|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
słone czy słodkie?
Jak się przyjżałam temu forum, to doszłam do wniosku, że rozmawiamy przede wszystkim o słodyczach
![]() A statystycznie rzecz biorąc człowiek je więcej "słonego", "warzywnego" czy "mącznego" niż słodkiego. Przy okazji... Wydaje mi się że większość kobiet ma ogromne zamiłowanie do słodyczy, kosztem zamiłowania do mięsa. Masę moich koleżanek sto razy bardziej podnieca czekolada niż potrawy z mięsem. ja mam odwrotnie. Lubię słodycze, ale mogłabym bez nich żyć. Na pewno nie należę do osób, które muszą codziennie przekąsić coś słodkiego. Nie wyobrażam sobie natomiast życia i kuchni bez mięsa. Zresztą wrodziłam się do mojej mamy, która na pytanie o ulubione słodkości podaje odpowiedź: kiełbasa ![]() a jak jest z wami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: słone czy słodkie?
Cytat:
jesli o mnie chodzi, to tez uwielbiam slodycze i w przeciwienstwie do ciebie nie moglabym bez nich zyc. a bez miesa owszem. (nawet mam na koncie dwa lata wegetarianizmu, ale to juz minelo) i tak samo jak ty, myslalam wczesniej, ze to kobiety sa wiekszymi lakomczuchami, ale moja teorie zburzyl moj narzeczony gdy go poznalam. i jego brat tez. oni nie jedza slodyczy, oni je pochlaniaja! a wczesniej myslalam, ze to ja jem duzo slodkosci. (u mnie w domu ojciec nie je ich prwaie wcale, brat jadl troche, za to my z mama wiodlysmy prym w tej dziedzinie). no, ale bez miesa moj chlopak tez nie pociagnalby dlugo - dla niego obiad bez miesa nie godzien jest nosic miana obiadu, hehe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
je jestem wege więc na temat mięsa sie nie wypowiadam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja od 8 lat nie jem mięsa i wogóle mnie do niego nie ciągnie. Zresztą nawet jak byłam szkrabem i mama "wmuszała" we mnie kotlety czy jakieś udka, zawsze grymasiłam, natomiast surówek i ziemniaków zawsze prosilam dokladkę.
Ale słodycze uwielbiam, kocham ![]() Jakoś nie tyję (odpukać) ale też nie potrafię, jak niektórzy, zjeść naraz np. całej tabliczki czekolady, ale tylko pół, bo wolę się delektować smakiem i pozostawić leciutki niedosyt niż się całkiem zamulić. No i staram się regularnie ruszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja nie jestem zwolenniczką wielką mięsa, lubie od czasu do czasu pochłonąć pieczona kiełbasę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nutka nie gryzie!
|
A ja wszystko w normie ..chociaż uwielbiam piec ciasta ale mogę sie obejść bez slodyczy i raczej jadam ich mało. Nie wyobrażam sobie kuchni całkowicie bez miesa ale uwielbiam też warzywa ,makarony,ryż ,różnego rodzaju zapiekanki i kombinacje gdzie mieso nie wiedzie prymu...Ale generalnie mieso jadam ale mniej ,zdecydowanie mniej nisz pozostałych rzeczy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest to wypośrodkowane. Przyznam, że słodycze uwielbiam i jem często, ale jako przekąskę. Gdy jestem głodna w głowie mam tylko coś konkretnego: pierogi, spaghetti czy jakąś zapiekankę
![]() A forum rzeczywiście ostatnimi czasy "słodkie" się zrobiło ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja, jestem fanem i słodkiego i słonego... ale bardziej tego słonego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Słodycze?? - uwielbiam
![]() ![]() Co do słonych rzeczy to jakos tak mniej jadam, choc jak np. otworze puszke orzeszków solonych lub pistacji, to moglabym zjesc cała, ale tutaj musze miec na to ochote ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
gdyby nie mięsozerna rodzinka to mięsa w mojej kuchni nie byloby ,chyba wcale.
slodycze s azawsze D,codziennie musz eprzyjąc dawke cukru najlepiej w postaci Grzeskainaczej obniza mi sie poziom cukru we krwi a to przeciez niebezpieczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wszystko lubię..słodkie, słone, mięsa, warzywa, ryże, makarony, ryby itd. itp.
ja po prostu lubie jeść ale nie byle co.. nie, nie.. dobre musi być i pozrądnie przyrządzone. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Propozycja dla Nutki:)
A czy nie dałoby się zrobić podfora pod tytułem "Słodkości"?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.