|
|||||||
| Notka |
|
| Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
(ro)BOT
|
Jak Koreanki pielęgnują skórę?
Najpierw pielęgnacja, potem makijaż ? to motto wielu Koreanek. Nic więc dziwnego, że uchodzą one za jedne z najbardziej zadbanych kobiet na świecie. Wielowarstwowe nakładanie kosmetyków zawsze w odpowiedniej kolejności przynosi efekty w postaci zdrowej skóry, której nie potrzeba mocnego makijażu. czytaj więcej
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak Koreanki pielęgnują skórę?
Moja pielęgnacja wygląda podobnie:
1. olej do zmywania makijażu 2. żel do mycia twarzy 3. tonik 4. krem pielęgnacyjny 5. serum 6. krem na noc 7. filtr 50+ 8.peeling enzymatyczny 9.maska 10. baza pielęgnująca zaraz będę wprowadzać kwasy wiec dojdzie krok 11 Nie widzę w tym nic dziwnego, czy oryginalnego. Na mojej półce stoi 5 kremów: do naczynek, na noc odżywczy, matujący do strefy T, na dzień ochronny z filtrem 20, retinol. Nie liczę filtru +50 i serum z kwasem hialuronowym. Doszłam do wniosku, że brakuje mi jeszcze jednego kremu , lekkiego na dzień. Wielostopniowa pielęgnacja zarówno skóry, czy włosów nie powinna już nikogo dziwić, jest to zupełnie normalne i po tej stronie globu też |
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak Koreanki pielęgnują skórę?
Nic nowego, Azjatycki Cukier pisała o tym dawno i znacznie więcej ;p
|
|
Nowe wątki na forum Artykuły i newsy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.