|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak to z tym jest?
Za 2 tygodnie 19-21 grudnia jade na weekend z dala od domu. Niestety 19ego przypada mi pierwszy dzien miesiaczki. Miesiaczki u mnie sa bardzo bolesne, a nie moge przelozyc wyjazdu na inny termin, dlatego chcialam sie was zaoytac, czy da sie przesunac okres ?
Uprzedzajac wasze pytania : 1. Nie biore tabletek antykoncepcyjnych 2. Wiem, ze ginekolog mi doradzi i ide do niego w ten czwartek, ale tez to dopiero za 2 dni a chcialabym wiedziec juz teraz... 3. Chcialabym przesunac okres tak, zeby wystapil np 23, 24 gruniaa wiem, ze da sie to srobic tabletkami antykoncepcyjnymi, jednak je sie zaczyna brac w 1szy dzien okresu ... 4, czy sa jakies inne tabletki ktore moze przepisac mi lekarz ktore moga opoznic okres ? Lub sprawic ze go nie dostane w ten miesiac? 5. Macie jakies swoje wlasne sposoby na prsesuniecie okresu? Czytalam kiedys o witaminie C, ale kiedy musoalabym ją zaczac brac i jak duzo seby nie wystapila u mnie w te dni (19-21) ? z gpry dziekuje za odpowiedzi. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Przepraszam za literowki
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: jak to z tym jest?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Miałam bardzo podobną sytuację- długi weekend i okres przypadający na pierwszy dzień wyjazdu. Przez dobry tydzień połykałam 'kilogramami' witaminę C i piłam wapno. Okres dostałam jak w zegarku zaraz przed wyjazdem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czy to na prawdę takie trudne do ogarnięcia,że okresem sterują horomony i niczym innym nie da sie przesunąć okresu wg własnego widzimisie.
Popros o leki przeciwbolowe zamiast rujnować sobie cykl. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2014-12-09 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zaopatrz się w tabletki przeciwbólowe, które zazwyczaj Ci pomagają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja zazwyczaj mam regularny cykl, czasem o dzień wcześniej, teraz przez miesiąc brałam wapno z powodów zdrowotnych i przesunął się o dwa dni, ale czy to miało jakiś związek - nie wiem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
weź jakiś antybiotyk
![]() a poważnie, to jakbyś brała antykoncepcję to nie ma problemu z tym (chociaż takie rzeczy trzeba ustalić z ginem). ale skoro nie bierzesz to wątpię by coś się dało na to poradzić. proponuję pyralginę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kiedyś w 15. dniu cyklu bolał mnie brzuch i przyłożyłam sobie termofor z ciepłą wodą. I leżałam tak ze 2h. I na drugi dzień miałam niespodziankę :P.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na 3 dni przed spodziewany okresem zacznij łykać nospę i nurofen forte. Miałam kiedyś takie bóle, że gryzłam podłogę i ten sposób mam wypróbowany. Nie powinno boleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.