Naprawdê dobra od¿ywka do w³osów. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-12-04, 21:14   #1
qwertywoman
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4
Unhappy

Naprawdê dobra od¿ywka do w³osów.

Pomocy!! Moje w³osy s± po postu do.. niczego , po prostu raz siê przet³uszczaj±, raz s± suche niczym siano. Jak na razie jestem na etapie czynnego poszukiwania dobrej od¿ywki do w³osów. W³a¶nie "utknê³am" na od¿ywce Garniera z aloesem. Niby jest dobra itd., ale nie daje efektów. Mia³am w³osy ufarbowane szamponetk± z Garniera i od¿ywka, która by³a do tej¿e farby do³±czona, by³a po prostu super i da³a d³ugotrwa³y efekt, bo trzyma³a co¶ ponad tydzieñ. Dlatego proszê Was o wskazanie naprawdê ¶wietnej od¿ywki do w³osów, bo zale¿y mi na tym, by moje w³osy by³y b³yszcz±ce, chocia¿ trochê :'(. I tu nie chodzi o bardzo szybki efekt, tylko o skuteczno¶æ i by nie "t³u¶ci³a" zbytnio moich w³osów. Zdajê siê na Was .
qwertywoman jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:27   #2
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 595
Dot.: Naprawdê dobra od¿ywka do w³osów.

Przejrzyj kwc,wizazanki zrecenzowa³y wiele od¿ywek.
Istniej± w±tki o pielêgnacji w³osów,nie jeden zreszt±,u¿yj wyszukiwarki.
Stary 2011-12-04, 21:31   #3
olutta
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 123

to co powy¿ej + maseczka z jajka, oliwki i cytryny
olutta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:21   #4
aska80
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 134

Wypróbowa³am miliony odzywek i maseczek, w³osy mam bardzo cienkie a koñcówki czêsto zniszczone farbowaniem.
Ostatnio odkry³am maseczkê firmy Ziaja w pude³ku (bia³e okr±g³e) i rewelacja!! Nie umywa siê do ¿adnej od¿ywki a próbowa³am ich naprawdê wiele.
W dodatku cena - oko³o 5 z³. Naprawdê warto "zaryzykowaæ"
Stary 2011-12-05, 14:56   #5
qwertywoman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aska80 Poka¿ wiadomo¶æ
Wypróbowa³am miliony odzywek i maseczek, w³osy mam bardzo cienkie a koñcówki czêsto zniszczone farbowaniem.
Ostatnio odkry³am maseczkê firmy Ziaja w pude³ku (bia³e okr±g³e) i rewelacja!! Nie umywa siê do ¿adnej od¿ywki a próbowa³am ich naprawdê wiele.
W dodatku cena - oko³o 5 z³. Naprawdê warto "zaryzykowaæ"
A to która¶ z nich?
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...y_1/maski.html
Stary 2011-12-05, 19:21   #6
StayInShape
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 569

To zale¿y na ile pozwol± Ci zasoby pieniê¿ne. Od d³uzszego czasu stawiam na profesjonaln± pielêgnacjê, bo moim zdaniem drogeryjne od¿ywki i maski do najskuteczniejszych nie nale¿±. Chocia¿ pewnie w drodze wyj±tku mo¿na znale¿æ jak±s pere³kê.
Pomimo tego, ¿e raczej sporo wydajê na ró¿nego rodzaju specyfiki do w³osów, to ostatnio zakupi³am Jantar Farmony, który jest tani, ale ma rewelacyjny sk³ad. Z tego co zauwa¿y³am, wiêkszo¶æ osób na Wiza¿u stosuje go na scalp, ale ja nak³adam te¿ na d³ugo¶æ i w³osy coraz bardziej go ch³on±. Za tak± cenê to jest prawdziwa rewelacja.

Z profesjonalnych:
Produkty Alterna, ale uwaga kosztuj± ok. 200 z³.
Joico K-Pak, ca³y zestaw, wzmacnia w³osy i widocznie regeneruje. Jest te¿ seria do w³osów suchych.
Alfaparf, seria bambusowa (regeneracja) i fioletowa maska do w³osów bardzo suchych, genialnie nawil¿a.
Dodatkowo jaki¶ czas temu odkry³am produkty Macadamia Natural Oil, które dos³ownie ka¿dy zachwala. Wczoraj dopiero zamówi³am, wiêc o efektach nie powiem, ale bardzo na nie liczê.

Ponadto wspomniane wy¿ej w postach oleje, nawil¿aj± i nab³yszczaj±.

Mam nadziejê, ¿e pomog³am
Stary 2011-12-05, 19:50   #7
izus_86
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 958

W±tków na ten temat jest ca³e mnóstwo, wystarczy przeszukaæ.
A poza tym nikt Ci nie pomo¿e jak nawet nie zna Twojej pielêgnacji i historii w³osów.
Nie ma czego¶ takiego jak najlepsza od¿ywka. Ka¿demu s³u¿y co innego

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

StayInShape, to nie prawda, ¿e kosmetyki profesjonalne s± najlpesze. Nie wszystko co drogie jest lepsze
To wszystko zale¿y od tego czego w³osy akurat potrzebuj±.
U mnie hitami okaza³y siê kosmetyki niedrogie, które znajdujê tylko w ma³ych niepozornych drogeriach
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielêgnacja twarzy

Moje w³osy
izus_86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 20:20   #8
StayInShape
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 569

Cytat:
Napisane przez izus_86 Poka¿ wiadomo¶æ
W±tków na ten temat jest ca³e mnóstwo, wystarczy przeszukaæ.
A poza tym nikt Ci nie pomo¿e jak nawet nie zna Twojej pielêgnacji i historii w³osów.
Nie ma czego¶ takiego jak najlepsza od¿ywka. Ka¿demu s³u¿y co innego

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

StayInShape, to nie prawda, ¿e kosmetyki profesjonalne s± najlpesze. Nie wszystko co drogie jest lepsze
To wszystko zale¿y od tego czego w³osy akurat potrzebuj±.
U mnie hitami okaza³y siê kosmetyki niedrogie, które znajdujê tylko w ma³ych niepozornych drogeriach
Otó¿ to. "Ka¿demu s³u¿y co innego". Daltego te¿, ja ze swojej strony wymieni³am profesjonalne od¿ywki, u mnie bardzo dobrze siê sprawdzaj±, a drogeryjne na moich w³osach nic by nie zdzia³a³y. Kiedy¶ takie stosowa³am i ¿adnej poprawy nie zauwa¿y³am. M.in. to by³o powodem do siêgniêcia po "ciê¿sz± artyleriê". Ponadto profesjonalne produkty zawieraj± wiêcej sk³adników od¿ywczych. Oczywi¶cie trafiaj± siê i buble w¶ród nich, które najzwyczajniej w ¶wiecie s± przereklamowane, a w¶rod drogeryjnych mog± byæ te o dobrym skladzie.
Rozumiem, ¿e kosmetyki, które mi pomagaj± u kogo¶ mog± siê nie sprawdziæ. Normalna rzecz. Ka¿dy ma te¿ jakich¶ swoich faworytów .
Nie twierdzê, ¿e tylko profesjonalna pielêgnacja jest ok. Sama u¿ywam maseczek domowej roboty, oleje, bo lubiê ró¿norodno¶æ, ale od preparatów typu pantene etc. ja trzymam siê z daleka . Mi oblepia³y w³os, daj±c tylko wizualnie dobry efekt, a nie poprawê jakiej oczekujê.
Pozdrawiam .

Edytowane przez StayInShape
Czas edycji: 2011-12-05 o 20:25
StayInShape jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-05, 20:36   #9
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StayInShape Poka¿ wiadomo¶æ
Otó¿ to. "Ka¿demu s³u¿y co innego". Daltego te¿, ja ze swojej strony wymieni³am profesjonalne od¿ywki, u mnie bardzo dobrze siê sprawdzaj±, a drogeryjne na moich w³osach nic by nie zdzia³a³y. Kiedy¶ takie stosowa³am i ¿adnej poprawy nie zauwa¿y³am. M.in. to by³o powodem do siêgniêcia po "ciê¿sz± artyleriê". Ponadto profesjonalne produkty zawieraj± wiêcej sk³adników od¿ywczych. Oczywi¶cie trafiaj± siê i buble w¶ród nich, które najzwyczajniej w ¶wiecie s± przereklamowane, a w¶rod drogeryjnych mog± byæ te o dobrym skladzie.
Rozumiem, ¿e kosmetyki, które mi pomagaj± u kogo¶ mog± siê nie sprawdziæ. Normalna rzecz. Ka¿dy ma te¿ jakich¶ swoich faworytów .
Nie twierdzê, ¿e tylko profesjonalna pielêgnacja jest ok. Sama u¿ywam maseczek domowej roboty, oleje, bo lubiê ró¿norodno¶æ, ale od preparatów typu pantene etc. ja trzymam siê z daleka . Mi oblepia³y w³os, daj±c tylko wizualnie dobry efekt, a nie poprawê jakiej oczekujê.
Pozdrawiam .
To fakt wiêkszo¶æ tych "profesjonalnych", to nic specjalnego, chyba tylko ta nazwa przyci±ga, ale zdarzaj± siê te¿ naturalne, przepraszam, ¿e tak odgórnie oceni³am
Ja te¿ nie u¿ywam tych typu pantene, elseve....nafaszerowanych silikonami, stosujê kosmetyki bez nich, z wiêksz± ilo¶ci± ekstraktów.
Dodatkowo nie wyobra¿am sobie pielêgnacji bez olei i wcierek

A co do pogrubionego, to ¦wiête s³owa
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje w³osy
Stary 2011-12-05, 22:01   #10
garfieldek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 373

ja polecam olejowanie

Wymianka
garfieldek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-05, 22:13   #11
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Poka¿ wiadomo¶æ
ja polecam olejowanie
Zgadzam siê w 100%

A na przet³uszczanie jest te¿ mnóstwo ró¿nych specyfików. Mi pomog³a woda brzozowa i odstawienie silikonów
Chocia¿ na okres zimy zamierzam zabezpieczaæ koñcówki preparatami z silikonami.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje w³osy
Stary 2011-12-07, 04:08   #12
uca
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 738

Dziwne ze jeszcze moderator nie zamknal tego watku, bo przeciez wizaz to kopalnia wiedzy o produktach i metodach dbania o wlosy . Ja bym polecila odzywke rozowa isany bo swietnie nawilza i nie ma silikonow, a do mycia jakikolwiek szampon ziolowy ktory oczysci wlosy w np. Joanna Naturia i jakis silikon jako zabezpieczenie na konce. No i oleje kup sobie np. kokosowy i ze slodkich migdalow zeby sprawdzic jakie oleje sluza twoim wlosom i to powinno wystarczyc.

Edytowane przez uca
Czas edycji: 2011-12-07 o 04:09
uca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:53   #13
_Blacky_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 302

Cytat:
Napisane przez qwertywoman Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³am w³osy ufarbowane szamponetk± z Garniera i od¿ywka, która by³a do tej¿e farby do³±czona, by³a po prostu super i da³a d³ugotrwa³y efekt, bo trzyma³a co¶ ponad tydzieñ.
Szamponem koloryzuj±cym Color & Shine? Je¶li chodzi o od¿ywkê z tego produktu to jest to ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36861,garnier-ultra-doux-apres-shampooing-huile-dargan-et-de-cranberry.html&next=1 albo bardzo podobna, ale chyba ta sama :P
_Blacky_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:58   #14
qwertywoman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Blacky_ Poka¿ wiadomo¶æ
Szamponem koloryzuj±cym Color & Shine? Je¶li chodzi o od¿ywkê z tego produktu to jest to ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36861,garnier-ultra-doux-apres-shampooing-huile-dargan-et-de-cranberry.html&next=1 albo bardzo podobna, ale chyba ta sama :P
Takkk! To ta! Dziêki wielkie
Stary 2011-12-08, 22:31   #15
anusiakk_kk
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 134

ja proponuje przed myciem olejowanie a po umyciu glowy balsam do w³osów STAPIZ z jedwabiem moje suche, rozjasnione koncowki s± g³adkie i l¶niace nie moge sie nadziwiæ ze tak fajnie sie ukladaja i nie s± takie napuszone i suche;p;p
anusiakk_kk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-09, 06:48   #16
aska80
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 134

Cytat:
Napisane przez qwertywoman Poka¿ wiadomo¶æ
Tak dok³adnie to te, wszystkie - dla mnie - s± rewelacyjne!! Naprawdê warto spróbowaæ.
Stary 2011-12-09, 10:01   #17
chandra
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 515

ja polecam waxa
Stary 2012-05-19, 16:46   #18
karolinga
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 061

Polecam od¿ywkê Isana z olejkiem babassu Natychmiastowe efekty, w³osy miêciutkie i nawil¿one
Stary 2012-06-02, 19:09   #19
mamajagody_2010
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

hej, ka¿da musi sobie dobraæ do swoich w³osów, ja do tej pory u¿ywa³am zawsze garnier szampon + od¿ywka (z tej samej firmy zawsze). U¿ywa³am do farbowanych, czerwona butelka, teraz kupi³am z dro¿d¿ami piwnymi taka przezroczysto pomarañczowa... , w³osy s± naprawdê ³adniejsze, takiz estaw starcza mi na ok 2 mies, mam krótkie w³osy. ale zmieniê graniera na BIEDRONKÊ ELISSE, wszystkie tak chwal±
mamajagody_2010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 06:36   #20
kafetka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 595

joanna profesjonalna porzeczkowa na blogu mam jej recenzje swietna
kafetka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:31   #21
LoveLuxury
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 91

A ja siê zgadzam z StayInShape. U¿ywa³am wielu rzeczy i w³a¶nie te profesjonalne u mnie dzia³a³y. Zw³aszcza w ci±¿y i po korzysta³am z produktów Alterny. W moim odczuciu jest przepa¶æ miêdzy tymi kosmetykami a innymi profesjonalnymi. A je¶li dla kogo¶ interesuje by kosmetyk by³ dopieszczony sk³adem. Bez parabenów i innych ¶wiñstw. To Alterna jest dla niego. U mnie na blogu pisa³am o tych kosmetykach i jeszcze pewnie napiszê bo ci±gle z nich korzystam.

Tak samo ja czujê☠ró¿nicê, miêdzy kosmetykami drogeryjnymi a tymi z salonów kosmetycznych czy fryzjerskich. Ale to oczywi¶cie subiektywne jest. ;-)
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-12-11 16:31:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.