|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Prezent od świadkowej
Hej dziewczyny.
W lecie 2015 będę świadkową na ślubie swojej najlepszej przyjaciółki. Znamy się od urodzenia i dlatego chciałabym dać jej w prezencie coś wyjątkowego, ale nie bardzo wiem co. Nie bardzo orientuję się w temacie świadkowania i prezentów, bo jeszcze nigdy świadkową nie byłam, a wesel unikam. Wpadłam na pomysł żeby wyprodukować jej na drutach jakaś piękną narzutę na łóżko. W jakimś neutralnym kolorze oczywiście. Co myślicie?
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent od świadkowej
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Wszyscy teraz chcą kasę, a od serca można dodać coś zrobionego przez siebie, może niekoniecznie zaraz narzutę, ale np poszewki ozdobne na jaśki, czemu nie
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dlaczego nie narzutę? Ładne narzuty( w jej stylu) są drogie. Po co ma kupować skoro ja mogę taką zrobić i dać w prezencie?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
My od świadka dostaliśmy pieniądze i było nam strasznie dziwnie i głupio, mimo że pieniądze od rodziny cieszyły. Ręcznie robiona narzuta to chyba nie jest dobry pomysł bo będzie krzywa itd. ale jakaś sklepowa, wybrana przez Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
❤ bee happy ❤
|
A może zapytać przyszłą pannę młodą co by chcieli na prezent?
Może akurat czegoś potrzebują?
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Byłam niedawno świadkiem i dałam pieniądze, ale oprócz tego zamówiłam na allegro skrzynkę na wino. Jest dużo wzorów, różne kolory drewna, do tego wybierasz jaki napis. Efekt był super. Moi pieniędzy już pewnie nie mają, bo wiadomo, kasa znika, ale ta skrzynka stoi u nich na półce i jest ozdobą, są na niej imiona ich, moje, życzenia, data ślub i wiersz. Oczywiście, w środku było też wino ode mnie.
Co do narzuty, to jest od serca, ale troszkę dziwne, no może jako dodatek do prezentu. Taka rzecz to pożywka dla roztoczy, a Twojej pracy mogą po prostu nie docenić, bo w sklepie jest zatrzęsienie ładnych, maszynowych kap. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie istnieje jakiś spis prezentów, które można dać wyłącznie z okazji ślubu, więc tu okazja nie ma znaczenia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieniazkow raczej bym nie dawała jezeli juz prezent rozwazasz.. mozesz ją zapytać czy jest cos o czym marzą... choc kurcze mnie brat zapytał bo nie chce dac koperty i zonk. bo ja nie wiem. nie chce mu mowic o czyms za 800zł czy 1500 czy niewiadomo ile bo nie wiem ile kaski chciałby przeznaczyc ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Od świadkowej dostaliśmy kosz piknikowy-kiedyś wspomniałam przy okazji, że fajny gadżet
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
żona bez ogona
|
Jeśli wiesz, że jej się spodoba i lubi takie rzeczy to jak najbardziej narzuta jest dobrym pomysłem. Dodatkowo ręcznie robiona, a nie kupiona w sklepie, chociaż sklepowe też można dostać piękne.
Ja gdybym była świadkową mimo wszystko nie dawałabym tylko samego prezentu... jeśli Twoja przyjaciółka robi małe skromne przyjęcie to okej, ale jeśli robi normalne wesele to źle bym się czuła gdybym nie dała koperty, ale to ja ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Zawsze prezent własnoręcznie zrobiony jest od serca. Doceniam bardziej takie gifty niż zakupione. Aczkolwiek to nie lada sztuka żeby trafić w czyjś gust, i jeśli nie byłabym pewna że się spodoba, pozostałabym przy tradycyjnym zakupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym sie ucieszyla z takiej narzuty,mi sie strasznie podobaja takie robione na szydelku,biale sa sliczne.Ale na zrobienie takiej narzuty to na pewno z 6 miesiecy potrzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A może jakiś karnet lub voucher na wyjazd na weekend gdzieś? Moja koleżanka jak była świadkową u swojej siostry to się z rodzicami Młodych i Świadkiem ściepnęli i kupili bilety na miesiąc miodowy na Karaibach
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ramach ciekawostek i koślawych kap: czytałam, że tkacze dywanów specjalnie robią błędy w ściegu, żeby nie budzić zazdrości bogów i żeby zła energia miała którędy uchodzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.