|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szybkowar
Witam
Właśnie zostałam posiadaczką szybkowaru pfilipiak, ale nie mam najmniejszego pojęcia jak sobie z nim poradzić. Miało być łatwo, zdrowo i szybko... Może ktoś ma doświadczenia, proszę o pomoc od podstawowych przepisów, np. jak ugotować ziemniaki, kaszę po inna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybkowar
Ja dostalam szybkowar jako prezent slubny i dlugo balam sie go uzywac, ze niby cos zle zmontuje i mi wybuchnie
![]() Ale chetnie poczytam jakie doswiadczenia maja inne wizazanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Co ciekawe, ja przytargałam do wspólnego mieszkania szybkowar, od mamy dostałam
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Robiłam gołąbki. Ryż ekstra (2szklanki ryżu, 3 szklanki wody 3-4 minuty). Gołąbki 9 minut i gotowe. Nie wiem jednak jak (czy w ogóle można) zaparzyć kapustę? Proszę o wskazówki.
Bardzo dobre są ziemniaki+ inne warzywa (seler, pietruszka także ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- I czosnek. Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() W starym szybkowarze też przede wszystkim gotowałam buraczki, ciecierzycę, wszelkiego rodzaju zupy i baaardzo często gulasze z wołowiny (wiadomo że wołowina długo się gotuje, a w szybkowarze od momentu zamknięcia się dzyndzelka trzeba było na to może 30 minut). Ziemniaków nie lubię gotować bo wychodzą niesłone, chyba że ktoś chce z nich zrobić piuree. Bigos jak najbardziej. A rosół to wolę gotować w zwykłym garnku bo podobno musi "oddychać" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mam w temacie szybkowarów pytanie: jaki się najlepiej sprawdzi do takiego gotowania raz na jakiś czas. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Nie potrzebuje takiego za 400 zł albo i więcej. Potrzebuję czegoś prostego, ale także, żeby posłużyło dłużej niż na kilka potraw ![]() Poradzicie coś w temacie drogie panie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.