|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Samoopalacz zamiast bronzera ?
Witam : )
A więc zawsze używałam dwóch rodzai fluidu - jaśniejszego i ciemniejszego na policzki, ostatnio przerzuciłam się na puder bronzujący a teraz się zastanawiam czy nie użyć czegoś trwalszego... mianowicie chciałabym użyć w okolicach policzków samoopalacza. Co o tym myślicie ? Edytowane przez aleuname Czas edycji: 2011-12-28 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Samoopalacz zamiast bronzera ?
Tylko czy gdy nałożysz podkład efekt będzie nadal widoczny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no właśnie ostatnio staram się ograniczać fluid.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dlaczego ciemniejszy podkład nakładasz na policzki? To jest sposób na opaleniznę czy jak? Podkład powinien być idealnie w kolorze naszej cery i taki sam kolor na całej twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powracając do tematu z samoopalaczem uważam że to kiepski pomysł, radzę pozostać przy pudrze brązującym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Trik ten dostałam od zaprzyjaźnionej wizażystki. Poczytaj o tym w internecie, tak się robi. Nie chodzi o to, by ciemniejszy fluid był nie wiadomo jak ciemny, jedynie o ton ewentualnie dwa ciemniejszy od koloru skóry i do tego w odcieniu brzoskwiniowym, jedynie by wymodelować/podkreślić kości policzkowe. A nie wiem jaki masz samoopalacz- mój nadaje bardzo jasną, naturalną opaleniznę ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Oj całej twarzy na pewno smarować nie będę, ale dziękuje za rady : ) W takim razie po problemie, zostaje przy bronzerze ( tylko muszę sobie zrobić wycieczkę do sklepu bo właśnie mi się kończy). A jakie bronzery polecacie ?
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
od siebie polecam ziemie słoneczną lub egipską- bardzo fajna i wydajna rzecz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-trwałość -nie zapycha -starcza na wieki ja osobiście wolę ziemie słoneczną (odcień 03) bo egipska jest ciut za ciemna dla mnie, ale ja mam jasna karnację ![]() ![]() egipska jest w jednym odcieniu, ale jak nie jestes bardzo blada to powinna Ci pasować ![]() ja swoje kupiłam na targach kosmetycznych, ale wiem ze mozna je nabyć przez sieć http://bikor.pl/ http://esentia.pl/Lavertu_Puder_Ziem...zna_p25577.htm polecam jeszcze wątek dot obu produktów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50856 z innych pudrów polecam jeszcze Summer Bronzer EDMu i pudry Deborah w "wielkich spodkach" ale one raczej wychodzą jako edycje limitowane w okresie letnim ![]() Warte zainteresowania są jeszcze bronzery Earth Powder Nouby- mam i polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do bronzerów najlepiej poczytaj tu https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...ext=1&sort=999 Edytowane przez iamsolucky Czas edycji: 2011-12-28 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za rady : ) Również mam jasną karnacją więc chyba zapoluję na ziemie słoneczną : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.