|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Platynowy blond - pielęgnacja
Witam serdecznie Dziewczyny,
Mam do Was pytanie. Interesuje mnie jak dbacie o platynowy blond? Od dwóch tygodni jestem blond, a na dniach mam zamiar przejść na platynę. Obecnie używam Shine Blonde z L'Oreal plus odżywka. Wiem, że jest też linia Silver, która podobno farbuje nawet opuszki palców, ale idealna na platynę. Może macie sprawdzone firmy lub szampony? gdzie dokonać zakupu? Całuję
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Platynowy blond - pielęgnacja
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=763201&page=68 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za pomoc
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam szampon Marion ultra mocny i maseczkę Marion do blondu. Ochładzające cuda, ale maksymalnie 1-2 w tygodniu.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Tamten wątek to masowy off top, wątpię, że nowa osoba się tam odnajdzie i zostanie przyjęta
![]() Podejrzewam, że fioletowe płukanki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ano racja. Tam się gada o wszystkim, a o włosach najmniej. Kiedyś za czasów blondu próbowałam przebrnąć przez chociaż jedną część wątku, ale nie dałam rady i w zasadzie niczego się nie dowiedziałam.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam wrażenie, że blondynki gadają o wszystkim, ale nie o włosach ploty ploty
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam toner z la riche w kolorze violet i mieszam odrobinę z dwoma łyżkami odżywki/maski (tak, aby uzyskać jaśniutki, pastelowy fiolet) i taką mieszankę raz w tygodniu kładę na godzinę na włosy - wychładza do białego blondu, bez tonów niebieskich, czyli nie zalatuje na szaro jak było w przypadku np. Gencjany :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mam platyny, ale mam bardzo jasny popielaty blond.
Farbuję co 3 miesiące, a kolor nic a nic nie blaknie. ![]() Po każdym myciu używam srebrnej płukanki, raz w tygodniu tak jak koleżanka wyżej mieszam z maską i na godzinkę na głowę. Nie przesusza mi ta płukanka włosów absolutnie, mam zdrowe, długie włosy, mimo, że oprócz tego wszystkiego codziennie prostuję. ![]() Szamponów używam ziołowych, odżywki tylko jakieś rzadkie, nieobciążające, od ucha w dół (przyklap inaczej). Przed myciem olej, 2 razy w tygodniu na olej jeszcze maska. Kolor ładnie się utrzymuje, jak nie używałam płukanki żółkł i ciemniał po 2 tygodniach. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A jakie srebrne płukanki polecacie? ja do tej pory używałam szamponu srebrnego z Rossmanna ale gra nie warta świeczki za bardzo niszczy włosy.
Wewnętrzne piękno jest okey ale piękne włosy to nic złego http://kosmetycznyzaulek.blogspot.com ** Włosy po przymusowym cięciu zniszczonych końcówek :28 cm .. ;( cel:60 cm ** Skrzypokrzywa od :15.10.2014 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
szampon z joanny ultra color nie niszczy włosów
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam uwielbiam Marion ultramocny. Stosowany raz w tygodniu na kwadrans nie niszczy, ni nie przesusza.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
piszesz z własnego doświadczenia czy tylko przypuszczasz? Mnie ten szampon żadnej krzywdy nie zrobił. Wymienione przez Ciebie konserwanty faktycznie są, ale w bardzo niewielkiej ilości na końcu składu (każdy szampon ma konserwanty). A co do SLES to zostawiam to bez komentarza, nie rozumiem nagonki na ten składnik. Dla mnie 100 razy gorsze jest "bezpieczne" Cocamidopropyl Betaine
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest tak źle
w niemal każdym sklepie znajdzie się przynajmniej jeden, najczęściej ziołowe, na najniższych półkach. Do blond włosów (mam na myśli taki fioletowy) niestety nie widziałam jeszcze ani jednego bez tego składnika. Na szczęście już nie jestem blondynką.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

mam wrażenie, że blondynki gadają o wszystkim, ale nie o włosach