Podejście faceta względem swojej kobiety.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 00:50   #1
zdravo
Raczkowanie

Wink

Podejście faceta względem swojej kobiety..

Witam. Jestem ponad miesiąc z swoim facetem i ostatnio doszłam do wniosku, że bardzo nas do siebie ciągnie także pod względem fizycznym, dodam że oboje mamy rocznikowo po 20 lat. Od jakiegoś czasu, gdy spędzamy wolny czas we dwoje np. w domu często podczas całowania jego ręce wędrują na mój tyłek, brzuch.. nawet ostatnio pozwoliłam mu na dotknięcie i oddaniu kilku całusów na moim biuście (oczywiście byłam w biustonoszu).. bardzo mi się to podobało, nawet myślę aby posunąć się z nim z pieszczotami troszkę dalej, ale często słyszę od kolegów jak rozmawiają o dziewczyna w kategorii "jaka ona jest łatwa... tamtej to nawet na randkę nie da się zaciągnąć...". Problem tkwi w tym, że nie chcę przed swoim facetem wyjść na jakąś napaloną, łatwą dziewczynę... wiadomo, że faceci lubią zdobywać itd. Czuję się przy nim wspaniale, podobają mi się te początki pieszczot.. Jak to było u Was w związku na początku? Jak facet w takim wieku podchodzi w tych sprawach do swoich partnerek? Od kilku dobrych lat w końcu zdecydowałam się na związek, bo znalazłam tak wyjątkowego faceta ( często podkreśla że bliskość jest dla niego ważna) i wiem że oboje nie mamy po 14 lat, aby po kryjomu chodzić za rączki, ale chciałabym się Was poradzić w tej sprawie... Sam ostatnio przyznał mi się, że nie umie przy mnie powstrzymać się z rękami i nawet często fantazjuje o nas. Szczerze o wszystki rozmawiamy, nawet o seksie, pieszczotach, upodobaniach w tej tematyce.
zdravo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 01:42   #2
noqtore
Raczkowanie

Dot.: Podejście faceta względem swojej kobiety..

Z Twojego opisu wynika, że chłopak nie jest z tych, którzy dzielą dziewczyny na "łatwe" i "niełatwe". Skoro podkreśla tę bliskość, to liczy się dla niego coś więcej niż przyklejanie etykiety. Na pewno ucieszy się z dalszych pieszczot.
noqtore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 01:50   #3
angiee0902
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zdravo Pokaż wiadomość
Witam. Jestem ponad miesiąc z swoim facetem i ostatnio doszłam do wniosku, że bardzo nas do siebie ciągnie także pod względem fizycznym, dodam że oboje mamy rocznikowo po 20 lat. Od jakiegoś czasu, gdy spędzamy wolny czas we dwoje np. w domu często podczas całowania jego ręce wędrują na mój tyłek, brzuch.. nawet ostatnio pozwoliłam mu na dotknięcie i oddaniu kilku całusów na moim biuście (oczywiście byłam w biustonoszu).. bardzo mi się to podobało, nawet myślę aby posunąć się z nim z pieszczotami troszkę dalej, ale często słyszę od kolegów jak rozmawiają o dziewczyna w kategorii "jaka ona jest łatwa... tamtej to nawet na randkę nie da się zaciągnąć...". Problem tkwi w tym, że nie chcę przed swoim facetem wyjść na jakąś napaloną, łatwą dziewczynę... wiadomo, że faceci lubią zdobywać itd. Czuję się przy nim wspaniale, podobają mi się te początki pieszczot.. Jak to było u Was w związku na początku? Jak facet w takim wieku podchodzi w tych sprawach do swoich partnerek? Od kilku dobrych lat w końcu zdecydowałam się na związek, bo znalazłam tak wyjątkowego faceta ( często podkreśla że bliskość jest dla niego ważna) i wiem że oboje nie mamy po 14 lat, aby po kryjomu chodzić za rączki, ale chciałabym się Was poradzić w tej sprawie... Sam ostatnio przyznał mi się, że nie umie przy mnie powstrzymać się z rękami i nawet często fantazjuje o nas. Szczerze o wszystki rozmawiamy, nawet o seksie, pieszczotach, upodobaniach w tej tematyce.
Wiesz,nie ma co generalizowac, każdy jest inny i każdy będzie inaczej podchodził. Wszystko kwestia zaufania. Jesteście miesiąc - to mało, a ile czasu w ogóle się znacie?

Jeden 20-latek będzie zadziwiał swoim rozsądkiem i dojrzałością, inny będzie jeszcze mentalnym "gimbusem" Ty masz znać go i najlepiej wiedzieć, czy możesz mu zaufać i pozwolić na dalsze kroki.

U mnie zwykle szybko pojawiały się pieszczoty, jeszcze przed związkiem, ale gdy ich trochę "wyczułam".

Jeśli masz takie obawy, to lepiej poczekaj. Jesli nie będzie nalegał i sie wyrywał, to prawdopodobnie potrafi uszanować i zależy mu po prostu na Tobie. Wierz mi, że jeśli chodzi o gadanie na intymne tematy, to my jesteśmy większe plotuchy z reguły nie wnikają aż tak w te tematy chyba, że naprawdę w głowach hula wiatr.
angiee0902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 02:18   #4
BadLife
Rozeznanie

W pierwszym związku (zaczął się, gdy mieliśmy po 16 lat) - tego typu rzeczy pojawiły się jakoś po pół roku. Związek trwał 5 lat, więc raczej nie chodziło o jedno

W teraźniejszym związku - jakoś po miesiącu, a po trzech poszliśmy na całość. Związek trwa już ok. 7 miesięcy.

Różnie to bywa. Kwestia zaufania do partnera. Sama musisz wyczuć jego intencje. Czasem warto zaryzykować, a czasem poczekać. Ja np. nie lubię czekać wbrew sobie, bo ,,mogę wyjść na łatwą" Łatwe to może być zadanie z matmy. Jak mam na coś ochotę to nie ograniczam się. No, ale to już zależy od podejścia ogółem do bliskości.

Edytowane przez BadLife
Czas edycji: 2014-11-26 o 02:19
BadLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 10:51   #5
mary_poppins
sissy that walk

Dobrze że rozmawiacie o tych sprawach - to przede wszystkim. Większość problemów w związku, również w sferze seksu, bierze się z braku komunikacji.

To zrozumiałe, że pojawiają Ci się w głowie jakieś dziwne myśli skoro Twoi koledzy dzielą dziewczyny na "łatwe" i "szanujące się", ale musisz sobie uzmysłowić i przetłumaczyć, że w XXI wieku w tej kwestii pomiędzy płciami powinna panować równość. Facet, który sam wyciągając do Ciebie ręce skrytykowałby Cię za to, że również zechciałaś posunąć się dalej, jest po prostu buraczyskiem niewartym zachodu I tyle w tym temacie. Nie ma sensu postępować w życiu, w związku na zasadzie "co on sobie o mnie pomyśli jeśli zrobię to, co chcę" - bo jeśli coś złego, to znaczy że nie pasujecie do siebie po prostu i że nie warto sobie nim zawracać głowy. Ani odważniejsze kontakty intymne po miesiącu nie gwarantują rozpadu związku ze względu na złą opinię faceta o kobiecie, ani wstrzemięźliwość rzędu rok lub dwa nie gwarantuje, że związek się utrzyma, a kobieta będzie miała pozycję tej, za którą trzeba gonić. Trzeba się pod tym względem dobrać, trzeba dążyć do swojej satysfakcji, do poczucia bezpieczeństwa i bycia ważną i dla siebie, i dla partnera. Jeśli Ty na tym etapie robiąc cokolwiek ze swoim chłopakiem nie zmieniłabyś o nim zdania, to on również nie powinien zmieniać zdania o Tobie, gdy będziecie robić to na co oboje macie ochotę i na co oboje jesteście gotowi. Jeśli zmieni, to znaczy, że rozmijacie się w postrzeganiu ról kobiety i mężczyzny w związku, i że szacunek do Ciebie jako do człowieka był z jego strony pozorny.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 11:03   #6
pannaatopowa
Zakorzenienie

