![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Zmarli aktorzy....
Może to nie jest odpowiedni czas na wspominanie zmarłych, ale właśnie dziś naszła mnie taka refleksja, jak wielu wybitnych i znanych aktorów odeszło już od nas...
Skąd ta refleksja???? Otóż w sobotę leciał w TV znany chyba wszystkim polski film "Kogel-mogel". Dzisiaj z ciekowości chciałam wyszukać w internecie informacji na temat aktorów, którzy zagrali w tym filmie. I coo.... Przystojny aktor, który wcielił się w rolę Pawła Zawady - Dariusz Siatkowski nie żyje już od ładnych paru lat ![]() Zaczęłam szukać informacji na temat innych aktorów, nie zdając sobie sprawy sprawy jak wielu z nami już nie ma... To tylko nieliczni: Daria Trafanowska Jerzy Turek Mariusz Sabiniewicz Maciej Kozłowski Gabriela Kownacka Leon Niemczyk Jeśli znacie innych zmarłych aktorów polskiej sceny, proszę o wpisy ![]()
... ............Może nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę ![]() ![]() Edytowane przez nika_88 Czas edycji: 2013-02-13 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmarli aktorzy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Łotewa
|
Ja często wspominam Waldemara Goszcza.
Strasznie sympatyczny był. Strasznie byłam w nim zakochana w dzieciństwie i w jego piosenkach... http://www.youtube.com/watch?v=-qkRoGk6mTY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przystojny był ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goszcz- pamietam go z serialu , o matko jaki to był sztywniak ![]() ![]() Nie wiedziałam, że aktor z Kogla nie żyje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Dolce vita
|
Jestem fanką zarówno Kogla Mogla, jak i Daleko od szosy. Byłam zaskoczona wiadomością, że Wiesia popełniła samobójstwo z miłości. Mowa o prawdziwej Annie Szczepaniak, 28 lat miała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
O kurczę ale zacofana jestem(nie śmiejcie się!), o śmierci niektórych to się z tego watku dopiero dowiedziałam ....
No ale o Goszczu to wiedziałam, pamiętam jaki to był szok... ![]() --- Mnie interesują amerykańskie gwiazdy, może dlatego bardziej kojarzę śmierć Patricka Swayze czy Leslie Nielsena, niż polskich aktorów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja też nie. Ale trudno jest przecież o wszystkich wiedzieć.
Mnie osobiście bardzo się przykro zrobiło, kiedy zmarł Heath Ledger. Jakoś ze śmierci aktorów chyba najbardziej ta mnie "dobiła". A z polskiej sceny to przychodzi mi teraz na myśli Gabriela Kownacka. Jak skaczę po kanałach, to często trafiam na Rodzinę Zastępczą (nie wiem, czy to w kółko leci, czy co) i jakieś dziwne jest to wrażenie, że ona tam jest, a przecież jej nie ma.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie szokiem była śmierć Brittany Murphy. Edit: za to z polskiej sceny bardzo zasmucila mnie smiercMariusza Sarbiniewicza Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-02-13 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mnie przypomina się, choć to nie aktor, młody prezenter z Roweru Błażeja- Marcin Kołodyński - taka tragiczna śmierć. Ponadto Hanka Bielicka- ją to uważałam chyba za nieśmiertelną, taki urok, siła życia. Krzysztof Kolberger- ogromnie podziwiałam jego wolę walki z chorobą, jak o tym mówił
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladalam ten program ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Janusza Zakrzeńskiego tez milo wspominam ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
damn good coffee
|
Zbigniew Zapasiewicz - i Jego piękna, wielka rola w 'Życie jak śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową'...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Roman Wilhelmi- za każdym razem gdy oglądam film czy serial z jego udziałem, myślę że naprawdę był genialny. Nie do podrobienia i niezastąpiony.
A tak na marginesie, moja mama oglądając "Samych swoich" musi za każdym razem wspomnieć, że główni aktorzy już nie żyją.
Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo) Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu. ![]() Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2013-02-13 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja zawsze będe pamiętać Ewę Sałacką i to jak zmarła http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...zeniu-osy.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
o matko !! o wiekszosci to nawet nie wiedziałam , że nie żyją ! szok , w jakiej niewiedzy do tej pory żyłam !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Copyraptor
|
Krystyna Feldman - wspaniała aktorka charakterystyczna, najbardziej znana jako Babka Kiepska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Łotewa
|
Pamiętacie dziennikarza Marcina Pawłowskiego??
http://www.youtube.com/watch?v=XJO2B3GO2UM Pamiętam go wychudzonego po chorobie w TVN. Wilu aktorów juz odeszło.... Norbert z M jak Miłość.. czyli Sabiniewicz. Joanna Wizmur czyli Matylda z Pensjonatu pod Różą uwielbiałam ją w tej roli. Marek Perepeczko czyli Janosik bądź komendant w 13 Posterunku... Daria Trefankowska czyli Dusia z Szalonych liczb i żona dr Trettera z Na Dobre i na złe. Marek Walczewski czyli nie zapomniany Stępień z 13 Posterunku.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-02-13 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-02-13 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]() nie wiedzialam, ze on nie zyje.... Teraz doczytalam, ze zmarl w wyniku porazenia pradem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Marek Walczewski - nie wiedziałam że zmarł
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- O własnie i... Piotr Wawrzyńczak i Władysław Komar (Uszaty z killera!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Właściwie można go nazwać aktorem. Marcin grał w Rodzinie zastępczej chłopaka Majki - Darka
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Andrzej Łapicki i wyczyny jego żony
Elizabeth Taylor też nie żyje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Łotewa
|
a i ja sie kiepsko czuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.