|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Chora, patologiczna zazdrość i Budda
Witam wszystkich,
otóż mam 23 lata, 5 lat temu miałem ogromne, niebotyczne wręcz kompleksy, zerowe poczucie własnej wartości, etc. Miałem natomiast poczucie humoru i kulturę osobistą, czym przyciągnąłem do siebie świetną dziewczynę - ale z jeszcze większymi kompleksami. Dwie zakompleksione osobowości. Zaczęliśmy stawiać sobie idiotyczne zakazy - ja nie mogłem: - rozmawiać z dziewczynami (chyba że w szkole, jak już mnie o coś zapytają) - oglądać filmów (chyba że pod kontrolą mojej tż, żeby mi zasłaniała oczy podczas scen seksu) - słuchać muzyki wykonywanej przez kobiety, - czytać książek o kobietach, - oglądać czasopism (żadnych!) bo mogą być zdjęcia kobiet Kompletna, absolutna masakra. Ja nie byłem lepszy, zakazałem jej: - Oglądać bajek (Sic!) bo np. Alladyn jest przystojny nawet jako postać rysunkowa (nie oskarżacie mnie o trolling bo ja naprawdę miałem takie jazdy), - Gadać z kolegami, odpowiadać kolegom na ulicy "cześć" I generalnie nie mogła robić tego, czego sama mi zakazywała. Oczywiście regularnie łamalem te zakazy i kiedyś wyszło na jaw, że w tajemnicy poszedłem do kina na komedię romantyczną. Efekt - pół roku wypominania. Jak się okazało - ona też często mnie okłamywała i np. słuchała muzyki, której nie powinna. Ale w końcu dojrzałem. Nawróciłem się na buddyzm, zacząłem medytacje, lektury religijne, rozważania, spotkania z innymi buddystami, wykłady, etc. I oduczyłem się tych idiotyzmów, stałem się bardziej liberalny. Znikły moje kompleksy, poczucie własnej wartości wzrosło - i nauczyłem się dystansu do siebie. Problem w tym, że moja dziewczyna (chociaż bardzo stonowała, i wywalczyłem dużo praw dla siebie, mogę już ogladać, słuchać, ale filmy z ładnymi aktorkami są nadal dla mnie niedostępne) dalej - chyba nawet z przyzwyczajenia - wszystkiego mi zabrania. Jest ładna i często jej to mówię - ale twierdzi, że ona jest innego zdania i dlatego będzie mnie kontrolować. Co robić? Rozważam terapię, nie chce się rozstawać bo jesteśmy szczęśliwi i te zakazy aż tak nie oddziałują na życie, ale czasami bywają mocno irytujące. Chcę to zmienić jakoś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Chora, patologiczna zazdrość i Budda
Cytat:
![]() Jesteście szczęśliwi mimo tej patologii? ![]() Czy ona w ogóle chce terapii lub cokolwiek zrobić z tymi kompleksami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Cytat:
![]() Zamykając swoją dziewczynę przed kontaktami z większością ludzi, pogłębiasz jej kompleksy, tak jak ona pogłębiała Twoje. Zastanów się nad tym związkiem, bo nie będzie nigdy inaczej, będą kontrole z kim wychodzisz, a za chwilę grzebanie na poczcie, kontach bankowych i śledzenie... Już teraz wzajemnie się okłamujecie, nie będzie lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Jak w takim rygorze można być szczęśliwym,to chyba jakaś forma masochizmu.
Co robić?-wyluzować się. W sumie to po co ten wątek jak piszesz,że jesteście szczęśliwi? |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
and cigarettes
|
Skoro nie chcesz zerwać, a te zakazy w sumie nie przeszkadzają i dziewczyna jest ładna - to jaki dokładnie masz problem?
Masz jakąś listę tych ładnych aktorek, z którymi filmów nie możesz oglądać? |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Autorze, zakończ tę farsę, dziewczę niech idzie na terapię, Ty też. Tak patologicznej, skrajnej i obrzydliwej zazdrości nie "wyleczysz" buddyzmem.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Mam, to jest ok. 20 kobiet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak chcesz stworzyć z nią zdrowy związek(bo jak na razie taki nie jest), to oboje musicie się zapisać na terapie, czy do psychologa. Ale wydaje mi się, że będziecie się wzajemnie nakręcać w waszych kompleksach, zaczniecie walczyć, bo ty jak widzę ztego wychodzisz, a ona wciąż tkwi i to się w końcu rozpadnie. Nie mówię, że na pewno, tak mi ię tylko wydaje
![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
Razem doszliście do tej listy, czy też może ona taką listę Ci zrobiła? I jakie to kobiety?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jak to czytałam, to się włos jeżył.. To nie jest chore. To jest wręcz przerażające. Wydaje mi się, że to nie jest już zwykła, czy nawet chorobliwa zazdrość, a jakieś poważne zaburzenia osobowościowe, psychiczne. Ja bym się udała na terapię dla par (o ile chcecie to ciągnąć) + terapeuta/ wizyta u psychiatry dla każdego z osobna. Nie zdziwiło by mnie gdyby ta historia miała jakiś tragiczny finał, czego oczywiście autorowi wątku absolutnie nie życzę.
#11 |
BAN stały
|
Jakby to powiedzieć... po prostu oglądaliśmy różne filmy i jak ktoś był zbyt ładny to od razu dostawałem zakaz. I tak się uzbierało, nie mogę oglądać Cameron Diaz, Binoche, Dody, Cate Blanchette, Kożuchowskiej, Joanny Krupy, etc. itd. Nie pamiętam wszystkich bo ciągle ktoś dochodzi.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Hehe, tak do tego przywykłem, że nawet nie wiem jak to jest straszne w oczach normalnych ludzi. Zrobię wszystko, żeby pójść z nią na tę terapię. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Tak prawdę powiedziawszy, to miałem zakaz wychodzenia do galerii handlowych bo tam dużo kobiet się kręci. Ale jakoś zbuntowałem się i tutaj nie naciskała, poza tym mówiła kiedyś że w filmach kobiety są ładniejsze niż w realu. Domyślam się też, że nie ma odwagi by to zrobić, bo w swoich oczach byłaby wtedy wariatką kompletną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zdajesz sobie sprawę, że to nie są żarty? To naprawdę może się źle skończyć.. Mam wrażenie, że Twoja dziewczyna zrobi wszystko, żebyś tylko wykonywał te jej polecenia i zakazy. Nie wiem tylko, i podejrzewam że Ty sam nie masz pojęcia, do czego może być zdolna. A przy zaburzeniach osobowości/ psychicznych taka miłość jest naprawdę niebezpieczna.
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Czlowiek z wiekiem Czas edycji: 2014-11-19 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
jestę wieszczę
|
wow, a myślałam, że to ja jestem typem zazdrośnicy
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Wladnie szoklam. Myslalam, ze na wizazu juz wszystko co sie tyczy zazdrosci widzialam, ale niet
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Noo ja tak samo, ale przy tym to ja jestem normalnie tolerancyjna do bolu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Do zdanie ostatecznie mnie przekonało, że wymyślasz. Nie wierzę ci, bo to absurdalne. Ale jeśli włączę się w grę. Dlaczego nie rzucisz w diabły chorej panny, która ci wszystkiego zabrania? Na siłę do psychiatry jej nie zawleczesz, a bez tego żyjesz w więzieniu pod jej pantoflem? I chodzisz po kryjomu do kina, jak dzieciak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zielona Driada
|
Normalnie nie wierzę.
![]()
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chodzę po kryjomu bo nie chcę wysłuchiwać tyrad i oglądać rozdzierania szat z tego powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to brzmi jak trolling...
Sent from my Windows Phone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
po drugiej stronie szafy
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.