|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Toczek - kiedy zdjąć w czasie ślubu?
Cześć,
Niedługo wychodzę za mąż, będę miała toczek z woalką nad twarzą. Kiedy powinnam go zdjąć? Czy w ogóle powinnam zdejmować? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Toczek - kiedy zdjąć w czasie ślubu?
Cytat:
Woalkę odchyla Pan Młody gdy już może pocałować żonę. A potem też trzeba jakoś ją odchylić przy składaniu życzeń.Świadkowa powinna pomóc jakoś do tyłu ją przełożyć Na czas przyjęcia, tańców to lepiej mieć coś zapasowego na głowę, stroik czy coś innego bo w woalce niewygodnie się je, pije, tańczy. A swoją drogą to po co sobie komplikować życie z tym toczkiem jak jest teraz tyle możliwości wyboru różnych ozdób głowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Gdy staniesz przed oltarzem to powinnas woalke podniesc.Dobrze upiety toczek nie powinien w niczym przeszkadzac.Zalezy czy bedziesz czyms rzucac,mozesz toczkiem a mozesz bukietem,chyba raczej lepiej byloby rzucanie bukietem.Jezeli bedziesz rzucac bukietem to w toczku zostajesz do konca wesela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja miałam toczek z woalką i według mnie jest 100razy lepszy niż welon nic ci nie przeszkadza nic się nie plącze nie ociera o twarz. A jak wcześniej było pisane dobrze w pięty będzie się trzymał całą ceremonie i przyjecie.
Zdjecie---->Fryzura Zdjecie-----> Toczek
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Miałam kilka klientek, które zdejmowały toczki przed pierwszym tańcem i wpinały sobie jakąś mniejszą ozdobę do włosów. Jeśli masz woalkę, która nachodzi na oczy i będziesz miała ten toczek przez cały czas, to pamiętaj, że na każdym zdjęciu możesz mieć później zasłonięte oko/ oczy - jeśli Ci to nie przeszkadza, to nie musisz nic zdejmować
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.