|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Naprawdê dobra od¿ywka do w³osów.
Pomocy!! Moje w³osy s± po postu do.. niczego
.
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 595
|
Dot.: Naprawdê dobra od¿ywka do w³osów.
Przejrzyj kwc,wizazanki zrecenzowa³y wiele od¿ywek.
Istniej± w±tki o pielêgnacji w³osów,nie jeden zreszt±,u¿yj wyszukiwarki.
|
#3 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 123
|
to co powy¿ej + maseczka z jajka, oliwki i cytryny
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 134
|
Wypróbowa³am miliony odzywek i maseczek, w³osy mam bardzo cienkie a koñcówki czêsto zniszczone farbowaniem.
Ostatnio odkry³am maseczkê firmy Ziaja w pude³ku (bia³e okr±g³e) i rewelacja!! Nie umywa siê do ¿adnej od¿ywki a próbowa³am ich naprawdê wiele .W dodatku cena - oko³o 5 z³. Naprawdê warto "zaryzykowaæ"
|
#5 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...y_1/maski.html |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 569
|
To zale¿y na ile pozwol± Ci zasoby pieniê¿ne. Od d³uzszego czasu stawiam na profesjonaln± pielêgnacjê, bo moim zdaniem drogeryjne od¿ywki i maski do najskuteczniejszych nie nale¿±. Chocia¿ pewnie w drodze wyj±tku mo¿na znale¿æ jak±s pere³kê.
Pomimo tego, ¿e raczej sporo wydajê na ró¿nego rodzaju specyfiki do w³osów, to ostatnio zakupi³am Jantar Farmony, który jest tani, ale ma rewelacyjny sk³ad. Z tego co zauwa¿y³am, wiêkszo¶æ osób na Wiza¿u stosuje go na scalp, ale ja nak³adam te¿ na d³ugo¶æ i w³osy coraz bardziej go ch³on±. Za tak± cenê to jest prawdziwa rewelacja. Z profesjonalnych: Produkty Alterna, ale uwaga kosztuj± ok. 200 z³. Joico K-Pak, ca³y zestaw, wzmacnia w³osy i widocznie regeneruje. Jest te¿ seria do w³osów suchych. Alfaparf, seria bambusowa (regeneracja) i fioletowa maska do w³osów bardzo suchych, genialnie nawil¿a. Dodatkowo jaki¶ czas temu odkry³am produkty Macadamia Natural Oil, które dos³ownie ka¿dy zachwala. Wczoraj dopiero zamówi³am, wiêc o efektach nie powiem, ale bardzo na nie liczê. Ponadto wspomniane wy¿ej w postach oleje, nawil¿aj± i nab³yszczaj±. Mam nadziejê, ¿e pomog³am
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 958
|
W±tków na ten temat jest ca³e mnóstwo, wystarczy przeszukaæ.
A poza tym nikt Ci nie pomo¿e jak nawet nie zna Twojej pielêgnacji i historii w³osów. Nie ma czego¶ takiego jak najlepsza od¿ywka. Ka¿demu s³u¿y co innego ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- StayInShape, to nie prawda, ¿e kosmetyki profesjonalne s± najlpesze. Nie wszystko co drogie jest lepsze To wszystko zale¿y od tego czego w³osy akurat potrzebuj±. U mnie hitami okaza³y siê kosmetyki niedrogie, które znajdujê tylko w ma³ych niepozornych drogeriach
|
#8 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 569
|
Cytat:
. Daltego te¿, ja ze swojej strony wymieni³am profesjonalne od¿ywki, u mnie bardzo dobrze siê sprawdzaj±, a drogeryjne na moich w³osach nic by nie zdzia³a³y. Kiedy¶ takie stosowa³am i ¿adnej poprawy nie zauwa¿y³am. M.in. to by³o powodem do siêgniêcia po "ciê¿sz± artyleriê". Ponadto profesjonalne produkty zawieraj± wiêcej sk³adników od¿ywczych. Oczywi¶cie trafiaj± siê i buble w¶ród nich, które najzwyczajniej w ¶wiecie s± przereklamowane, a w¶rod drogeryjnych mog± byæ te o dobrym skladzie.Rozumiem, ¿e kosmetyki, które mi pomagaj± u kogo¶ mog± siê nie sprawdziæ. Normalna rzecz. Ka¿dy ma te¿ jakich¶ swoich faworytów .Nie twierdzê, ¿e tylko profesjonalna pielêgnacja jest ok. Sama u¿ywam maseczek domowej roboty, oleje, bo lubiê ró¿norodno¶æ, ale od preparatów typu pantene etc. ja trzymam siê z daleka . Mi oblepia³y w³os, daj±c tylko wizualnie dobry efekt, a nie poprawê jakiej oczekujê.Pozdrawiam .
Edytowane przez StayInShape Czas edycji: 2011-12-05 o 21:25 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te¿ nie u¿ywam tych typu pantene, elseve....nafaszerowanych silikonami, stosujê kosmetyki bez nich, z wiêksz± ilo¶ci± ekstraktów. Dodatkowo nie wyobra¿am sobie pielêgnacji bez olei i wcierek A co do pogrubionego, to ¦wiête s³owa
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam siê w 100%
![]() A na przet³uszczanie jest te¿ mnóstwo ró¿nych specyfików. Mi pomog³a woda brzozowa i odstawienie silikonów Chocia¿ na okres zimy zamierzam zabezpieczaæ koñcówki preparatami z silikonami.
|
#12 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 738
|
Dziwne ze jeszcze moderator nie zamknal tego watku, bo przeciez wizaz to kopalnia wiedzy o produktach i metodach dbania o wlosy
9.10.2013 zapuszczam w³osy. Aktualna d³ugo¶æ do ramion. 9.01.2014 w³osy za liniê obojczyków. 24.08. 2016 w po³owie drogi do talii Edytowane przez uca Czas edycji: 2011-12-07 o 05:09 |
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 302
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 134
|
ja proponuje przed myciem olejowanie a po umyciu glowy balsam do w³osów STAPIZ z jedwabiem
moje suche, rozjasnione koncowki s± g³adkie i l¶niace nie moge sie nadziwiæ ze tak fajnie sie ukladaja i nie s± takie napuszone i suche;p;p
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 134
|
Cytat:
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 515
|
ja polecam waxa
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 061
|
Polecam od¿ywkê Isana z olejkiem babassu
Natychmiastowe efekty, w³osy miêciutkie i nawil¿one
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
hej, ka¿da musi sobie dobraæ do swoich w³osów, ja do tej pory u¿ywa³am zawsze garnier szampon + od¿ywka (z tej samej firmy zawsze). U¿ywa³am do farbowanych, czerwona butelka, teraz kupi³am z dro¿d¿ami piwnymi taka przezroczysto pomarañczowa... , w³osy s± naprawdê ³adniejsze, takiz estaw starcza mi na ok 2 mies, mam krótkie w³osy. ale zmieniê graniera na BIEDRONKÊ ELISSE, wszystkie tak chwal±
![]() ![]()
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 595
|
joanna profesjonalna porzeczkowa na blogu mam jej recenzje swietna
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 91
|
A ja siê zgadzam z StayInShape. U¿ywa³am wielu rzeczy i w³a¶nie te profesjonalne u mnie dzia³a³y. Zw³aszcza w ci±¿y i po korzysta³am z produktów Alterny. W moim odczuciu jest przepa¶æ miêdzy tymi kosmetykami a innymi profesjonalnymi. A je¶li dla kogo¶ interesuje by kosmetyk by³ dopieszczony sk³adem. Bez parabenów i innych ¶wiñstw. To Alterna jest dla niego. U mnie na blogu pisa³am o tych kosmetykach i jeszcze pewnie napiszê bo ci±gle z nich korzystam.
![]() Tak samo ja czujê☠ró¿nicê, miêdzy kosmetykami drogeryjnymi a tymi z salonów kosmetycznych czy fryzjerskich. Ale to oczywi¶cie subiektywne jest. ;-) |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

.

.