iPlus rozłącza się :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-05, 21:53   #1
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

iPlus rozłącza się :(

mam problem z modemem GlobeTrotter EGDE, a mianowicie to cholerstwo się co jakiś czas samo rozłącza. modem jest włożony do laptopa techmex ( procek intel celeron 1,50) z win xp pro pl sp2. próbowałam się łaczyć przez GTMM dołączony na płytce, ale się rozłączał, potem przez aplikację ze storony iplusa (w wersji iPlus Manager 1.9) i objawy są takie same, tj podziała trochę(rekord to 2 godziny bez przerwy, transfery dobre, zasięg łapie pełen) i nagle modem zdycha. przestaje migać czerwona ikonka i zasięgu brak, aplikacja się zawiesza(nie da się jej wyłaczyć, dopiero zabicie procesu kończy sprawę). potem to już tylko restart kompa(lub wyjęcie i włożenie karty, wtedy modem odżywa) bo aplikacja się zwiesza, ewentualnie każe sprawdzić kartę sim. Dzwonilam do BOK i mi poradzili, że problem moze tkwić w napięciu karty, tylko nie wiem gdzie to ustawic?? macie może jakieś inne pomysły?? co mogę w tej sytuacji zrobić?
pozdrawiam

66-65-64-63-62-61-60-59-58-57,6-56-55-54-53

WAGA POCZĄTKOWA: 66

CEL: 53

Edytowane przez zbroziu
Czas edycji: 2007-11-06 o 07:13 Powód: zmiana płci :)
zbroziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 01:19   #2
Rena
Zakorzenienie

Dot.: iPlus rozłącza się :(

Cytat:
Napisane przez zbroziu Pokaż wiadomość
mam problem z modemem GlobeTrotter EGDE, a mianowicie to cholerstwo się co jakiś czas samo rozłącza. modem jest włożony do laptopa techmex ( procek intel celeron 1,50) z win xp pro pl sp2. próbowałem się łaczyć przez GTMM dołączony na płytce, ale się rozłączał, potem przez aplikację ze storony iplusa (w wersji iPlus Manager 1.9) i objawy są takie same, tj podziała trochę(rekord to 2 godziny bez przerwy, transfery dobre, zasięg łapie pełen) i nagle modem zdycha. przestaje migać czerwona ikonka i zasięgu brak, aplikacja się zawiesza(nie da się jej wyłaczyć, dopiero zabicie procesu kończy sprawę). potem to już tylko restart kompa(lub wyjęcie i włożenie karty, wtedy modem odżywa) bo aplikacja się zwiesza, ewentualnie każe sprawdzić kartę sim. Dzwonilem do BOK i mi poradzili, że problem moze tkwić w napięciu karty, tylko nie wiem gdzie to ustawic?? macie może jakieś inne pomysły?? co mogę w tej sytuacji zrobić?
pozdrawiam
Pierwsze pytanie, to takie offtopowe - jakiej jestes plci?

Ja tu wlazlam, bo wlasnie rozwazam zakup iplusa i wszelkie info jak sie to sprawuje mnie interesuje.

Tutaj opisany problem wyglada na typowo techniczny, wiec pewnie czeka Cie wycieczka do punktu, gdzie byla podpisana umowa oraz zakupiony modem. Rownie dobrze moze to byc popsuta instalacja aplikacji, ale ja nie jestem czarodziejka, wiec nie wiem
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 07:11   #3
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Pierwsze pytanie, to takie offtopowe - jakiej jestes plci?

Ja tu wlazlam, bo wlasnie rozwazam zakup iplusa i wszelkie info jak sie to sprawuje mnie interesuje.

Tutaj opisany problem wyglada na typowo techniczny, wiec pewnie czeka Cie wycieczka do punktu, gdzie byla podpisana umowa oraz zakupiony modem. Rownie dobrze moze to byc popsuta instalacja aplikacji, ale ja nie jestem czarodziejka, wiec nie wiem
oczywiście jestem kobitką, poprostu w moim imieniu pisał mój TŻ i stąd to nieporozumienie. Mam nadzieję że to żaden problem. Błędy już poprawione. Przepraszam

66-65-64-63-62-61-60-59-58-57,6-56-55-54-53

WAGA POCZĄTKOWA: 66

CEL: 53

zbroziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 15:20   #4
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja mam ten problem tyle tylko że po 5miesiącach użytkowania.
U mnie wylącza sie przy poruszeniu , przeniesieniu laptopa. Tak od 3 dni ;/ juz mnie zaczyna to wkurzać. Najgorsza decyzja zyciowa z tym iplusem i to na dwa lata .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości