|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Guerlain Lover
|
Czy udało wam się kiedyś zarazić kogoś perfumoholizmem?
Tak jak w tytule: Czy udało wam się kiedyś zarazić kogoś perfumoholizmem?
Mi udało się to już kilkakrotnie, głównie w rodzinie (siostra, ciotka, mama - chociaż mama nie kupuje sobie, to woli jak ja jej oddaję zapachy, które mi się już znudziły i bardzo chętnie przyjmuje), ale pierwszy raz zdarzyło się, że moja koleżanka kupuje więcej perfum ode mnie i kusi na więcej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Panaroja
|
Dot.: Czy udało wam się kiedyś zarazić kogoś perfumoholizmem?
Hyhy , małża zaraziłam
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guerlain Lover
|
Zastanawiam się czy się tego zacząć bać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak, moją przyjaciółkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ona mnie nazywa swoim perfumowym guru ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mnie się udało nie tyle zarazić perfumoholizmem, ale zwracaniem uwagi na to, czym się pachnie.
Mój TŻ wcześniej używał jedynie wody po goleniu Hattrick, ale sukcesywnie podsuwałam mu kolejne zapachy pod nos i w tej chwili ma już kilka flakonów swoich ulubionych perfum. No i nie wyjdzie z domu bez psiknięcia się ![]() Poza tym, to jednak czasami puka się w głowę, widząc jaką maniaczką perfum się staję, ale chyba uważa, że to niegroźna choroba, bo nadal ze mną jest ![]() No i mnie też cieszy, że TŻ ładnie pachnie, same korzyści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Chyba - tzn jeszcze nie zaraziłam, ale koleżanka jest na dobrej drodze. Zaczęło się od tego, że powąchała u mnie Fille en Aiguilles, i uznała, że to hit, coś całkiem innego niż używała do tej pory - i kupiła flaszkę. Niedawno urodziła dziecko, i mówiła, że chciałaby coś ze sobą zrobić, bo nie czuje się po tym porodzie i ciąży tak atrakcyjna, jak by chciała - więc przygotowałam jej ze 20 próbek, tych które uważam za warte spróbowania - no i oudy zrobiły furorę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nie tylko, ze zarazilam perfumoholizmem ale wrecz wyhodowalam prawdziwego potwora - mojego TZ
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
jestę wieszczę
|
ja zostałam zarażona przez filmiki wizażanki golgie, za co jej dziękuję serdecznie, bo nie wiedziałam, że życie może tak cudownie pachnieć
![]() Teraz sukcesywnie staram się zarazić przyjaciółkę ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kama, zaraziłam Ciebie?
![]() Eeee, Ty byłaś już zarażona kiedy się poznałyśmy dzięki temu forum ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nigdy nie spodziewałabym się, że spotkam taką samą zakręconą wariatkę perfumową jak ja która posiada 3 koty jak ja i mieszka po drugiej stronie ulicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na moje hobby patrzy raczej pobłażliwie, choć lubi to, że zawsze czymś pachnę i zawsze czymś innym.
![]() |
![]() |
#12 |
perfumowy zawrót głowy
|
Nie zaraziłam jeszcze nikogo na takie stadium perfumoholizmu jakie u mnie obserwuję, albo nie wiem o tym
![]() Ale udało mi się coś ważniejszego, mianowicie sprowadzić 2 koleżanki ze złej drogi na tę jedyną właściwą. Kiedyś używały fm, podróbek z targowiska a teraz już tylko oryginalne zapachy i wiedzą jak je odróżnić.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie zaraziło to forum,więc wszystkie jesteście współwinne : )
Ja zaraziłam córkę i siostrę (chociaż u niej jeszcze zapala się czerwona lampka) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zarażąnia - ja w ogóle zaraźliwa jestem. Nie tylko perfumeryjnie. Cokolwiek robię - jaram się tym jak dzika i ludzie często po prostu wierzą mi, że to jest fajne i chcą też spróbować. ![]() Z drugiej strony - mnie też łatwo zarazić czymś nowym. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
El Cumpleaños Secreto
|
Ja nie zaraziłam nikogo, bo to ja zostałam zarażona
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam przyjemność być na prowadzonych przez Ciebie latem zeszłego roku warsztatach perfumeryjnych we Wrocławiu, co zaowocowało gruntownym przebudowaniem mojej kolekcji i fiksacją na punkcie niszy, którą wcześniej się w ogóle nie interesowałam ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zaraziłam moją mamę. Kiedyś używała tylko antyperspirantu, teraz nie wyjdzie z domu bez użycia perfum.
Ma już ok. 10 własnych flaszek, i kilkanaście próbek/odlewek które dostaje ode mnie (ostatnio dziś podarowałam jej próbasa ![]() Raz nawet musiałam lecieć na ratunek do niej do pracy, bo zdarzyło jej się zapomnieć flaszeczki ![]() Edytowane przez AllekssandrA91 Czas edycji: 2015-02-22 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy zaraziłam, ale w jakiś sposób przekonałam mamę i siostrę- mama teraz bardzo często używa perfum i to takich które JA jej kupię
![]() ![]() Siostra zaś "wyszła" z zapachów avonowskich i w końcu poczuła różnicę między tanim zapachem (typu Avon) a tym, z wyższej półki. Aktualnie używa namiętnie Armani Si Intense ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak się zaczyna. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wiesz, że ja też mam takie listy? Czasem trzymam je po kilka lat i powoli realizuję. ![]() Cytat:
![]() ![]() A nisza... wciąga. Tyle nowych możliwości. ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi się podobało na warsztatach i liczę, że może znów się pojawisz gdzieś w pobliżu - na pewno chętnie się wybiorę kolejny raz. A póki co podczytuję Twojego bloga ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mamę, chłopaka, 2 koleżanki
![]() Edit i 3 koleżanki mamy ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs Edytowane przez pozzzziomka Czas edycji: 2015-02-24 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż się zaraził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja odkąd pamiętam zawsze musiałam mieć jakies perfumy, zdarzały sie na początku jakieś Avonowskie, potem zazwyczaj Pret'a Porte, Kookai, Bruno Banani-nie wyłaziłam chyba dalej....Jedna siostra utkwiła przy Evidence ale najstarsza.....toż ona jest temu wszystkiem winna!!!Co chwila czułam od niej coś ciekawego i ciągle podpytywałam , co to?Dzięki niej kupiłam Pure Woman B.B., potem Lady Million, potem dostałam od niej Lanvin Eclat Arpege....dawała mi nowości do testowania, często w ukryciu przed jej mężem kupowałam jej w perfumeriach internetowych jakieś cuda które brała w ciemno...Zawsze coś górnopółkowego....Ja zaczęłam "niuchać" na dobre i co najgorsze (niestety) czytać.Tym sposobem trafiłam na My Manifesto Isabelli Rossellini i lawina ruszyła....czytanie, analizowanie nut, masa zamawianych próbek, testowanie, wymiany z siostrą....Ja zaczęłam tworzyć listy moich "must have" i co chwilę cos do niej dopisuję... Niedawno siostra zaoferowała mi (za darmo!)prawie pełne Pure Poison sprzed reformulacji, które kiedyś, kiedyś jej kupiłam w tajemnicy (dla niej za cięzkie a dla mnie to już taki zapach to piórko
![]() ![]() ![]() W pracy zaraziłam koleżankę, choć ona ma skłonności do brania co popadnie( bo ładny flakonik!). Śmieją się za mnie bo jak przychodzi ktoś do biura to zazwyczaj od razu wiem czym pachnie- i tylko pada pytanie-no to czym pachniała dziś??? Eee tam, fiu bździu mam w głowie z tymi perfumami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak , zaraziłam kilka osób; siostrę, szwagierkę a i małżon też już byle czym się nie chce psikać.
Po kilku odlewkach ,jakie mu załatwiłam na wymiankowym , jest coraz bardziej wybredny przy wyborze kolejnego zapachu ![]() Chyba też mogę wpisać na listę swoją 9 letnią córcię, która wprost uwielbia niuchać moje zapachy i jak wie że ma przyjść coś nowego, jest tak samo podekscytowana jak ja ![]() Co do niszy..., gdyby nie to że większość przyprawia mnie o migrenowy wręcz ból głowy ,pewnie bym nosiła ,a tak to doopa .Nie wiem co w tych zapachach jest że tak na mnie działają, podobnie jak zapachy przesłodzone typu Black XS ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
I bratanicę mojego chłopaka - coś czuję, ze z niej to wyrosnie kolejny perfumoholik
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Poniekąd, bo jest to perfumoholizm kontrolowany.
![]() Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2015-02-26 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Ja nie zarazilam nikogo, ale zostalam zarazona i dlatego wlasnie jestem na tym forum.
Zawsze mialam na polce kilka zapachow, ale zaczelam czesciej wachac dzieki znajomemu, ktory zawsze pieknie pachnial i nie potrafil przejsc obojetnie obok zadnej perfumerii. Wiec i ja, sila rzeczy, zaczelam sie troche szerzej interesowac. A niedawno jedna z tutejszych aktywnych wizazanek wprowadzila mnie w tajniki waszego forum, i chwala jej za to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.