|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
![]() Naprawdê dobra od¿ywka do w³osów.
Pomocy!! Moje w³osy s± po postu do.. niczego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 595
|
Dot.: Naprawdê dobra od¿ywka do w³osów.
Przejrzyj kwc,wizazanki zrecenzowa³y wiele od¿ywek.
Istniej± w±tki o pielêgnacji w³osów,nie jeden zreszt±,u¿yj wyszukiwarki.
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 123
|
to co powy¿ej + maseczka z jajka, oliwki i cytryny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 134
|
Wypróbowa³am miliony odzywek i maseczek, w³osy mam bardzo cienkie a koñcówki czêsto zniszczone farbowaniem.
Ostatnio odkry³am maseczkê firmy Ziaja w pude³ku (bia³e okr±g³e) i rewelacja!! Nie umywa siê do ¿adnej od¿ywki a próbowa³am ich naprawdê wiele ![]() W dodatku cena - oko³o 5 z³. Naprawdê warto "zaryzykowaæ" ![]()
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...y_1/maski.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 569
|
To zale¿y na ile pozwol± Ci zasoby pieniê¿ne. Od d³uzszego czasu stawiam na profesjonaln± pielêgnacjê, bo moim zdaniem drogeryjne od¿ywki i maski do najskuteczniejszych nie nale¿±. Chocia¿ pewnie w drodze wyj±tku mo¿na znale¿æ jak±s pere³kê.
Pomimo tego, ¿e raczej sporo wydajê na ró¿nego rodzaju specyfiki do w³osów, to ostatnio zakupi³am Jantar Farmony, który jest tani, ale ma rewelacyjny sk³ad. Z tego co zauwa¿y³am, wiêkszo¶æ osób na Wiza¿u stosuje go na scalp, ale ja nak³adam te¿ na d³ugo¶æ i w³osy coraz bardziej go ch³on±. Za tak± cenê to jest prawdziwa rewelacja. Z profesjonalnych: Produkty Alterna, ale uwaga kosztuj± ok. 200 z³. Joico K-Pak, ca³y zestaw, wzmacnia w³osy i widocznie regeneruje. Jest te¿ seria do w³osów suchych. Alfaparf, seria bambusowa (regeneracja) i fioletowa maska do w³osów bardzo suchych, genialnie nawil¿a. Dodatkowo jaki¶ czas temu odkry³am produkty Macadamia Natural Oil, które dos³ownie ka¿dy zachwala. Wczoraj dopiero zamówi³am, wiêc o efektach nie powiem, ale bardzo na nie liczê. Ponadto wspomniane wy¿ej w postach oleje, nawil¿aj± i nab³yszczaj±. Mam nadziejê, ¿e pomog³am ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 958
|
W±tków na ten temat jest ca³e mnóstwo, wystarczy przeszukaæ.
A poza tym nikt Ci nie pomo¿e jak nawet nie zna Twojej pielêgnacji i historii w³osów. Nie ma czego¶ takiego jak najlepsza od¿ywka. Ka¿demu s³u¿y co innego ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- StayInShape, to nie prawda, ¿e kosmetyki profesjonalne s± najlpesze. Nie wszystko co drogie jest lepsze ![]() To wszystko zale¿y od tego czego w³osy akurat potrzebuj±. U mnie hitami okaza³y siê kosmetyki niedrogie, które znajdujê tylko w ma³ych niepozornych drogeriach ![]()
#8 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 569
|
Cytat:
![]() Rozumiem, ¿e kosmetyki, które mi pomagaj± u kogo¶ mog± siê nie sprawdziæ. Normalna rzecz. Ka¿dy ma te¿ jakich¶ swoich faworytów ![]() Nie twierdzê, ¿e tylko profesjonalna pielêgnacja jest ok. Sama u¿ywam maseczek domowej roboty, oleje, bo lubiê ró¿norodno¶æ, ale od preparatów typu pantene etc. ja trzymam siê z daleka ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() Edytowane przez StayInShape Czas edycji: 2011-12-05 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja te¿ nie u¿ywam tych typu pantene, elseve....nafaszerowanych silikonami, stosujê kosmetyki bez nich, z wiêksz± ilo¶ci± ekstraktów. Dodatkowo nie wyobra¿am sobie pielêgnacji bez olei i wcierek ![]() A co do pogrubionego, to ¦wiête s³owa ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam siê w 100%
![]() A na przet³uszczanie jest te¿ mnóstwo ró¿nych specyfików. Mi pomog³a woda brzozowa i odstawienie silikonów ![]() Chocia¿ na okres zimy zamierzam zabezpieczaæ koñcówki preparatami z silikonami.
![]() |
#12 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 738
|
Dziwne ze jeszcze moderator nie zamknal tego watku, bo przeciez wizaz to kopalnia wiedzy o produktach i metodach dbania o wlosy
![]()
9.10.2013 zapuszczam w³osy. Aktualna d³ugo¶æ do ramion. 9.01.2014 w³osy za liniê obojczyków. 24.08. 2016 w po³owie drogi do talii ![]() Edytowane przez uca Czas edycji: 2011-12-07 o 04:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 302
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 134
|
ja proponuje przed myciem olejowanie a po umyciu glowy balsam do w³osów STAPIZ z jedwabiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 134
|
Cytat:
![]() |
#17 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 515
|
ja polecam waxa
![]() |
#18 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 061
|
Polecam od¿ywkê Isana z olejkiem babassu
![]() ![]()
#19 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
hej, ka¿da musi sobie dobraæ do swoich w³osów, ja do tej pory u¿ywa³am zawsze garnier szampon + od¿ywka (z tej samej firmy zawsze). U¿ywa³am do farbowanych, czerwona butelka, teraz kupi³am z dro¿d¿ami piwnymi taka przezroczysto pomarañczowa... , w³osy s± naprawdê ³adniejsze, takiz estaw starcza mi na ok 2 mies, mam krótkie w³osy. ale zmieniê graniera na BIEDRONKÊ ELISSE, wszystkie tak chwal±
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 595
|
joanna profesjonalna porzeczkowa na blogu mam jej recenzje swietna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 91
|
A ja siê zgadzam z StayInShape. U¿ywa³am wielu rzeczy i w³a¶nie te profesjonalne u mnie dzia³a³y. Zw³aszcza w ci±¿y i po korzysta³am z produktów Alterny. W moim odczuciu jest przepa¶æ miêdzy tymi kosmetykami a innymi profesjonalnymi. A je¶li dla kogo¶ interesuje by kosmetyk by³ dopieszczony sk³adem. Bez parabenów i innych ¶wiñstw. To Alterna jest dla niego. U mnie na blogu pisa³am o tych kosmetykach i jeszcze pewnie napiszê bo ci±gle z nich korzystam.
![]() Tak samo ja czujê☠ró¿nicê, miêdzy kosmetykami drogeryjnymi a tymi z salonów kosmetycznych czy fryzjerskich. Ale to oczywi¶cie subiektywne jest. ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.