Odpowiedź sobie na pytanie: czy chcesz seksu? Jeśli tak to po co to sztucznie przeciągać? Seks ma służyć obojgu partnerom, nie tylko mężczyźnie. Jeśli Cię ma szanować, to będzie choćbyś zdjęła majtki na pierwszym spotkaniu. Jeśli nie - to i lata nic nie dadzą. Zresztą jeśli zmieni Twój stosunek do Ciebie będziesz wcześniej wiedziała na czym stoisz. Seks to nie jest coś co możesz "dać" męzczyźnie, czy on musi "zdobyć", ale coś co ofiaruje sobie dwoje ludzi.

Jeśli nie chcesz seksu i nie jesteś gotowa to poczekaj

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 11:41   #7
niki00000
Przyczajenie

z pierwszym moim chłopakiem seks był po roku, ale jakieś pieszczoty trochę wcześniej. Z drugim chłopakiem chyba po miesiącu. I żałuję tego. Nie powinnam tak szybko tego robić. Zaufałam mu za szybko, a nie powinnam..
wtedy myślałam, że jestem gotowa i że chcę tego. Dziś myślę inaczej. Ale człowiek uczy się na błędach.

Sama musisz być pewna co czujesz i czy chcesz to zrobić. Nie wydaje mi się, że pomyśli o Tobie, że jesteś łatwa skoro oboje tego chcecie.

Edytowane przez niki00000
Czas edycji: 2014-11-26 o 11:46
niki00000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 11:58   #8
Yennefer92
Zadomowienie

Z moim TŻ znaliśmy się jakieś 3 lata, zanim się zeszliśmy. Chodził z moim byłym do klasy do technikum. Zawsze uważałam go za świetnego faceta i wiedziałam, że bardzo szanuje kobiety. Gdy odnowiliśmy kontakt na studiach, to nie mogliśmy długo pozostać sobie obojętni. I gdy tylko się zeszliśmy nie mogliśmy odkleić od siebie rąk . Po jakimś miesiącu spałam u niego pierwszy raz i gdyby nie pewne problemy myślę, że kochalibyśmy się już wtedy . Ja miałam 20lat, a on 21 . I mi też towarzyszyły takie rozterki, jak Tobie..
Jeżeli ze swoim obecnym chłopakiem robisz rzeczy i wiesz, że jesteś z nim bezpieczna, czujesz się "na swoim miejscu", to nie powinnaś się martwić o to, co sobie pomyśli .
Yennefer92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 12:22   #9
201607050913
Konto usunięte

Ja z facetem poszłam do łóżka na 3 randce, i uważam że to moja druga polowka, planujemy razem przyszłość. No ale znaliśmy się wcześniej wiele lat, więc to trochę zmienia.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 12:33   #10
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc
Konto usunięte

Hmm ,ja bym raczej nie zdecydowała się po miesiącu związku na jakąś bliskość (to stanowczo za krótko )na takie sprawy ,a jestem starsza od Ciebie.Jednak jeżeli chcesz iść na całość to rób swoje i nie pytaj się o zdanie innych, Tylko musisz się liczyć z tym że facet może zmienić o Tobie zdanie i uznać Cie za pusz**czalską bierz to pod uwagę i tyle.

Edytowane przez 54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc
Czas edycji: 2014-11-26 o 12:35
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 13:31   #11
Kiciaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zdravo Pokaż wiadomość
My zaczęliśmy na pierwszej randce a na całość poszliśmy po miesiącu. Nie przełożyło się w negatywny sposób na związek bo jesteśmy ponad 8 lat razem i krótko po ślubie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 13:50   #12
madzia0007
Zadomowienie

[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;49095400]Hmm ,ja bym raczej nie zdecydowała się po miesiącu związku na jakąś bliskość (to stanowczo za krótko )na takie sprawy ,a jestem starsza od Ciebie.Jednak jeżeli chcesz iść na całość to rób swoje i nie pytaj się o zdanie innych, Tylko musisz się liczyć z tym że facet może zmienić o Tobie zdanie i uznać Cie za pusz**czalską bierz to pod uwagę i tyle.[/QUOTE]

Jak można byc puszczalska uprawiając seks w zwiazku? jeśli za taka ja uzna to bedzie to znaczyło ze od poczatku traktowal ja przedmiotowo i ze tak czy inaczej nie był wart zachodu. Inna sprawa ze ona mu nie ufa skoro ma takie rozkminy a to znak ze powinna sie jeszcze z tym wstrzymać. Przykro mi ze dziewczyny same sie traktują w kategorii przedmiotu i nie maja odwagi robic tego na co maja ochote tylko manipulują seksem tak zeby wywołać określone wrazenie w oczach chłopaka. Jezeli ma coś z tego wyjść to seks tego nie zmieni a jedynie wzmocni to co jest miedzy wami a chłopak który ma podejście "mam puszczalska dziewczyne bo mi dała po miesiącu zwiazku" to niedojrzaly gnojek i tyle.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 14:35   #13
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Ja z facetem poszłam do łóżka na 3 randce, i uważam że to moja druga polowka, planujemy razem przyszłość. No ale znaliśmy się wcześniej wiele lat, więc to trochę zmienia.
Ja na pierwszej i jestesmy malzenstwem.

Cytat:
Od kilku dobrych lat w końcu zdecydowałam się na związek
To kiedy zaczynalas skoro masz 20?

Jesli chcesz tego to nie czekaj Seks jest dla ludzi.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 18:04   #14
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Ja na pierwszej i jestesmy malzenstwem.
I tak trzymać Nareszcie ktoś normalny.

Autorko, ktoś kto nazywa kobiety łatwymi, nie jest warty szacunku ani znajomości. Dla takich osób seks jest czymś niezrozumiałym i złym bo go nie uprawiają. Chcą żebyś i ty tego nie robiła w wyniku frustracji. Musisz po prostu uderzać do facetów którzy są wartościowi i dyskretni. Bezwartościowych ludzi nie da się niestety uniknąć bo jest ich za dużo.

Jeśli uczucie między wami jest prawdziwe to nie będzie z tym problemu. Spróbuj wybadać, czy nie jest to typ który pochwali się koleżkom następnego dnia, wybadaj jego samoocenę itd.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 18:37   #15
Kansjella
Raczkowanie

Dla mnie takie etykiety latwa/ trudna sa bez sensu. Nie kazdy facet przywiazuje wage do tego. Ja z moim poszlam na pierwszej randce do lozka a jakos jestesmy razem. Latwosc nie polega na pojsciu do lozka...no chyba, ze nie ma sie nic wiecej do zaoferowania. Jestem zdania ze lepiej najpierw sprawdzic jak jest razem w lozku a dopiero pozniej sie zakochowac bo jak sie zakochasz a pozniej sie okaze ze w lozku jest kiepsko to nic sie z tym nie zrobi.
Kansjella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 18:37   #16
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Jak można byc puszczalska uprawiając seks w zwiazku? jeśli za taka ja uzna to bedzie to znaczyło ze od poczatku traktowal ja przedmiotowo i ze tak czy inaczej nie był wart zachodu. Inna sprawa ze ona mu nie ufa skoro ma takie rozkminy a to znak ze powinna sie jeszcze z tym wstrzymać. Przykro mi ze dziewczyny same sie traktują w kategorii przedmiotu i nie maja odwagi robic tego na co maja ochote tylko manipulują seksem tak zeby wywołać określone wrazenie w oczach chłopaka. Jezeli ma coś z tego wyjść to seks tego nie zmieni a jedynie wzmocni to co jest miedzy wami a chłopak który ma podejście "mam puszczalska dziewczyne bo mi dała po miesiącu zwiazku" to niedojrzaly gnojek i tyle.

No właśnie będąc w związku a miesięczną relację można w ogóle nazwać związkiem?Dla mnie do dopiero początek znajomość ,ona nawet tego faceta dobrze nie zna a już chce się pchać do łóżka ?Mają jakieś plany na wspólną przyszłość? nawet jeszcze nie doszli do tego etapu. Autorka może sobie robić co chce ,ale to nie znaczy że bezzwłocznie każdy będzie to pochwalał ,jedni podchodzą do seksu lajtowo i bez większych spięć a nie którzy traktują to jak największą świętość .Jak do mnie by się facet dopierał po tak krótkim czasie to też nie byłabym z tego zadowolona. Lepiej spytać faceta jakie ma zdanie i podejście do sprawy zanim dziewczyna cokolwiek zdecyduje się zrobić.
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 18:50   #17
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiesz Natasho: tu chodzi o polłąd obojga partnerów. Jeśli on tego chce i ona to nie ma żadnych przeciwwskazań. Po co to sztucznie przeciągać? Bo tak wypada?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
Stary 2014-11-26, 18:52   #18
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Nie rozumiem tego, jak można być już w związku i zastanawiać się, czy się wychodzi na puszczalską/łatwą. Skoro facet chce z tobą być to znaczy, że mu odpowiadasz. Rób to, na co jesteś gotowa i czego chcesz i na pewno nie generalizuj, czy uzna cię za taką czy owaką. To już jest twój chłopak a nie byle jaki znajomy.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 18:59   #19
iwonder
Raczkowanie

A ja nie rozumiem skąd takie rozkminianie. Jeżeli uzna cię za "łatwą" (w co szczerze wątpie) to zwyczajnie szkoda zachodu na takiego chłopaka. Bliskość to przecież nic złego czy gorszącego jeśli obydwoje tego chcą, to na co czekać?

Poza tym czasami może się okazać to zbawienne. Ja dzięki temu zaoszczędziłam kilka miesięcy (jeśli bym się zdecydowała na "czekanie z seksem"), bo okazało się, że chłopak, z którym randkowałam, często...nie może.

I summa summarum - gdybym czekała z tą decyzją byłabym bardzo rozczarowana
iwonder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 20:04   #20
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonder Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem skąd takie rozkminianie. Jeżeli uzna cię za "łatwą" (w co szczerze wątpie) to zwyczajnie szkoda zachodu na takiego chłopaka. Bliskość to przecież nic złego czy gorszącego jeśli obydwoje tego chcą, to na co czekać?

Poza tym czasami może się okazać to zbawienne. Ja dzięki temu zaoszczędziłam kilka miesięcy (jeśli bym się zdecydowała na "czekanie z seksem"), bo okazało się, że chłopak, z którym randkowałam, często...nie może.

I summa summarum - gdybym czekała z tą decyzją byłabym bardzo rozczarowana
A czy w związku liczy się to, jak często może czy jakim jest człowiekiem?
Stary 2014-11-26, 20:10   #21
Kansjella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yennefer92 Pokaż wiadomość
Wszystko sie liczy. Dobranie sie pod wzgledem seksualnym jest tak samo wazne jak charakter czy wartosci.
Kansjella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 20:12   #22
iwonder
Raczkowanie

Cytat:
Ile ludzi, tyle opinii. W moim życiu seks jest bardzo ważny i nie wyobrażam sobie być z kimś, kto ma zupełnie inny temperament.

Więc owszem, masz rację - w związku liczy się kto jakim jest człowiekiem, ale uważam, że temperament też się na to składa. Temperament jest jak każda inna cecha i też musi partnerowi odpowiadać.
iwonder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 20:26   #23
stokrotka0198
BAN stały

jak facet bedzie chcial cie rzucic to to zrobi, nie wazne czy pojdziecie na calosc po miesiacu czy po roku. ja nigdy nie czekalam specjalnie na ta odpowiednia chwile i zwiazki nie rozlecialy sie na zajutr czy po tygodniu.

Edytowane przez stokrotka0198
Czas edycji: 2014-11-26 o 20:28
stokrotka0198 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 22:33   #24
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
A co mi po dobrym, wspaniałym człowieku, jak nie będzie mógł?
A na serio - tak jak koleżanka wyżej napisała - wszystko się liczy.
Mam duży temperament i trzymanie się za rączki i życie w zgodzie to dla mnie jak przyjaźń. Trzeba się zgrać w każdej dziedzinie.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 01:54   #25
szklana_mgla
Rozeznanie

.

Edytowane przez szklana_mgla
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:50
szklana_mgla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 05:52   #26
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklana_mgla Pokaż wiadomość
Błagam macie po 20 lat, 95% ludzi w tym wieku raczej nie ciągnie do stałego związku który będzie "długowieczny", zależy czego ty chcesz, ale jeśli chodzi o chłopaka to jakby szukał dziewczyny na dłużej zupełnie inaczej by to wyglądało.
To jest bardzo indywidualna sprawa :P. Jak widać na przykłądzie wielu wypowiadających się w tym wątku Wizażanek .

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
A co mi po dobrym, wspaniałym człowieku, jak nie będzie mógł?
A na serio - tak jak koleżanka wyżej napisała - wszystko się liczy.
Mam duży temperament i trzymanie się za rączki i życie w zgodzie to dla mnie jak przyjaźń. Trzeba się zgrać w każdej dziedzinie.
To, że często nie może penisem, nie oznacza, że nie może Cię zaspokoić w inny sposób . A przekreślanie chłopaka, bo ma jakąś wadę biologiczną jest nieco krzywdzące.
Ale rozumiem, ze ktoś może mieć inne podejście w tej kwestii .
Stary 2014-11-27, 05:55   #27
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Wiesz Natasho: tu chodzi o polłąd obojga partnerów. Jeśli on tego chce i ona to nie ma żadnych przeciwwskazań. Po co to sztucznie przeciągać? Bo tak wypada?
Ja zawsze jak byłam w związku czekałam na odpowiedni moment ,mimo że ochotę miałam wcześniej . Myślę że takie szybkie odkrywanie siebie może wszystko popsuć ,potem miałabym tylko pretensje do Siebie że zaczęliśmy od dupy strony a nie tak jak być powinno . Zresztą gdy miałam zbyt doświadczonego partnera ,który właśnie też dość szybko decydował się na seks to nie mogłam tego zdzierżyć, traktowałam go jak kogoś gorszego i wręcz mnie od niego odrzucało-może to brutalne brzmi ale taki człowiek dla mnie się zupełnie nie szanuje.
Stary 2014-11-27, 06:28   #28
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
I tak trzymać Nareszcie ktoś normalny.

.
Dzieki za komplement

Nie zgodze sie z Natashaa13. Twierdze ze lepiej sie docierac od poczatku niz potem czytac watki na wizazu ze seks jest do dupy.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 09:58   #29
pannaatopowa
Zakorzenienie

[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;49105445]Ja zawsze jak byłam w związku czekałam na odpowiedni moment ,mimo że ochotę miałam wcześniej . Myślę że takie szybkie odkrywanie siebie może wszystko popsuć ,potem miałabym tylko pretensje do Siebie że zaczęliśmy od dupy strony a nie tak jak być powinno . Zresztą gdy miałam zbyt doświadczonego partnera ,który właśnie też dość szybko decydował się na seks to nie mogłam tego zdzierżyć, traktowałam go jak kogoś gorszego i wręcz mnie od niego odrzucało-może to brutalne brzmi ale taki człowiek dla mnie się zupełnie nie szanuje.[/QUOTE]

I w życiu chodzi o to aby znaleźć partnera, który to uszanuje i myśli podobnie. Niewielu znam mężczyzn, którzy powiedzą "nie" jak kobieta pcha im sie do łóżka na początku związku. Ale wielu potrafi zrozumieć jak kobieta nie chce seksu. Jednakże są mężczyźni, którzy nie lubią czekania i mają dość duże potrzeby seksualne. Tak jak kobiety. Jeśli spotka się dwoje ludzi, dla których seks po paru dniach znajomości jest rzeczą normalną: powodzenia. Jeśli jednak nie, wolą poczekać i się poznać: ich wybór. Gorzej jak jedna strona potrzebuje seksu już a druga chce czekać rok. Wtedy pojawiają sie zgrzyty.

Stary 2014-11-27, 19:17   #30
szklana_mgla
Rozeznanie

.

Edytowane przez szklana_mgla
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:50
szklana_mgla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości