Jakie odczucia po masażu ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-20, 21:35   #1
elf__
BAN stały

Jakie odczucia po masażu ?

Witam, jeszcze nigdy nie byłam u masażysty i mnie zastanawia jak to jest ? Miło fajne, naprawdę potem się człowiek lepiej czuje ?
I jeszcze jak z ceną ?
elf__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 23:14   #2
chryja_bez_ryja
BAN stały

Dot.: Jakie odczucia po masażu ?

A na jakiego rodzaju masaż chcesz iść? Bo rodzajów jest milion pięćset Osobiście polecam lomi lomi nui, ale tylko u osób posiadających certyfikat. No chyba, że chodzi Ci o jakiś masaż leczniczy.
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 14:26   #3
vitaa
Przyczajenie

GG do vitaa

Wszystko zależy od organizmu oraz od osoby wykonującej masaż. Czasami po masażu możemy czuć się źle ( do 3 zabiegów- podobno). Masaż przyspiesza pojawienie się miesiączki. Ja polecam masaż relaksacyjny. Uważam, że lepszy efekt możemy uzyskać po serii takiego zabiegu, ale trzeba się liczyć z kosztami.
Z tego co się orientuje to cena jest różnorodna. W zależności czy chcemy rozluźnić tylko jakąś konkretną część ciała np. kark (polecam!) -35 zł, czy całe ciało- 60-120 zł a nawet więcej.
Cena ulega zmianie, gdyż każdy masażysta indywidualnie dobiera ceny do własnego doświadczenia.
vitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 09:36   #4
Ania8605
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vitaa Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od organizmu oraz od osoby wykonującej masaż. Czasami po masażu możemy czuć się źle ( do 3 zabiegów- podobno). Masaż przyspiesza pojawienie się miesiączki. Ja polecam masaż relaksacyjny. Uważam, że lepszy efekt możemy uzyskać po serii takiego zabiegu, ale trzeba się liczyć z kosztami.
Z tego co się orientuje to cena jest różnorodna. W zależności czy chcemy rozluźnić tylko jakąś konkretną część ciała np. kark (polecam!) -35 zł, czy całe ciało- 60-120 zł a nawet więcej.
Cena ulega zmianie, gdyż każdy masażysta indywidualnie dobiera ceny do własnego doświadczenia.

Należy tu wstawić sprostowanie.
Masaż nie wpływa na cykl miesiączkowy.

Skupmy się przykładowo na klasycznym.
Po prawidłowo wykonanym masażu nie ma mowy o negatywnych odczuciach. Wystąpienie dolegliwości typu: ból głowy, nudności, długotrwałe zawroty głowy, wrażenie "bycia połamanym", ból mięśni nie wynikający z tzw. zakwasów - oznacza, że masaż trwał za długo, był zbyt intensywny, czyli źle dobrany pod względem płci i budowy osoby masowanej. Pod uwagę powinno się też wziąć fakt, który to jest zabieg z kolei.
Cenę masażu ustala szef danego gabinetu - często filigranowa kobieta zapłaci tyle samo co ważący 120km mężczyzna, masażysta nie ma na to wpływu zazwyczaj. No chyba, że na masaż udaliśmy się prywatnie.

Reakcją na odpowiednio przeprowadzony masaż klasyczny to uczucie głębokiego rozluźnienia, niesamowitej lekkości, rozgrzania, czasem wyciszenia i senności, a czasem chęci do działania w wyniku pozbycia się napięcia. Odczynem ze strony skóry jest lekki rumień, rozgrzanie oraz pobudzenie czynności gruczołów skórnych - potowy i łojowych.

Przy masażu relaksacyjnym efekty są bardzo podobne lecz o mniejszym nasileniu.
Ania8605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 22:09   #5
Slavija1
Przyczajenie

zawsze wszytko zależy od rodzaju masażu i nastawienia klienta masaże zazwyczaj relaksują. Są jednak wyjątki jak masaż segmentarny, który może być bolesny, bo jest masażem leczniczym )) ale też nie zawsze boli
Slavija1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 12:36   #6
linda00
Przyczajenie

Ja ostatnio wybrałam się na masaż gorącymi kamieniami i chciałabym się podzielić z wami moimi wrażeniami. Było... rewelacyjnie. Dawno nie czułam się tak wypoczęta i zrelaksowana jak właśnie po tym masażu. Obejmował on całe ciało a największą przyjemność sprawiła mi część poświęcona stopom. Masaż był przeprowadzony bardzo profesjonalnie i jestem pewna, że jeszcze wrócę do tego salonu. Jak ktoś chce namiary to niech pisze na priva.
linda00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 06:37   #7
Slavija1
Przyczajenie

Jeśli spodobał Ci się masaż gorącymi kamieniami a w szczególności rejon stóp, to spróbuj jeszcze refleksoterapii. Masaż refleksoterapeutyczny odpręża, dodaje energii i przede wszystkim jest pro zdrowotny. Niesamowicie rozluźnia całe ciało mimo że jest wykonywany głównie na stopach pozdrawiam
Slavija1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości