![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
TONIQUE - ćwiczymy z Sylwią Wiesenberg
Hejka
![]() Zapraszam wszystkich do dyskusji o cwiczeniach Sylwii ![]() Opisujcie swoje wrazenia i rezultaty ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cwiczenia z Sylwia Wiesenberg
Podrzucisz link do jej ćwiczeń? Nigdy o niej nie słyszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja mogę podrzucić
![]() http://www.youtube.com/watch?v=dMGUk...9zHDekKS1RcdKt tych części jest chyba w sumie 8 albo z innej serii (ćwiczenia na zewn.): http://www.youtube.com/watch?v=dMGUk...9zHDekKS1RcdKt ja zamówiłam 2 płyty DVD z jej ćwiczeniami: Tonique Sculpt Dynamics oraz Tonique Mat Workout- mam nadzieje, że dojdą szybko i będę mogła zdać relacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
super to czekam az podzielisz sie wrazeniami
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czas na pierwszy raport
![]() Płyty dotarły do mnie w piątek. Mam teraz w swojej kolekcji Sculp Dynamics, Mat Workout, i Born to move. Dziś przetestowałam jedną z nich, w dodatku niecałą- Sculp Dynamics. Zrobiłam 75 min ze 127- w sumie to chciałam się już poddać wcześniej, ale zacisnełam zęby i wytrwałam nieco dłużej ![]() Porównując jak na razie Sylwię do Ewy Chodakowskiej, Mel B czy Tracy Anderson- to ich ćwiczenia to pikuś! ![]() ![]() Jutro postaram się spórbować Mat Workout, to dam Wam znać jakie odczucia po tym zestawie będą i ile dałam radę zrobić. Póki co po dzisiejszych ćwiczeniach czuję mięśnie w całych nogach- łydkach, udach i pośladkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to super ze ci sie podoba , ja sie caly czas przymierzac aby zrobic jej trening ale musze wiecej miejsca w pokoju zorganizowac
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
aktualizacja wpisu- wczoraj czułam mięśnie, dzisiaj po przebudzeniu je CZUJĘ
![]() miejsce podczas jej cardio faktycznie się przyda- do podskoków, wymachów, a także gdy człowiek się czołga lub raczkuję do butelki z wodą ![]() a i zapomniałam wcześniej dodać/ uściślić- zamówiłam 2 płyty, a dostałam 3- wygląda mi na to, że Born to move dostałam jako gratis ![]() ![]() Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2013-12-17 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ok, zrobiłam 35 min maty (Mat Workout) i rozgrzewke z Sylwią
naprawdę czułam, że pracuję nad mięśniami nad którymi Sylwia się skupiała w swoich zestawach, ćwiczenia oceniam bardzo pozytywnie to co zdążyłam zrobić to były głównie nogi i pośladki, oraz trochę brzucha przy jednoczesnym ćwiczeniu dolnych partii ciała na płycie jest ok 60min ćwiczeń, ale nie dałam rady ze wzg na wspomniany wcześniej ból mięśni po wczorajszym aniaaxd2 do tych ćwiczeń na szczęście nie potrzeba wiele miejsca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tobie się rzuciło w oczy, a mnie na kolana
![]() ![]() Sculp Dynamics to 2 godzinny program (127min), podobnie jak Born to Move (133min). Do Sculp Dynamics dołączona jest jeszcze druga płyta- Sculp Dynamics Arms, na której ćwiczenia trwają 37min. Ja wychodzę z założenia, że przy takiej długości i takiej intesywności ćwiczeń bedę je robiła co 2-3 dzień i wplatała w dni pomiędzy godzinę z Mat Workout Te ćwiczenia naprawdę dają w kość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy bym wytrzymała dwie godziny skakania przed telewizorem. Jesteś pewna, że w połowie filmiku nie pojawia się napis "część druga" albo coś w tym stylu?
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Coś mi się tu nie zgadza... czy ćwiczenie cięgiem 2 godziny jest dobre dla mięśni? Czytałam, że przy tak długim treningu mięśniom zaczyna brakować pożywienia i mogą zacząć palić same siebie. Znajomi, którzy ćwiczą tak długo np. na siłowni, wspomagają się specjalnymi suplementami podczas ćwiczeń, by uzupełnić składniki odżywcze - a tutaj dywanówka, w założeniu dla laików, która trwa dwie godziny?
Nie chcę się mądrować, bo nie mam żadnej wiedzy specjalistycznej, a jedynie coś tam gdzieś tam ćwiczę, ale jestem mocno podejrzliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem to ona prowadzi 120min treningi 3 razy w tygodniu w Nowym Jorku, ale uczestniczki informuje że jak chcą wyjść po standardowej godzinie to mogą, bo trening jest zaawansowany i ta 1 godzina jest wystarczająca by osiągnąć efekty. A jeśli ktoś jest początkujący to powinien zacząć od 30min ćwiczeń ogólnie, a z jej zestawów robić tyle ile może, nic na siłe Ja planuję 60-90min treningi cardio z nią 2-3 razy w tyg, plus 1-2 razy na macie, też z nią, i do tego włączę basen- żeby ćwiczenia były zróżnicowane. Przed i po treningu staram się spożywać produkty bogate w białko, a podczas treningu woda moim przyjacielem jest ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja myślę że da się wytrzymać. Ja mam problem, bo cardio do ćwiczeń wprowadziłam ok 2-3 tyg temu ( ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
wańka wstańka
|
Przeraża mnie długośc tych ćwiczeń.
I chociaż opis na początku brzmiał zachęcająco, to teraz odczucia mam zupełnie odmienne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nawsze te ponad 100 minut mozna podzielic na dwa treningi
![]() |
#17 |
wańka wstańka
|
Można, jeśli ktoś lubi.
![]() Musiałabym tym treningom się bardziej przyjrzeć. Jak narazie jestem na nie. Wole (zdecydowanie) Zuzkę.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
podbijam, ćwiczy któraś z Was z tą Panią? Dzisiaj dostałam płytkę i będę testować
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dzisiaj zaczęłam tonique...pot się lał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
a który trening robiłaś? Bo ja dzisiaj zrobiłam tylko 30 minut tego co wyszedł w Polsce i strasznie tyłek mnie boli
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Tonique premier z youtube :
http://www.youtube.com/playlist?list=PLFE8B7FA0F2D6BFF4 ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Wszystkie części ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Jutro biegam. To będzie rozrywka po dzisiejszym killerze tonique ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!
Czy te dwie płyty są takie same czy tylko mają taki sam tytuł? Nie mam jak tego sprawdzić, tylko jedna ma podany czas trwania treningu. ![]() ![]() http://www.empik.com/tonique-enegry-...4987114,film-p http://www.empik.com/tonique-energy-...5322961,film-p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
To sa dwie takie same płyty, potwierdziła to sama Sylwia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Tutaj wszystko opisałam
![]() http://naturalfitlife.blogspot.com/2...mi-sylwii.html A tutaj najnowszy post- czyli recenzja nienowego już treningu Tonique Premier http://naturalfitlife.blogspot.com/2...-treningu.html Edytowane przez martynika8 Czas edycji: 2014-05-21 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Wczoraj po raz pierwszy ćwiczyłam z Tonique Mat, na razie tylko 30 minut. Wcześniej ćwiczyłam z Mel B., ale przy Tonique to pikuś, czuję że większa grupa mięśni jest zaangażowana a niektóre ćwiczenia przy takiej liczbie powtórek nieźle dają w kość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak tam ? Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Cały tydzień ćwiczyłam na przemian Tonique i Tonique Mat, około 40 minut dziennie. Tonique jest dla mnie zdecydowanie trudniejsze od Tonique Mat. Nie wykonuję na razie tylu powtórzeń co Sylwia, zamierzam stopniowo zwiększać ich ilość, ale mimo wszystko czuję niezły wycisk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Cześć, poszukuję zestawu Tonigue Energy Mat, tego który był dostępny w Empiku jakiś czas temu, niestety juz go nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.