![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Koniec ze słodyczami!
Praktycznie nie ma u mnie dnia bez słodyczy dlatego postanowiłam wyrzucić je ze swojego jadłospisu. Próbuję zacząć od kilku dni, ale zawsze się łamię, kiedy widzę moje ulubione słodkości
![]() Potrzebuję kogoś z kim mogłabym wspólnie się motywować ![]() Kiedyś myślałam, że to niemożliwe, ale raz spróbowałam i wytrzymałam 50 dni! Nie jadłam nic, żadnych ciast, ciasteczek, batonów, cukierków, czekolad, paluszków, orzechów, żelek, płatków, kakao, dżemów, rogalików z nadzieniem, lodów, chipsów itp. itd. Teraz wiem, że się da! Tym razem planuję mniej rygorystyczne zasady (bez lodów się nie obejdę ![]() ![]() Czekam na Was! ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koniec ze słodyczami!
To moze ja?
![]() ![]() ![]() No i z tym zjadaniem zapasow mam to samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Najtrudniejsze pierwsze dni,jak już się jakiś czas nie je to do słodkiego nie ciągnie.
Tez kiedyś długo nie jadłam słodyczy i dało radę a teraz jem,jem,jem i przestać nie mogę. Od dziś słodyczowy odwyk,zaczynam z wami.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Też się chętnie przyłączę, bo ostatnio codziennie jem coś słodkiego (nie dużo, ale jednak codziennie). Tyle że w tej chwili mam ciasto upieczone przez mamę i jeszcze dziś/jutro z kawałeczek bym go zjadła
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Super, dziewczyny!
![]() Cytat:
![]() Nawet ciasta dziś nie zjadłam, a podobno bardzo pyszne. No cóż... na razie się trzymam, a jak u Was?
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A te sposoby fajne, mają sens. I te punkt o chwilach słabości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Spokojnie, ja się zbierałam na otworzenie tego tematu trzy dni
![]() ![]() Czekam na jutrzejszą relację ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chętnie do Was dołączę!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Też bym sie mogła dołączyć do was ale to od jutra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Motywuje mnie najbardziej to, że czuję się o niebo, niebo lepiej - generalnie przesadzałam z ilością cukru w ciągu dnia - wiadomo ziarnko do ziarnka (cukier jest nawet w ketchupie i chipsach) i wychodzi duza ilość. Naprawdę nie ma argumentów za jedzeniem białego cukru, a juz na pewno nie w słodyczach. jezeli macie kryzys, ale to niezdrowa alternatywa - to sa jeszcze napoje słodzone słodzikiem
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja również przyłączam się do akcji!
Uwielbiam słodycze, ale bardziej kocham siebie i swoje szczupłe ( jeszcze) ciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Powodzenia dzisiaj dziewczyny!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja już od dawna nie jem słodyczy, no chyba że te samodzielnie zrobione w domu, które uważam za dużo zdrowszy odpowiednik.
Dla osób, które zaczynają walkę ze słodkościami polecam zastępować je zdrowymi deserkami zrobionymi w domu. Podaje fajny przepis: ser biały + banan + mleko ---- miksujemy dodajemy żelatynę rozcieńczoną w wodzie i przelewamy do foremek. Wkładamy do lodówki i gotowe ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpadam - niestey nie lubie połaczenia nabiału z owocami ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mi się nie udało...jutro będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cieszę się, że jest nas co raz więcej!
![]() Wczoraj z okazji niedzieli zrobił się nalot gości i wszamałam cienki plasterek ciasta ![]() A dzisiaj nic, tylko lód cytrynowy na ochłodę ![]() Cytat:
![]() Patinka_o, skoro wiesz, że kryzys dopada Cię zawsze o 17, to może znajdź sobie na ten czas jakieś wysiłkowe zajęcie - idź do sklepu po zgrzewkę wody, do kosmetycznego po szampon, a wracając zahacz o papierniczy. Tak żebyś miała głowę i ręce zajęte. Albo zrób sobie "godzinę piękności", wydepiluj nogi woskiem, nałóż maseczkę na buzię i pomaluj pazury. Po prostu zajmij sobie jakoś ten czas, żebyś "po" była trochę zmęczona i myśli były zajęte... Może ktoś jeszcze wpadnie na jakiś pomysł ![]() Dziewczyny, jak się trzymacie?
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj dobrze nie zjadłam ani gramu słodyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Świecisz nam dzisiaj przykładem
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja łykam od ok. tygodnia tabletki 2 be slim i ochota na słodycze znikła. Leżą i leżą w półmisku, a nie mam ochoty ich tknąć, aż dziwne jak na takiego łasucha...również metabolizm się minimalnie poprawił, więc jak ktoś ma problem z odstawieniem słodyczy, to polecam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Patinka_o, skoro wiesz, że kryzys dopada Cię zawsze o 17, to może znajdź sobie na ten czas jakieś wysiłkowe zajęcie - idź do sklepu po zgrzewkę wody, do kosmetycznego po szampon, a wracając zahacz o papierniczy. Tak żebyś miała głowę i ręce zajęte.
Albo zrób sobie "godzinę piękności", wydepiluj nogi woskiem, nałóż maseczkę na buzię i pomaluj pazury. Po prostu zajmij sobie jakoś ten czas, żebyś "po" była trochę zmęczona i myśli były zajęte... Dzięki za radę, dzisiaj coś wykombinuje i będzie lepiej!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Ja zaczęłam dzisiaj i również, ani grama słodkiego
![]() W pt widzę się z koleżanką na noc, ona jest przełasuchem. Poproszę w piątek o taki przedwczesny opier**dol, żebym bała się tknąć chociaż pół słodycza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj tylko lody, bez lodów się nie dało jak tak ciepło
![]() patinka_0 możesz sobie przygotowywać jakiś zdrowy słodki podwieczorek na tą 17 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Mi dzis rowniez udało sie wytrzymać bez słodyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Udało mi się dzisiaj! Dziękuję za Wasze rady
![]() ![]() Jakiś czas temu byłam na diecie i nie jadłam prawie słodyczy (poza gorzką czekoladą), udało mi się zrzucić kilka kg i nie chce żeby przez moje łakomstwo te kilogramy wróciły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Co do lodów to bardzo się sobie dziwię bo kiedyś potrafiłam ich zjeść bardzo dużo a w tym roku zjadłam dopiero jednego i nie mam w ogóle na nie ochoty, zobaczę jak długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ja niestety tez uwielbiam słodycze ale trzeba w koncu powiedzieć DOŚĆ
![]() mam nadzieję że jakos mi sie uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że od 1 maja nie jedząc słodyczy schudłam 2,5 kg ! (nie stosuję diety, regularnie cwiczę)
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jak tam dzisiaj dziewczyny??? U mnie prawie OK. Prawie bo jak się wczoraj pochwaliłam, że nie ciągnie mnie do lodów, tak dzisiaj zostałam lodem obdarowana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Śniło mi się, że zjadłam słodycza i miałam wyrzuty sumienia i nie dojadłam go ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.