Czy udało wam się kiedyś zarazić kogoś perfumoholizmem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 11:45   #1
liv87
Guerlain Lover

Czy udało wam się kiedyś zarazić kogoś perfumoholizmem?

Tak jak w tytule: Czy udało wam się kiedyś zarazić kogoś perfumoholizmem?
Mi udało się to już kilkakrotnie, głównie w rodzinie (siostra, ciotka, mama - chociaż mama nie kupuje sobie, to woli jak ja jej oddaję zapachy, które mi się już znudziły i bardzo chętnie przyjmuje), ale pierwszy raz zdarzyło się, że moja koleżanka kupuje więcej perfum ode mnie i kusi na więcej

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 11:51   #2
Parabelka
Panaroja

Dot.: Czy udało wam się kiedyś zarazić kogoś perfumoholizmem?

Hyhy , małża zaraziłam

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 11:58   #3
liv87
Guerlain Lover

Zastanawiam się czy się tego zacząć bać koleżanka uwielbia świeżaki, ale już widzę, po tym jak zamówiła hurtem 50 próbek zapachów, które jej się spodobały z opisów i wyglądu flakoników, że zmienia jej się powoli gust - nawet Prada Candy jej się wczoraj spodobała

Stary 2015-02-19, 11:59   #4
Latiha
Zakorzenienie

Tak, moją przyjaciółkę Ma już niemal więcej flaszek ode mnie no więcej może nie, ale niektórych sama jej zazdroszę a jak zaczynała miała 3 zapachy od Naomi Campbell
i ona mnie nazywa swoim perfumowym guru

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 12:45   #5
201802151907
Konto usunięte

Mnie się udało nie tyle zarazić perfumoholizmem, ale zwracaniem uwagi na to, czym się pachnie.
Mój TŻ wcześniej używał jedynie wody po goleniu Hattrick, ale sukcesywnie podsuwałam mu kolejne zapachy pod nos i w tej chwili ma już kilka flakonów swoich ulubionych perfum. No i nie wyjdzie z domu bez psiknięcia się

Poza tym, to jednak czasami puka się w głowę, widząc jaką maniaczką perfum się staję, ale chyba uważa, że to niegroźna choroba, bo nadal ze mną jest

No i mnie też cieszy, że TŻ ładnie pachnie, same korzyści
201802151907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 12:46   #6
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Chyba - tzn jeszcze nie zaraziłam, ale koleżanka jest na dobrej drodze. Zaczęło się od tego, że powąchała u mnie Fille en Aiguilles, i uznała, że to hit, coś całkiem innego niż używała do tej pory - i kupiła flaszkę. Niedawno urodziła dziecko, i mówiła, że chciałaby coś ze sobą zrobić, bo nie czuje się po tym porodzie i ciąży tak atrakcyjna, jak by chciała - więc przygotowałam jej ze 20 próbek, tych które uważam za warte spróbowania - no i oudy zrobiły furorę Zobaczymy, co będzie dalej, ale są szanse na nowego użytkownika forum
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 17:48   #7
Idealist
Wtajemniczenie

Nie tylko, ze zarazilam perfumoholizmem ale wrecz wyhodowalam prawdziwego potwora - mojego TZ
Idealist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 18:03   #8
Bananalama
jestę wieszczę

ja zostałam zarażona przez filmiki wizażanki golgie, za co jej dziękuję serdecznie, bo nie wiedziałam, że życie może tak cudownie pachnieć
Teraz sukcesywnie staram się zarazić przyjaciółkę

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 20:11   #9
kasia-zuzia
Zadomowienie

Kama, zaraziłam Ciebie?
Eeee, Ty byłaś już zarażona kiedy się poznałyśmy dzięki temu forum
Stary 2015-02-19, 21:59   #10
kamanda77
Rozeznanie

GG do kamanda77

Cytat:
Napisane przez kasia-zuzia Pokaż wiadomość
Kama, zaraziłam Ciebie?
Eeee, Ty byłaś już zarażona kiedy się poznałyśmy dzięki temu forum
No właśnie miałam pisać, że może nie zaraziłam ja kogoś, ani ktoś mnie (chociaż przez Kasię choroba postąpiła u mnie znacznie)
ale nigdy nie spodziewałabym się, że spotkam taką samą zakręconą wariatkę perfumową jak ja
która posiada 3 koty jak ja
i mieszka po drugiej stronie ulicy
kamanda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 22:03   #11
Julie_K
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diewuszka Pokaż wiadomość
Mnie się udało nie tyle zarazić perfumoholizmem, ale zwracaniem uwagi na to, czym się pachnie.
Mój TŻ wcześniej używał jedynie wody po goleniu Hattrick, ale sukcesywnie podsuwałam mu kolejne zapachy pod nos i w tej chwili ma już kilka flakonów swoich ulubionych perfum. No i nie wyjdzie z domu bez psiknięcia się

Poza tym, to jednak czasami puka się w głowę, widząc jaką maniaczką perfum się staję, ale chyba uważa, że to niegroźna choroba, bo nadal ze mną jest

No i mnie też cieszy, że TŻ ładnie pachnie, same korzyści
Mogę się pod tym podpisać Kiedy poznałam mojego TŻ to pachniał, nie powiem Ale raczej nie zwracał uwagi na to, czym - czyli tym, co akurat wpadło w ręcę w ramach prezentu czy jakiejś promocji. Teraz ma około 20 flaszek, wykształcił mu się gust o tyle, że wie, co mu się podoba a co nie, no i musi zawsze czymś pachnieć, nawet kiedy siedzi cały dzień w domu
Na moje hobby patrzy raczej pobłażliwie, choć lubi to, że zawsze czymś pachnę i zawsze czymś innym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-21, 15:22   #12
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Nie zaraziłam jeszcze nikogo na takie stadium perfumoholizmu jakie u mnie obserwuję, albo nie wiem o tym
Ale udało mi się coś ważniejszego, mianowicie sprowadzić 2 koleżanki ze złej drogi na tę jedyną właściwą. Kiedyś używały fm, podróbek z targowiska a teraz już tylko oryginalne zapachy i wiedzą jak je odróżnić.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 19:50   #13
Iryska75
Zakorzenienie

Mnie zaraziło to forum,więc wszystkie jesteście współwinne : )
Ja zaraziłam córkę i siostrę (chociaż u niej jeszcze zapala się czerwona lampka)
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 20:48   #14
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Nie zaraziłam jeszcze nikogo na takie stadium perfumoholizmu jakie u mnie obserwuję, albo nie wiem o tym
Ale udało mi się coś ważniejszego, mianowicie sprowadzić 2 koleżanki ze złej drogi na tę jedyną właściwą. Kiedyś używały fm, podróbek z targowiska a teraz już tylko oryginalne zapachy i wiedzą jak je odróżnić.
Chwała Ci za to!

Co do zarażąnia - ja w ogóle zaraźliwa jestem. Nie tylko perfumeryjnie. Cokolwiek robię - jaram się tym jak dzika i ludzie często po prostu wierzą mi, że to jest fajne i chcą też spróbować.

Z drugiej strony - mnie też łatwo zarazić czymś nowym.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 21:08   #15
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Co do zarażąnia - ja w ogóle zaraźliwa jestem. Nie tylko perfumeryjnie. Cokolwiek robię - jaram się tym jak dzika i ludzie często po prostu wierzą mi, że to jest fajne i chcą też spróbować.

I to bardzo - mnie na sumieniu masz na pewno Szkoda tylko, że tak rzadko się ostatnio pojawiasz, człek się osierocony czuje
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 02:05   #16
liliza
El Cumpleaños Secreto

Ja nie zaraziłam nikogo, bo to ja zostałam zarażona
liliza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 09:32   #17
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Chwała Ci za to!

Racja Twoje opisy kadzidlakow sprawily, ze zaczelam jak glupia szukac wszystkich, ktore wymienilas na watku kadzidlanym - wydrukowalam sobie ten tekst, trzymam w moim notatniku perfumowym i odhaczam jak poznam jakies kolejne kadzidlo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2015-02-22, 09:45   #18
kasia-zuzia
Zadomowienie

Cytat:
Chwała Ci za to!

Jako kolejna osoba zgłaszam się do klubu zarażonych przez Ciebie osób
Miałam przyjemność być na prowadzonych przez Ciebie latem zeszłego roku warsztatach perfumeryjnych we Wrocławiu, co zaowocowało gruntownym przebudowaniem mojej kolekcji i fiksacją na punkcie niszy, którą wcześniej się w ogóle nie interesowałam
Stary 2015-02-22, 13:08   #19
AllekssandrA91
Zakorzenienie

Zaraziłam moją mamę. Kiedyś używała tylko antyperspirantu, teraz nie wyjdzie z domu bez użycia perfum.
Ma już ok. 10 własnych flaszek, i kilkanaście próbek/odlewek które dostaje ode mnie (ostatnio dziś podarowałam jej próbasa )

Raz nawet musiałam lecieć na ratunek do niej do pracy, bo zdarzyło jej się zapomnieć flaszeczki

Edytowane przez AllekssandrA91
Czas edycji: 2015-02-22 o 13:09
AllekssandrA91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-22, 14:34   #20
Vanilla
Zakorzenienie

nie wiem czy zaraziłam, ale w jakiś sposób przekonałam mamę i siostrę- mama teraz bardzo często używa perfum i to takich które JA jej kupię często też ma nie byle jakie np. z rozbiórek, które to perfumy jej oddaję, jeśli uznam, że jej będą bardziej pasowały.
Siostra zaś "wyszła" z zapachów avonowskich i w końcu poczuła różnicę między tanim zapachem (typu Avon) a tym, z wyższej półki.
Aktualnie używa namiętnie Armani Si Intense
Vanilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 16:29   #21
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
I to bardzo - mnie na sumieniu masz na pewno Szkoda tylko, że tak rzadko się ostatnio pojawiasz, człek się osierocony czuje
Daffi, ja zaglądam czasem, tylko nie bardzo wiem, co pisać. Ale tęskno mi za forum. Za Tobą i paroma jeszcze dziewczynami. Na szczęście część spotykam na blogu.

Cytat:
Napisane przez liliza Pokaż wiadomość
Ja nie zaraziłam nikogo, bo to ja zostałam zarażona
Tak się zaczyna. każda z nas tu kiedyś została zarażona. Taka natura zarazy, że się roznosi.
Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Racja Twoje opisy kadzidlakow sprawily, ze zaczelam jak glupia szukac wszystkich, ktore wymienilas na watku kadzidlanym - wydrukowalam sobie ten tekst, trzymam w moim notatniku perfumowym i odhaczam jak poznam jakies kolejne kadzidlo
Ależ mi miło. |
A wiesz, że ja też mam takie listy? Czasem trzymam je po kilka lat i powoli realizuję.

Cytat:
Napisane przez kasia-zuzia Pokaż wiadomość
Jako kolejna osoba zgłaszam się do klubu zarażonych przez Ciebie osób
Miałam przyjemność być na prowadzonych przez Ciebie latem zeszłego roku warsztatach perfumeryjnych we Wrocławiu, co zaowocowało gruntownym przebudowaniem mojej kolekcji i fiksacją na punkcie niszy, którą wcześniej się w ogóle nie interesowałam
Naprawdę? Podobały Ci się? Tak się cieszę!
A nisza... wciąga. Tyle nowych możliwości.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 17:09   #22
kasia-zuzia
Zadomowienie

Cytat:

Naprawdę? Podobały Ci się? Tak się cieszę!
A nisza... wciąga. Tyle nowych możliwości.
Oj, wciąga....
Bardzo mi się podobało na warsztatach i liczę, że może znów się pojawisz gdzieś w pobliżu - na pewno chętnie się wybiorę kolejny raz. A póki co podczytuję Twojego bloga .
Stary 2015-02-24, 07:07   #23
pozzzziomka
Zakorzenienie

Mamę, chłopaka, 2 koleżanki
Edit i 3 koleżanki mamy albo i 4

Edytowane przez pozzzziomka
Czas edycji: 2015-02-24 o 07:08
pozzzziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 08:08   #24
Biała Dama
Zakorzenienie

Mój mąż się zaraził
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 08:46   #25
AAAnka
Wtajemniczenie

Ja odkąd pamiętam zawsze musiałam mieć jakies perfumy, zdarzały sie na początku jakieś Avonowskie, potem zazwyczaj Pret'a Porte, Kookai, Bruno Banani-nie wyłaziłam chyba dalej....Jedna siostra utkwiła przy Evidence ale najstarsza.....toż ona jest temu wszystkiem winna!!!Co chwila czułam od niej coś ciekawego i ciągle podpytywałam , co to?Dzięki niej kupiłam Pure Woman B.B., potem Lady Million, potem dostałam od niej Lanvin Eclat Arpege....dawała mi nowości do testowania, często w ukryciu przed jej mężem kupowałam jej w perfumeriach internetowych jakieś cuda które brała w ciemno...Zawsze coś górnopółkowego....Ja zaczęłam "niuchać" na dobre i co najgorsze (niestety) czytać.Tym sposobem trafiłam na My Manifesto Isabelli Rossellini i lawina ruszyła....czytanie, analizowanie nut, masa zamawianych próbek, testowanie, wymiany z siostrą....Ja zaczęłam tworzyć listy moich "must have" i co chwilę cos do niej dopisuję... Niedawno siostra zaoferowała mi (za darmo!)prawie pełne Pure Poison sprzed reformulacji, które kiedyś, kiedyś jej kupiłam w tajemnicy (dla niej za cięzkie a dla mnie to już taki zapach to piórko). Tak więc "zatruła" mnie i teraz męczę sie aby zdobyć wszystkie Trucizny....Wydaję coraz więcej kasy na to hobby-stawiam sobie limity, czesto łamię się, bo okazja, niska cena, unikat-srutu tutu...Kiedy coś powiem o perfumach o jakimś składniku co wyczuwam-patrzą na mnie jak na idiotkę (jaka paczula?co to?). Synek mi ostatnio zagroził że jak nie oddam mu jakiejś tam zabawki to on wyrzuci wszystkie moje perfumy i nie będę miała już tych moich perfumów Choć zawsze mówi że ładnie pachnę Raz tylko na Alien Essence Absolue oboje na raz przy wąchaniu próbki zrobiliśmy "o fuuuuu!!!!!"A synek dodał "To nie było ładne..."
W pracy zaraziłam koleżankę, choć ona ma skłonności do brania co popadnie( bo ładny flakonik!). Śmieją się za mnie bo jak przychodzi ktoś do biura to zazwyczaj od razu wiem czym pachnie- i tylko pada pytanie-no to czym pachniała dziś??? Eee tam, fiu bździu mam w głowie z tymi perfumami jak mawia mąż.....a u niego próbek coraz więcej.....
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 09:58   #26
bogusia32
Wtajemniczenie

Oj tak , zaraziłam kilka osób; siostrę, szwagierkę a i małżon też już byle czym się nie chce psikać.
Po kilku odlewkach ,jakie mu załatwiłam na wymiankowym , jest coraz bardziej wybredny przy wyborze kolejnego zapachu

Chyba też mogę wpisać na listę swoją 9 letnią córcię, która wprost uwielbia niuchać moje zapachy i jak wie że ma przyjść coś nowego, jest tak samo podekscytowana jak ja Póki co ,ma tam swoje mgiełki i wody toaletowe, takie delikutaśne ,ale myślę że z wiekiem wyrobi się jej dobry gust perfumeryjny.

Co do niszy..., gdyby nie to że większość przyprawia mnie o migrenowy wręcz ból głowy ,pewnie bym nosiła ,a tak to doopa .Nie wiem co w tych zapachach jest że tak na mnie działają, podobnie jak zapachy przesłodzone typu Black XS
Stary 2015-02-24, 10:56   #27
pozzzziomka
Zakorzenienie

I bratanicę mojego chłopaka - coś czuję, ze z niej to wyrosnie kolejny perfumoholik
Stary 2015-02-26, 22:22   #28
201605091004
Konto usunięte

Poniekąd, bo jest to perfumoholizm kontrolowany.

Edytowane przez 201605091004
Czas edycji: 2015-02-26 o 22:23
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-27, 09:04   #29
Sabasza
Rozeznanie

Czesc dziewczyny. Ja nie zarazilam nikogo, ale zostalam zarazona i dlatego wlasnie jestem na tym forum.

Zawsze mialam na polce kilka zapachow, ale zaczelam czesciej wachac dzieki znajomemu, ktory zawsze pieknie pachnial i nie potrafil przejsc obojetnie obok zadnej perfumerii. Wiec i ja, sila rzeczy, zaczelam sie troche szerzej interesowac.

A niedawno jedna z tutejszych aktywnych wizazanek wprowadzila mnie w tajniki waszego forum, i chwala jej za to
Sabasza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-28, 09:30   #30
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
ja zostałam zarażona przez filmiki wizażanki golgie, za co jej dziękuję serdecznie, bo nie wiedziałam, że życie może tak cudownie pachnieć
Teraz sukcesywnie staram się zarazić przyjaciółkę
Oj, miło mi

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości