|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zaniedbana czy oszalalam i wyolbrzymiam wszystko?
Hej
![]() ![]() Dzis sie poklocilismy,jak zwykle poszło o bzdety...pytałam sie go w tamtym tygodniu czy pojedzie w jedno miejsce ze mna-obiecał ze w dzien w który nie pójdzie do pracy jak najbardziej. Pytam sie rano czy jedziemy- naskakuje Namibię ze pierw to on musi wyprostować sprawy uczelniane a pózniej myślec o pierdołach i ze jestem egoistką bo pomyślałam tylko o sobie... Nie wiem,moze to wszystko wyolbrzymiam,moze rzeczywiście jestem egoistką,ale czuje sie ostatnio dziwnie...sama pracuje,to bardziej umysłowa praca i tez często jestem przetyrana,do tego dochodzą obowiązki domowe,ale zawsze staram sie wszystko tak ułożyć żebyśmy chociaz troszkę czadu sami spędzili. Dodam ze jakiś czas temu moj chłopak miał podobna prace,często imprezowal(zanim byliśmy para) a mimo wszystko zawsze był pełen sił. Proszę o rady! I z góry przepraszam za błędy,pisze z tel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaniedbana czy oszalalam i wyolbrzymiam wszystko?
Nie mogłaś dać tego posta na Intymne?
![]() I nie mieszaj w to wszystko biednej Namibii :P Edytowane przez 201705230905 Czas edycji: 2014-11-18 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jesli facet zarywa noce to nie ma sie co dziwic, ze w koncu organizm nie wytrzymal i ciagle wola "spac". A on szuka w ogole jakiejs innej pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony warto mu okazać trochę wyrozumiałości-ciężka praca itd. Wiadomo, że musi się przystosować do nowego trybu życia. Ale jak ten stan trwa już jakiś czas, to też powinien się ogarnąć. Uczelnia, praca i związek, to nie jest łatwe do pogodzenia, ale na pewno wykonalne. Tylko trzeba razem usiąść i to jakoś opracować. Nawet jeśli skutkowałoby to życiem pod harmonogram
![]()
![]() |
#7 | |
.
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale może on w tym klubie popija coś albo bierze i stąd taki zrobił się "odmieniony"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Pisałaś o chorobie. Na co chorował? Może to jakieś pokłosie choroby w połączeniu z pracą i studiami - wcale bym się wtedy nie dziwiła, że facet zmęczony i drażliwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Byc moze jest na cos chory. Ja mam miesiace gdzie mam dosc niski cukier i poprostu zasypiam siedzaco.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
taka nocna praca potrafi rozwalic czlowieka. po 3 miechach mialam dosyc i ciagle chcialo mi sie spac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
sissy that walk
|
Myślę, że ta irytacja i ciągły sen biorą się z rozregulowania, przemęczenia, być może zbyt dużej ilości obowiązków. Nie każdy jest na tyle wytrzymały i fizycznie i psychicznie, żeby ciągnąć dwa kierunki studiów, co zawsze wiąże się ze stresem, i pracować na nocki. Po jakimś czasie może się to bardzo odbijać na samopoczuciu i jakości życia.
Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem byłaby szczera, poważna rozmowa, bo nie może być też tak, że warczy na Ciebie bez powodu i że nie macie ze sobą żadnego kontaktu niemalże. Pogadajcie o jego reakcjach na Twoją troskę, powiedz mu że nie chcesz źle a jedynie widzisz że nie bardzo sobie radzi, i spytaj z czym ma problem i czy myśli, że można by było jakoś to zmienić. Na dłuższą metę w ten sposób pewnie będziecie się na siebie wściekać i nic dobrego z tego wszystkiego nie wyjdzie. Może powinien np. wziąć dziekankę na jednym kierunku?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Narzucił na siebie zbyt wiele obowiązków, z którymi sobie nie radzi. Pewnie nie przyzwyczaił się jeszcze do takiego trybu życia (i może nie da rady się przyzwyczaić) i jest po prostu przemęczony i przez to często zdenerwowany. Porozmawiajcie o tej całej sprawie, może wspólnie coś ustalicie, bo ta sytuacja nie wpływa dobrze na Was i Wasz związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
A - teraz rada na wszystko
![]() I też się zgubiłam - te 2 kierunki to jak rozumiem studiuje na papierze tylko, bo na uczelnie nie chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi bardzo!
![]() - on studiuje dwa kierunki- jeden dziennie (który szczere mówiąc idzie mu jak krew z nosa bo próbuje go już skończyć przed 5 lat i wciąż jest w połowie, chociaż mówił że to zostawi to nadal "kontynuuje") na tym kierunku ma coś w stylu konsultacji, póki co nie musi chodzić na zajęcia tylko własnie na konsultacje i zaliczać to co zawalił, póki co tego nie robi, drugi zaocznie (bardziej przyszłościowy, zaczął w tym roku, to było jego marzenie)- tyle że nie uczy się, ostatni zjazd odpuścił - miał chorą wątrobę, miał też depresję, więc wiem że to też może odbijać sie na jego zdrowiu i samopoczuciu teraz. Może rzeczywiście trochę dramatyzuję ale nie podoba mi się to...dawniej nie było problemu czy zajęcia czy imprezy do rana, trochę pospał i było ok. Wczoraj mu powiedziałam co czuję, stwierdził że skoro tak czuję to chyba on nie spełnia moich oczekiwań. Powiedziałam że się martwię, że boję się o niego i jego zdrowie i że może powinien zrobić sobie badania, to zbył mnie i powiedział że jak ja bym tak pracowała to też bym była nieprzytomna. Tylko że on też nie pracuje codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.