumblr.com/tumblr_m...462ao6_250.gif to dziś już moje ciało tak bardzo nie protestowało.
Co do stroju to wybrałam długie spodnie dresowe, tshirt i sportowy stanik. Dodam jeszcze, że ręcznik jak najbardziej się przydaje, no i skarpetki na zmianę również.
Co do zawstydzenia podczas pierwszej wizyty, to szybko mija. Człowiek skupia się na sobie i swoim ciele i w zasadzie przestaje widzieć ludzi dookoła (przynajmniej ja tak mam). Jedyne do czego nie mogę się przekonać to prysznic. Zawsze po treningu wracam do domu i tam się dopiero kąpię. Może dlatego, że w siłowni do której chodzę przebieralnia jest tak mała, że trudno o prywatność. Jutro idę do innej zobaczyć jak tam jest.
Pozdrawiam Was wszystkie!
Pearl Bolger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-22, 11:44   #18
Agafitness
Wtajemniczenie

Pearl Bolger - super,że rozpoczęłaś treningi siłowe.Życzę Ci wytrwałości w dążeniu do celu

Powiem Ci,że z tymi natryskami na siłowniach to jest często masakra.Ja musze po treningu brac natrysk,bo prosto z siłowni idę do pracy i nie mogę śmierdzieć,ale faktem jest,że wolałabym sie umyć w domu,bo szatnia jest tak skonstruowana,że faktycznie o intymności mozna zapomnieć.Na szczęście trenuje rano (godz.8.00) i najczęściej jestem jedyną kobietę,więc w szatni często jestem sama i chociaż tyle dobrze

Warto mieć też klapki pod natrysk,aby grzyba nie złapać

Jak będziesz potrzebowała jakiejś pomocy odnośnie treningów,to wal śmiało

Edytowane przez Agafitness
Czas edycji: 2014-11-22 o 11:45 Powód: błąd w pisowni
Stary 2014-11-23, 14:09   #19
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agafitness Pokaż wiadomość
Pearl Bolger - super,że rozpoczęłaś treningi siłowe.Życzę Ci wytrwałości w dążeniu do celu

Powiem Ci,że z tymi natryskami na siłowniach to jest często masakra.Ja musze po treningu brac natrysk,bo prosto z siłowni idę do pracy i nie mogę śmierdzieć,ale faktem jest,że wolałabym sie umyć w domu,bo szatnia jest tak skonstruowana,że faktycznie o intymności mozna zapomnieć.Na szczęście trenuje rano (godz.8.00) i najczęściej jestem jedyną kobietę,więc w szatni często jestem sama i chociaż tyle dobrze
Dlatego ja zawsze wybieram siłownię w okolicy domu i ćwiczę po pracy. Po treningu zbieram się szybko do domu i prysznic biorę we własnej łazience. Całe szczęście u mnie w okolicy jest bardzo dużo obiektów, a te łazienki mnie odpychają. W jednej siłowni kabina prysznicowa stała pośrodku szatni...
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-23, 16:17   #20
Agafitness
Wtajemniczenie

Ja nie mam żądnej siłowni blisko domu i ni emogę sobie wybrać takowej. Zresztą szczerze mówiąc ważniejsze od szatni jest dla mnie wyposażenie samej siłowni
Stary 2014-11-23, 22:49   #21
traicionera
Zakorzenienie

Ja zawsze chodze wieczorem, wiec myje sie juz w domu. Jakos nie przekonuje mnie branie prysznica w jakims klubie sportowym i ciesze sie, ze nie mam takiej koniecznosci.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości